25.3.2012

Arvonta


Keikkuva kevät heitti taas lunta niskaan mutta mitäs me pienistä, ensimmäiset innokkaat kurkottelevat keltaisena kuin taustansa Kämärän pellot. On ihan oiva aika laittaa keväinen  5-vuotisarvonta pystyyn. Osallistumisaikaa on yhtä paljon kuin tätä maaliskuutakin eli lauantaihin 31.3.2012. Vanhaan malliin mukaan pääsee ilmaisemalla halukkuutensa tämän kirjoituksen kommenteissa. Onnea matkaan!


Palkintona on moneen menoon sopiva mustavalkoinen kauppakassi, kevätsiivoukseen (toivottavasti inspiroivat) neulottu bamburätti sekä itsepäisten tummentumien poistoon virkattu tiskikukkanen. Kun siivous on tehty ja ostoksilla käyty, saa voittaja ihan luvan takaa rentoutua pääsiäsiaskartelujen parissa. 100g pääsiäisen väristä huovutusvillaa on siis myöskin sujautettu kassiin. Jos vielä käy niin mukavasti että arvonnan voittajalla on kommentissaan linkki blogiin josta voin tarkemmin vakoilla harrastuksia ja mieltymyksiä, laitan mukaan pienen ylimääräisen kangas-, lanka- tai tarvikeyllätyksen.


Opistolla on tyhjennelty puita ja sain poppanakassini ommeltua. Vuoriksi laitoin vanhaa Muija -pöytäliinaa, oikeastaan vuorikankaasta lähti syksyllä koko ajatus kassin toteutukseen.


Sidoksena poppanassa oli ruusukas (nelivartinen) ja halusin kokeilla kuvion tekoa neliön muotoon kankaan keskelle. Tarkkana sai olla minkä lankojen raosta sukkulaa pujottaa mutta pysyihän se kuvion reuna sitten suorana kun alkuun päästiin. Sama neliö löytyy kassin kummaltakin puolelta. Ei mahda mitään mutta tämä koko ja malli toivat heti mieleen sen yhden ja tietyn, papan vanhan pelisaunakassin. Mankelintuoksuinen pyyheliina ja Sunlight vaan kyytiin ja menoksi!


Sisälle laitoin taskun puhelinta varten, tai mahtuuhan tuohon se saippuakin ihan mainiosti. Pohjalla on pahvi ja tilaa riittää, yleensähän ne kassit ovat aina liian pieniä. Laitoin mustat sangat kun loimikin oli musta mutta taisin paukuttaa turhankin tiukan kankaan, eipä ne loimilangat tuolta juuri loista.




Eilen teki mieli vähän ommella ja silppusin Tukholman tuliaisista puolen metrin palan. Tuli taas yksi Ottobren hihaton nettipaita ja sen muunnos.





P.S. Sain Mymmeliltä hurjan synttärilahjan, heitettiin vaipat nurkkaan! Pidetään peukkuja että innostus on pysyvää sorttia, kolmatta päivää mennään jo housut jalassa.

18.3.2012







Kaksi viikkoa harkitsin tämän vihreän kaunottaren kotiin kantamista ja köyhdyin sitten lopulta iloisin mielin 15€. Öljysin koneen ja vaihdoin siihen maadoitetun pistokkeen (tästä se sähköinen urakehitys lähtee!), tökkäsin töpselin seinään ja vanha rouva heräsi kehräämään aivan kuin ei olisi kylmässä varastossa koskaan lojunutkaan. Ommelvalikoimaa, ominaisuuksia ja vakiovarusteita on huomattavasti enemmän kuin 10-vuotiaassa Husqvarnassani. Käyttöohjeen välistä löytyi vielä Wendelinin suunnittelema koristekirjainlehtinen, kalkkeripaperia ja mielenkiintoisia lehtileikkeitä. Jäin miettimään koneen alkuperäistä valmistus- tai ostovuotta kun ostohinnaksi on merkitty 53800mk. Koskas ne nollat leikattiin?



Tiskirätit sain saumuroitua ja löysin sattumalta kirpparilta seuraavana päivänä metrin bambujoustofroteeta kuudella eurolla. Näitä lisää! Eilen viimeisteltiin kevään synttäriputki ja huomenna jatketaan taas täydellä teholla arkipuuhia. Eteisestä löytyi seinää purkaessa paljon mielenkiintoisia sähkötekniikan kerrostumia joihin kernaasti lupaan olla kajoamatta.




