30.8.2011

Luppakorva -nimen sain, korvani nääs lerpattaa!


Elman kaapista löytyi enää yhdet riittävän pitkälahkeiset rennommat pöksyt ja nekin joutuivat pyykkiin pahaenteisesti ihan liikuntatuntia edeltävänä päivänä. Annoin suunnittelijalle jokseenkin vapaat kädet kun Eurokankaasta matkamuistoksi ostettu punainen joustofrotee löytyi kangaslaatikosta. Koirataskun piirustus syntyi aika äkkiä ja illalla olivat jo housut jalassa. Laitettiin oikein pitkät resorit ja näissä housuissa on nyt vähän varaa kutistuakin pesussa. Jatkoin Ottobren Saimi -housun kaavakokoon 116cm lahkeita ihan reilusti, saattoi tulla liki 128cm kokoiset. Leveyttä lisäsin varovasti eikä ehkä olisi tarvinnut laittaa ollenkaan. Luppakorvapiskin pää ja korvat on siis ommeltu trikootaustan kera pussiin, korvat lepattavat ihan valtoimenaan ja päälaki avautuu taskunsuuksi.


28.8.2011


Piipahdimme pitkästä aikaa villissä lännessä, olisi sinne voinut toiseksikin yöksi jäädä!





Sitä ennen ompelin kirppispussilakanasta kuudet lasten pöksyt (vähän virtahepoja laitoin virkistykseksi takapuolen päälle) ja pari taaperokokoista lakkia.


Samettivarastot olen saanut laihdutettua, sen seitsemän hameen voimin. Sirkusversioihin tuli välillä eriparipalasiakin väliin. Nauhoja näissäkin tietysti helmoihin.


Alussa mainitun matkan huipentuma edellytti pukeutumista ja hurautin lapsille kaavattomia paitaressuja lakananrisoista, Koiramäen malliin. Voisko olla helpompaa naamiaisasua? Harmi vaan, mustaksi suditut naamat jäivät kuvaamatta.

17.8.2011

Aivan aluksi haluaisin kiittää Rentukkaa tunnustuksesta, olin jo ryhtymäisilläni kopioimaan kymmentä kysymystä tänne kun huomasin etten saa kirveelläkään itsestäni irti vastauksia niihin. Olen niin tasaisen tylsä persoona ettei minulla ole mitään ehdottomia suosikkiasioita (saati numeroa, väriä, juomaa tai viikonpäivää). Useimmat ovat suosikkejani ja harvoja kartan!


Pärräilin kirpparilta taannoin ostetun puolimetrisen norsutrikoota pipoiksi. Kuusi lasten kokoista sain, 52-55cm kupoliin sopivat eikä hukkaa juuri syntynyt. Vuorina on luonnonvalkoista trikoota.


Pihallahan tässä muuten on viihdytty, olen vakaasti päättänyt ensi kesäksi puskittaa edes osittain tämän puolen hehtaarin jalkapallokenttämme. Kahdesta hanhikkipensaasta tuli neljä, yhdestä kanukasta kolme (kuten myös jättiläiseksi ehtineestä viinimarjapensaasta) ja juhannusruususta viisi uutta puskaa. Jokseenkin onneton pensastarhuri on täällä viime vuosina hoitanut tai ollut paremminkin hoitamatta noita mummon silmäteriä. Toivotaan nyt että joku heistä suvaitsee selvitä talven yli hengissä. Vielä tahtoisin kaivella alut valkoisesta sireenistä, kunhan paikka keksitään.






15.8.2011


Virkkailin orvoista akryylilangoista lisää tiskikukkia ja kuvittelin kirpparilla kokoni melkoisesti yläkanttiin. No, isosta aikuisten hameesta tuli ehkä sievempi lasten versio. Hedelmälaatikot (3€) kuiskivat kutsuvasti jo kevätkesällä ja nyt ne oli ihan pakko kantaa kotiin kun odottivat siellä vieläkin!





Vanhaa familonin makuupussiakaan en voinut vastustaa. Pidin kolmea euroa ihan siedettävänä kun kuntonsa oli niin mainio.



