30.11.2011


Hain huvikseni viikko sitten kirjastosta Piparkakkutalot -kirjan kun näin täällä hurjan hauskoja rakennuksia. Minähän en ole ollenkaan innostunut veivaamaan jouluherkkuja. Kaikista vähiten piparimökkejä joiden kanssa palaa paitsi sormet, yleensä myös hermot. Ja nyt meillä on näemmä ihan kerrostalo, enkä saanutkaan hepulia. Vanhuusoireita?



Elma virkkasi itselleen pipon, ihka ensimmäistä kertaa. Opiskelimme kiinteän ja piilosilmukan, tupsun teko oli tuttua ja värinvaihdot uutta. Jouduin toki neuvomaan virkkaajaa vähän väliä, eikä poikanen ollut silloinkaan toimettomana vaan trimmasi ihan pikkuisen tuvan pöydälle muuttanutta viherkasvia kuviosaksilla.

25.11.2011

Ensimmäinen nuppupeitto


Pakko oli päästä kokeilemaan ja mukavaahan se on, ihan niinkuin pelkäsin. En tiedä tilkkuilusta mitään joten tällaisesta on aika turvallista aloittaa ja joku nuppunen saa peittonsa ainakin hyvin marinoiduista jämämateriaaleista.


Itselleni olen aikonut villamekkoa kesästä asti kun Rovaniemeltä asti lennätin kotiin Ottobrelta ostamaani hienoa villasekoiteneulosta. Idea vaan on aina ollut jotenkin vajavainen. Nyt löysin Ottobre -lehden numerosta 2/09 kivan putouskauluksen kaavan ja lopun leikkasin ihan peruspaitaa mukaellen. Höyryttäminen tekisi tälle villaiselle ilmiselvästi terää ja ehkä voisin vaihtaa nuo siskolta perityt collegehousutkin uusiin sinisiin (!) sukkiksiini kun ihmisten ilmoille lähden.



Viime aikoina parsittavaa on taas riittänyt joka illalle, tärkeämpää työtähän se onkin kuin uuden materian suoltaminen valmiiseen maailmaan. Vaippavilliksiä korjailin eilen ja samalla keräsin pyykkikierrosta tällaisia neljällä lapsella nätisti pyöriteltyjä Ruskovillan harsoja. Yhtäaikaa ostetut Popolinin valkaisemattomat ovat vielä kutakuinkin ehjiä ja tanakan tuntuisia. Suosittelen lämpimästi! Pöksytkin ovat olleet meillä kaikilla käytössä, en muista ostettiinko nämä uutena vai käytettynä Elmalle. Nyt ei millän enää viitsisi satsata Mymmelin vaippoihin kun muutkin ovat näillä main jättäneet päivävaipat pois, tämä neiti vaan ei ponnisteluista huolimatta hoksaa hommaa. Jospa se huomenna sitten!

21.11.2011


Meiltä ei taideta tänä jouluna lähettää kortteja ollenkaan. Päätin käyttää aikani mielummin käsityökeräykseen jonne laitoin pienen paketin. Nuppupeittojakin olisi vielä kiva ommella. Jos joku paikallinen innostuu kimppaan niin laittakaahan viestiä, voin mielelläni postittaa samalla!


Hiipun innostamana hain Tiimarista askarteluhuopaa (johan on muovista nykyään tämäkin!) ja leivoin läjän villatäytteisiä joulutorttuja. Pipoja tuntuu tulevan aina välitöinä, tähän tyttösten malliin laitoin kankaalla päällystetyn  rintanapin kun oli muuten niin kovin valkoinen.






Kirpparilta löysin viimein huopikkaat itselleni, taitavat olla venäläistä tekoa. Villasukan kanssa täydellisen sopivat, näitä etsiskelin jo viime talvena! Emalia ja postikortteja myös, kaikki yhteensä 8€. Kun kerran lunta ei saada taivaalta, täytyy sitä virkata itse. Opin jo neljännen hiutaleen jälkeen että pingotusalustani päästää mustaa ja oranssia väriä. Urgh.


17.11.2011




Alan olla matonraitalaskelmissani ihan epätoivon partaalla, kohta nimittäin me kudontapiirin ekaluokkalaiset pääsemme tositoimiin. Välillä on pitänyt ajatella jotain vähemmän täsmällistä, rustata lyhtyjä ja istuttaa amarylliksia. Hauskaa on seurata mitä näistä kehityy ja kukkivatko koskaan.