Huomasin tuossa että teitä lukijoita on jo googlen kautta sivupalkissa yli 200, huimaa! Nyt kun bloggailun 5-vuotispäiväkin on käsillä niin teksisi mieleni järjestää pienet arpajaiset. Tahtoisittekohan palkinnoksi materiaalia omiin käsitöihinne vai kenties jotain minun tekemääni? Miksei molempiakin, laitan mietintämyssyn päähän. Aurinkoista sunnuntaita!

11.3.2012


Meitä suosi onnetar Marjuskan arvonnassa ja saimme mekon ihanasta Metsolan raitajoustofroteesta. Mymmeli on ikionnellinen taskuista joihin voi keräillä kolikoita ja hiuspinnejä. Meillä asuu nykyään myös melkoinen kassialma, kaikki potentiaaliset ripustuspaikat on täytetty hienosti lajitelluilla ja pieniin kasseihin pakatuilla tavarakokoelmilla. Siivouspäivä on todellinen kurkistus 2-vuotiaan sielunmaisemaan!


Jaana kävi virkistämässä meitä toipilaita viikolla ja pidimme siinä pienet painajaiset päiväpuuhien ohella. Nyt pitäisi enää saumuroida nuo pitsikuvioidut tiskirätit ja ommella muistakin painotuotteista jotain päällepantavaa. Ommellut olen niiden sijasta muutaman kauppakassin, kankaat ihan uusia kerran Ikean palakorista haalittuja ja kaavana se paras eli muovikassi. Kokeilin nyt peittää pohjasauman saumanvarat vinonauhalla kun aiempiin tekemäni pussisauma tahtoi aiheuttaa luvattoman paljon kurttuja lukuisiin kangaskerroksiin.




Vintissä voi muuten käydä jo fiinisti ovesta huoneeseen ja kurkistaa sitten ikkunasta porraskäytävään. Jokohan ne sähkärit ensi viikolla ehtisivät?


Olen nyt päättänyt voittaa pilaantumisen pelkoni mitä kananmuniin tulee ja säilyttää muutamia aina keittiön pöydällä. Tottahan se onkin näin viikon kokemuksen perusteella että on tosi kiva alkaa leipoa kun aineet ovat jo valmiiksi sopivan lämpöisiä. Useimmiten sitäpaitsi meillä tuo kulho on tyhjä, eihän ne mihinkään siinä ehdi pilaantua kun joku jo sai päähänsä tehdä pullaa.



 
P.S. Paikallinen lankakauppa myi Idéna Silkegarnia 2€/kerä. Kotiutin kaikki kahdeksan ja olen iloinen.


6.3.2012


Kokeiltava oli banaanikakkua kun kahvileipäkaappi ammotti tyhjyyttään ja Virkattu Lintu tarjoili ohjeenkin ihan etsimättä. Mielenkiintoinen makuelämys. En ole erityisemmin banaanin ystävä mutta kyllä tämä tuntui hupenevan pöydältä.

Varasin sitten kirjastosta Jenni Linturin Isänmaan tähden kun en malttanut odotella ja sainkin sen jo viikko sitten. Eilen lopettelin lukemisen ja olihan se tämäkin omalla tavallaan mielenkiintoinen. Unenomainen maailma koko opuksessa, välillä tunsi pääsevänsä päähenkilön pään sisälle mutta hetkittäin sanoista tuli taas massaa ja piti palailla sivulla taaksepäin. Minusta tässä oli sittenkin jotain samaa kuin Kätilössä vaikka maailma ja kerronta olikin ihan toista. Tai sitten olen lukenut taas liikaa sota-asioita, olisikohan seuraava varauskohde Hytti nro 6? Ja kuva ei todellakaan liity tekstiin, paitsi että onhan se muisto lapsuudesta.



Vintissä on surrailtu väliseinien runkotolpat asemiinsa ja nyt sähkömiesten tulo roikkuu enää parin tapettirullan varassa. Tietysti se on loppu maahantuojalta ja niin edelleen. Ehkä sitten odotellessa laitellaan lautatavaraa näiden runkojen kylkiin.

Taisin kaksi vuotta haaveilla tästä Nanson kankaasta ennen kuin sitä yllättäen putkahti nettikauppoihin, puolimetrisestä sainkin ihan sopivasti. Kesäpaidat koossa 90 ja 120 sekä pienempään kokoon sopivat pikkuhousut. On se vaan valmiinakin tuotteena juuri niin raikas ja sievä kuin kuvittelin.