12.8.2011

Iltapalaa


Eilen sain kunnian ravita itseäni herkullisella iltapalapiirakalla ja kokonaisen vuorokauden maltoin olla yrittämättä samaa itse. Hyvää tuli ja mukavan rasvainen olo tällekin illalle mutta kyllä se toisen leipoma aina maistuu paremmalle! Että ruusuiset kiitokset vaan pihakutsujen emännälle.

Pohjaan laitoin 200g voita, 4dl jauhoja, 1tl leivinjauhetta ja lorauksen vettä. Kaikki sekaisin ja hetkeksi kylmään ennen pellille taputtelua.

Päälle kaksi isoa sipulia omalta maalta, purkillinen salaattijuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja kaupan hyllyltä. Sipulit tietysti paistinpannun kautta ja koko komeus puoleksi tunniksi uuniin (200 astetta).





9.8.2011



Kurkut pitävät sadesäästä ja niin minäkin, kärsii taas pitkästä aikaa leipoa! Leivässä tänään seuraavia:

1dl kaljamaltaita
5dl heraa (juuston teosta)

maltaita liotetaan tunti tai pari nesteessä

20g hiivaa
2dl porkkanaraastetta
2rkl fariinisokeria
1dl spelttijauhoja
hiivaleipäjauhoja kunnes taikina tuntuu hyvältä

Vartin rivakka vaivaus, teelusikallinen suolaa ja vielä hetki pyöritystä. Kohotellaan ainakin tunti ennen pellille levittämistä ja senkin jälkeen hyvä tovi, paisto 200 asteessa.


Iltapalaksi paistettiin aika läjä lettuja. Kiva kasvistäyte löytyi täältä ja monta muutakin kokeilemisen arvoista siellä näyttää olevan. Kirpparilla hassasin 5€ paperitapetteihin, lasten kuosia on reilusti. Voisi päästä pienesti johonkin seinälle?



3.8.2011


Yskänräksytyksemme taisi kuulua eilen naapuriin asti kun lapset sieltä kiidättivät pienen sangollisen mustia viinimarjoja. En ole vuosiin saanutkaan tätä ainoaa oikeaa kipeitten mehua, nyt sillä on käyttöä kun viimeinen terve sai iltasella kurkkunsa kipeäksi. Onneksi toisesta päästä porukka tokenee!




Tänään meillä olikin 50% lapsivajaus ja omituisen hiljaista. Pärrättiin ja surrattiin uusi uksi kujamaan lahonneen pikkuoven tilalle. Tuli hyvä mieli vaikka navettaparka kaipaisi kyllä ammattiapua kun joka nurkka pakenee eri suuntaan (kertokaa heti jos tiedätte kuka osaa tehdä rakennuksen alle uudet pohjat?). Nyt on pakottava tarvis käydä vielä vähän vääntämässä rautalankaa ja keräämässä valovoimaa ennen kuin iso lamppu sammuu tältä päivältä.


1.8.2011

Viimeistä viedään


Yhteinen loma on tänään virallisesti slut ja viime päivinä on pidelty päitämme kunnon lenssun kourissa. Ompelukone oli reistailevinaan viikkoja kunnes sain viisaan neuvon vaihtaa lankaa (kaikki muut irto-osat olinkin jo vaihtanut moneen kertaan). Helpotuksen huokaus! Ruokalappuja ja hiuspantoja syntyy taas. Jotain muutakin voisi kokeilla kunhan pää tästä selkiää ja niistäminen taukoaa. Opettelimme tyttövoimin käyttelemään myös vähän hallitunkkia, porakonetta, sahoja ja sen sellaista kun kaivurimiehen taustalla näkyvä leikkimökki piti oikaista, maalata ja muutenkin vähän puunata. Menee taas muutaman vuoden!



Marjat ja mehut alkavat olla paketissa kuten myös muutama mukava reissuntynkä, oikeastaan on hurjan mukavaa palata arkeen ja katsella koulu- sekä kerhoreppuja kuntoon. Yläkerrasta paiskottiin aika paljon laudan pätkiä alas ja niihinkin kokeilin työkaluja (miesväki kun on touhuissaan vintillä, saa tytöt rauhassa räpeltää :). Laatikkoproto herätti idean sellaisesta paremmasta versiosta, seuraavana kimppakässypäivänä laitetaan sirkkeli soimaan!