Mymmeli sai vaippapepun päälle sopivat farkut Hupsis -kaavalla (Ottobre 1/09). Kangas on samaa kietaisuhametta josta jo aiemmin leikkelin pöksyt poikaselle. Resori on ostettu kirpparilta ja polviin tikkasin räyhäkästi rispaantuvat tähdet samasta kankaasta piparimuottia mallaten. Mitään muita housuja neiti (kohta kaksivuotias ja kiukkua täynnä) ei sitten näiden valmistumisen jälkeen ole tahtonutkaan ylleen.



Maanantaina etsittiin kirpparilta kuumeisesti kumisaappaita Hilpalle, eihän niitä löytynyt mutta bongasimmepa poikasen tassuihin sopivat Jantuset kolmella eurolla. Nämä ristittiin heti joulukengiksi, nyt puuttuu enää lunta ja pikkupakkasta että pääsisi testailemaan uusia popoja ulkonakin. Pipoille sen sijaan on jo käyttöä, miesten sellainen valmistui yhtenä iltana ihan omasta päästä puikotellen. Dropsin Nepalia myssy nielaisi 80g.



Mukavaa loppuviikkoa itse kullekin, minä taidan jatkaa taas uusin voimin raitaviidakkoni värittelyä!

12.11.2011


Rikke tuntuu olevan tämän syksyn hattujuttu (tai ainakin yksi niistä). Minulla oli kaksi kerää Dropsin Nepalia muistona taannoisesta mukavasta päiväretkestä Saloon ja kutaisin niistä oman mukaelmani. Käytin puikkoja 4,5 ja 5,5mm, aloitukseen loin silmukoita 65 ja hattuosan alkuun lisäsin 10s. Pipa tuntuu niin mukavalta että tahtoisin vielä toisen samanmoisen, vähän vaan ohuemman.


Elma sai viimein myös siistimmät polvisukat hamekäyttöön. Sisua kului 72g ja toisen varressa on kyllä vähän muutakin villaa kun valkoinen sukkalanka loppui kesken. Puikkokoko oli näissä 2,5mm ja neulomissuunta varpaista perinteisen kantapään kautta vartta kohti. Yläreunaan jemmasin kuminauhan käänteen sisälle, jos vaikka pysyisivät paremmin jalassa. Terässä on toki vähän kasvunvaraa, kukas sitä nyt sopivia...




Ja ellei joulukärpänen vielä ole puraissut kannattaa vilkaista tänne. Oi oi. Roikkuisipa meidänkin joulukuusessa kärpässieniä! Yritän nyt kuitenkin olla reipas ja keskittyä tuohon rakennushommaan kun tuli ne lattialaudatkin tilattua. Onneksi iltaisin on aina hetki puikkojen kilistelylle!

6.11.2011

Kettu juoksi yli helman


Kettukankaasta tuli kuin tulikin hyvä unipuku. Poikasen aiempi kiva vetoketjuhaalari jäi taannoin pieneksi ja luopumisen tuska oli suunnaton. Sivutuotteena hametta ja pipoa kun Elmakin yllättäen ihastui repolaisiin. Haalarin kaava löytyi Ottobresta 6/10, sopivasti muokattuna nukkumistarkoituksiin. Asensin vetoketjun alle trikoisen pehmusteen kun aiemmassakin puvussa näytti sellainen olevan, vaihdoin kaulusmallia ja lisäsin resorit.






Sumua tuntuu riittävän ihan joka päivälle, mutta rypsipelto on onneksi auringonkeltainen.




1.11.2011

Lada



Pakkohan tässä on kantaa kortta kekoon kun meidän pikipunainen pikkukaupunkimmekin on menettänyt viittä vaille kaikki itäautonsa ajan hampaalle. Saattaa olla että Metsolan ystävämyynnilläkin oli vähän osuutta asiaan.


Kaavana 98cm peruspaitaa (oma muokkaus) ja 104cm Saimi -svetarihousut Ottobresta 1/09. Resori on Marimekkoa ysmykokoelmista ja housujen farkkukankaan oli tarkkasilmäinen mummuni löytänyt eurolla maksihameen muodossa, juuri sopivan ohutta laatua tähän tarkoitukseen! Poikasen poseeraus on huolellinen mutta tarkoitusperä on minulle ihan mysteeri. Mymmeli sentään yrittää ymmärtää.


Ja kissankarva! Olin jo melkein huolissani siitä ettei näiltä irtoa. Samasta palasta saatiin vielä parit bokserit kokoa 104, kaavana Ottobren 6/10 Pikkumies.






Tänään tuli taas sellainen kaikennähnyt olo kun aloin etsiä syöjiä lounaspöytään ja viimeinen jäi huuteluidenkin jälkeen saapumatta. Siellähän se, kuusen alla salapäikkäreillä.