30.6.2011

Ppouheeemiaaaa


Kyllä, Ottobren numerossa 5/09 julkaistu Bohemian -neuletunikan kaava on minusta mukava. Tässä tulee jo kolmas versio. Ensimmäisen trikoisen tein kaavan alkuperäisellä mitalla ja tuli kovasti paitamainen, toiseen lisäsin 10cm saadakseni tunikan ja tämä kolmas on jo mekkomallia 20cm helmanpidennyksellä. Loppukankaasta tuli hiuspantoja, ohje löytyy esimerkiksi kirjasta "Ompele kaunista lapselle" (jonka suomenkielinen asiantuntija olikin näemmä meidän työväenopiston käsityönopettaja, hauska bongaus sinänsä!).




Kiana on muuten tehnyt melkein samanlaisen. Kangasideakaan ei siis ole omani vaan mikäpä tässä valmiissa maailmassa olisi. Harvaan kudotut verhokankaat ovat mukavia vaatetuksessa! Kiitokset vielä kuvaajalle kameran heiluttelusta ja päänlainasta ynnä mukavasta yhteisestä työpajapäivästä, ensimmäinen panta menikin sopivasti siitä palkaksi.



27.6.2011



Ottobre 3/11, vuosia sitten ostettu palanen Myllymuksujen löperöä joustofroteeta (100% puuvillaa). Koot 128 (lapsi lähinnä tuota kokoa ei huolinutkaan sitten näitä liian lyhyitä pöksyjä...) sekä 104 joka on seuraavalle liian pieni ja sitä seuraavalle suuri kuten kuvasta näkyy. Jospa näitä joku joskus käyttäisi. Soljet otin purkuhenkseleistä joiden muut osat on jo käytetty toisaalla.


Kirpparilla kohtasin tänään punaisia kaunottaria, virheetön emalikippo (4€) ja kaulakoru (3€). Punaisia helmiä löytyi tänään pihaltakin, huomenna poimitaan ensimmäiset kurkut.



  


25.6.2011

Juhannus






Sadetta, paistetta, kotona, reissussa.


Perunoita, mansikoita, herkkuleipää ja makkaroita.


Iloa, valoa ja virkkausta.






Leivässä on perushiivataikina oliiviöljyllä höystettynä (speltti- ja vehnäjauhoista kylmään veteen ja leppoisasti kohotellen). Päällä salaattijuustoa, pinaattia, öljyä ja ananaspaloja. Parasta makkaraa saa meidän kylällä täältä, polkaistiin porukalla keskiviikkoiltana hakemaan kassillinen kesän tarpeiksi. Vielä sinne jäi teillekin!

23.6.2011


Sainpas alettua sen hartaasti aiotun apilafroteen leikkelyn. Kymmenen vuotta käytössä ollutta Nanson hametta mukaellen parhaita perustaviskesäloimia itselleni, yläosan leikkelin Ottobren Workshop -paitakaavan rungosta aukkoja suurentaen. Mymmelille shortsihaalari niin ikään Ottobren kaavalla, koko on jo 86 hieman kavennettuna. Kasvuspurtti! Tuolla mallilla voisi tehdä kokopuvunkin, tykkään kun etukappale on saumaton ja keskitaka muotoilee. Jopa vetoketju sujahti paikalleen ihan tuosta vaan vaikka olin orientoitunut kamppailuun.

Nyt taidan hakea myrskyä uhmaten ruuvimeisselin ja pakottaa koukkuja vessan seinälle (koruhässäkkä on lähtenyt ihan käsistä). Hauskaa juhannusta itse kullekin, toivottavasti saamme selkeämmän toriaamun!



20.6.2011


Neuleenretkula oli eilen viittä vaille valmiina ja tänään taas alkutekijöissään. Nurkkaan lensi että mätkähti, jatkettiin sitten pihalla aitahommia kun kerran sääkin oli suotuisa.


Iltasella hankittiin vielä tuulitukat lasten kanssa ja fillaroitiin uimarannalle, rohkeimmat pulahtivat veteenkin. Pyörätreenejä on kiskottu kiihtyvällä tahdilla ja kymppi tuntuu taittuvan tytöiltä jo muitta mutkitta, suunnitelmat senkun laajenevat ja maailma avartuu! Pienemmät viihtyvät peräkärryssä, mitä nyt välillä hosuvat pumpulla toisiaan. Onneksi on ne kypärät.




