30.5.2012



Raparperi-kookoslastut

75g  voita
2dl fariinisokeria
1 kananmuna
1dl kookoshiutaleita
1dl vehnäjauhoja
2dl kaura- tai muita hiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl ohueksi siivutettuja, nuoria raparperinvarsia

Sulata voi, sekoita muut aineet ja paista 200 asteessa vaaleanruskeiksi.



Me muutetaan! Ei tarvinne erikseen mainita että tunnelma on katossa ja villakoirat pitävät laukkakisoja alakerrassa. Olen kovasti kiitollinen hesarille tuosta Jaffa-julisteesta, enää en haikaile Vallilan kankaan perään. Tytöille kutomani nelimetrinen räsymattokin solahti kotiinsa kuin olisi sinne tarkoitettu, astiakaapin hinaaminen ylös olikin sitten vähän toinen juttu. Taisi tulla tuosta kaapista ihan vakituinen yläkerran asukki. Nollabudjetilla mennään toistaiseksi, kaunis kiitos teille ylimääräisiä huonekaluja lahjoittaneille.


Ja muistiin vielä että matossa 6-vartinen ruusukassidos.

23.5.2012



Pyöräretki puutarhalle ja tämän kesän kukkahankinnat taitavat olla pulkassa, lapset valitsivat itselleen nimikko-orvokit (tämä on jokavuotinen traditio, minä varmaan ostaisin tylsästi yhtä väriä). Minun piti välttämättä saada yksi kukkiva pelargonia noiden talvetettujen juurakoiden piristykseksi, eri väriä tällä kertaa. Hain pistokkaille ruukkua monena päivänä kunnes mieleen muistui viime syksynä nikerrelty jämälautalaatikko. Ehken tätä sisälle olisi huolinutkaan pinkopahvinrämmäleineen kaikkineen mutta pihalla se välttää hyvin.



Housuja kuluu kiitettävästi tyttölapsillakin, tänä kesänä laukataan uusimman Ottobren (3/12) tarjoamissa kurveissa. Vajaamittaiset collegehousut koossa 128cm (Hilpalle lyhensin hieman ja jätin saumanvarat leikkaamatta). Kumpikin sai yhdet heppaiset ja toiset yksivärisenä, kuva-aihe applikaatioon löytyi värityskirjasta. Ei liene epäilystä mistä tytöt keksivät pyytää taskusta kurkkaavaa pollea, sammakkopöksyjen ihailijakaarti sen kun kasvaa. Kaavaa voin suositella, istuu mukavasti ripakintuillekin!




Mymmeli paistatteli tänään nimipäivillään ja pääsimme oikein leiritulille kun Elman opettaja oli järjestänyt luokalleen saunaillan. Harvalla sitä on nimpparivieraana kokonainen ekaluokka!




Sattui vielä niin ikävästi aamulla että tarvitsin kaksi euron kolikkoa (rahapussi tietysti tyhjänä), jouduin nostamaan sinisen setelin ja rikkomaan sen paikallisessa luottomarketissa. Vitosella itselle vanha verho ja muinainen mittanauha. Verhokangas ei kertonut itsestään mitään, liekö jotain nimetöntä?


19.5.2012




Hip hei! Alan päästä kärryille siitä mitä kasveja nousee mistäkin. Esikot pelastin viime kesänä heinikosta ja nyt ne vaikuttavat jo oikein elinvoimaisilta. Pajujen sitomista teki mieli kokeilla, oksasaksien jättämistä terassille ei kannata kokeilla enää. Pensaat madaltuvat kun käännän hetkeksi selkäni!


Muutama viikko sitten kävin virkistymässä vaatekutsuilla ja menetin sydämeni näille pöksyille. Suurin koko onneksi sopi vielä poikaselle ja sammakkohousuja mukaellen leikkasin mymmelillekin samaa tyyliä. Ohut, joustava college on Somerolta (sieltä löytyy muuten paljon muitakin kivoja kankaita 5€/metri).



Tyttöjen keppareista tuli tänään estekisan voittajia Mekkotehtaan kauniin kirjan ohjeilla, minä en onneksi joutunut tekemään näihin muuta kuin ompelukonetikkaukset. Ja eilen kotiutui kauan mietitty takkitaimi Finlaysonilta kun kerrankin sai alennuksella. Kankaita selaillessa hämmästelin haavi auki kun useammassakin näytti olevan suunnittelijana oman kylän lahjakkuus. Hyvä Minttu!