Kunhan vähän lämpenee, saa poikanen vetäistä ylleen uuden paidan (tein samoista luomutrikoon rippeistä yhdet alushousut ja pipon mutta ne katosivat jo käyttöön). Ja minulla se oli taas toissaviikolla joulu. Mummu halusi päästä eroon kasvivärjätyistä langoistaan. Muut valitsivat mieleisensä päältä ja loput tuupattiin meille, matkalaukullinen!



Olen alkanut nähdä vanhoja marjapoimureita kaikkialla, toinen toistaan kauniimpia! Yksikään tähänastisista vaan ei ole ollut kaupan. Lauantaina sitten oli tällainen euron kaunokainen kivalla kellarikirppiksellä. Kannattaa poiketa!


17.6.2011

Sadepäivä = Bad Hair Day


Tytöt sisustivat viiden sentin postikorteilla ja minä päristelin käännettävän Surrur -hatun mörköilyyn tai muuhun piileskelytarpeeseen. Raitakangas on mummolasta tuttua ja kuosipuoli Porvoon kirpparilta. Mymmelikin ihastui myssyyn, vilkuttaa toisesta silmänreiästä ja käyttää toista katseluaukkona.



Itselleni syntyi vielä kepeä viskoosihame, verhokappana ostin kirpparilta (0,50€). Kolme alaspäin levenevää kappaletta ja resorivyötärö. Lopultakin alaosa kaikille orvoille vihreille kesäpaidoille.

13.6.2011


Mummo kutoi joskus ryijyn josta jäi tähteeksi harmaata supermonisäikeistä villalankaa. Siitä piti tehdä loppu ja tulihan se kahdeksannen patalapun jälkeen. Puikot olivat paksut, ehkä 6mm.


Pääsin myös käymään kirpputorilla (tai tarkemmin ottaen kahdella) joilta en odottanut yhtikäs mitään ja löysinkin sitten kauan etsinnässä olleita. Pyöreä kastelukannu (2€), kukkapurkki (3€) ja salaattiottimet (2€).





Mirriniemen naukulaisilla on jonkunlainen ruokavalionmuutosripuli. Kukaan tuskin tahtoo kuulla siitä sen enempää joten poistun tästä moppailemaan, mukavaa viikon alkua! :)

11.6.2011

Nyt on jo niin lämmintä että pakenin keskellä parasta päivähetkeä toviksi viileään virtuaalimaailmaan. Illat ovat kyllä huikeita! Tarkenee ja näkee kuopsutella vaikka puolilleöin jos virtaa riittää (ja miksei kesällä riittäisi).




Ompelin pikipäin tytöille pari kuminauharypytyksellä muotoiltua hellemekkoa, kirppisverhoista tietysti. Kesällä ei kaivella kaavoja, mittanauha riittää! Elman mekko todettiin naapurin trampalla turhankin antavaksi ja lisäsin siihen eilen niskalenkin kanttinauhasta, toinen pää on ommeltu kiinni ja toisessa on pieni neppari pukemista varten. (Huh mikä punainen taivas ja ladon katto tuossa ensimmäisessä kuvassa, nyt käynkin lataamassa sen kuvankäsittelyohjelman joka hävisi koneen pulttauksessa...)





Joskus talvella tuli mieliteko neuloa nuttu mutta aika kurjaahan se olisi postittaa yhtä tai kahta Afrikkaan asti. Kuiskuttelin muutamille tutuille sekä kylän naisille aikeistani ja katsokaa mitä täällä nyt on! Itse olen neulonut näistä ainoastaan kaksi. Suurkiitos kaikille ahkerille ystäville! Nyt on näemmä tilanne Etiopian päässä sellainen ettei nuttuja saa lähettää eteenpäin. Toivottavasti näille pehmeille paketeille saadaan ennen pitkää se kaivattu tullivapautus. Mielelläni täytän kyllä noita paketteja vastedeskin, mukaan tähän käytännön kädenojennukseen ehtii siis edelleen ja voihan noita yhtä lailla ommella jos neulominen tökkii.