Onpas meillä siistiä ja puhdasta näin lauantai-iltana! :) Kaiteet ovat kuitenkin nyt maalia vaille valmiit. Olipahan taas lystiä puuhaa kun kaksi antinikkaria löivät kovia päitään yhteen, vaihtelevalla menestyksellä. Ei nämä ole sinne päinkään mitä  puutavaraa ostaessa suunniteltiin mutta oikein hyvät kuitenkin. Ja sormet tallella molemmilla.


Leikkeihin sopiva lettupannu vanhan mallin mukaan valettuna oli pakko ostaa, täältä tietysti.
Leppoisaa loppuviikkoa!


12.5.2012



Niinhän siinä kävi, leivottu on kahvipöytään yhtä ja toista. Tytöillä tahtoi vähän hihat palaa näiden tehoapulaisten kanssa, ensi viikolla ehkä ei leivota.



Poikanen sai kalsaripaidasta kesäsetin, hihaton paita Ottobren nettikaavalla ja shortsit viime kesän lehdestä 3/11. Molemmissa kokona 104cm ja herra nelivuotiasta ei kuvata tänään, ehkä toiste sitten. Joku oli mennyt ja jättänyt lähikirpparilla tyrkylle pieniä froteevaatteita, näitä on kyllä mahdottoman hankala jättää myyntipöydille!



Portaikkoon tuli vähän uutta ilahduttavaa ideaa viime viikonlopun vierailta (kiitos vaan!) ja sen toteuttamiseksi oli taas purettava hieman lisää. Tietysti sähköjäkin. Kumma juttu kun kaikki rakentaminen päättyy meillä purkamiseen! Ja siitähän ei muuta voi seurata kuin lisää rakentamista. Koti on ketjureaktio. Arvatkaas muuten mikä oli meikälikan lempparikeksi lapsena? Saahan sitä vieläkin keksihyllystä muttei ihan alkuperäisellä, oikealla mallilla leivottuna.


7.5.2012


Hortoiltiin tänään pieni kierros lasten kanssa ihan tässä omalla pihalla. Tulevan vuoden rautaisannos kannattaa kerätä nyt kun nokkonen on parhaimmillaan! Toinen aikainen kaverinsa vuohenputki pääsi heti piirakaksi. Maistuvaksi havaittu ohje löytyy täältä, meillä vaan vuohenjuuston tilalla on salaattijuustokuutioita. Elma valmisti pohjan ja täytteen sillä aikaa kun putsasin ja huuhdoin vuohenputket. Helppoa ja mukavaa kun käyttää lapsityövoimaa, muutenkin tuo tuntuu taas kuljeksivan keittokirja kourassa. Taitaa leivontakärpänen pörrätä!




Ja päivän kuosina meillä olisi kotimaista puolen euron kalsaripaitaa, kun vain osaisin päättää mitä kivaa tästä kesämiehelle ompelisin?


5.5.2012



Perhosia vatsanpohjassa! Niin paljon valmista ja tavattoman monta pikku juttua vielä muistettavana. Tänään ruksittiin listalta osa lattiamaalauksia ja palotikkaat. Maanantaina sitten turvaportti postista ja suunta sahalle, loppuja kaidepuita etsimään. Eteinen on kokenut avartumisihmeen, hymyilyttää ihan!



Käsityörintamalla on onneksi menty näinä viikkoina turvallisesti suoraa saumaa, kesämekkojen rypytys on totaalista aivolepoa! Mukava on ommella välillä toisten kankaita ja ihan urakalla, omatkin palat juttelevat sitten tauon jälkeen taas uudella tavalla.



Kesämielellä kirpparillakin jo, Hilpalle unelmapusero eurolla ja Elmalle napakasti kopsaavat puukkarit kolmella. Viimeisetkin tomaatit ja kurkut muuttivat tänään kasvihuoneeseen. Nyt sitten jännätään yölämpöjä! Hyvin nuo tosin selvisivät peitettynä pikku pakkasesta jo viime viikolla.