29.8.2012



Tytöt saivat hoitaa sipulinnoston ensimmäistä kertaa ihan omin nokkineen ja tuntuihan tuo sujuvankin. Meillä on uusi sipulinkuivatusteline, joku oli nimittäin nähnyt kovasti vaivaa purkamalla joustinpatjasta jousistot paljaaksi ja hylännyt sitten koko komeuden ihan väärään osoitteeseen roskispaikalle. Tämän on tarkoitus tulla lasten käyttöön ensi kesän kasvimaasuunnitelmiin mutta sitä odotellessa palvelee ihan mainiona kuivatusalustana, joka sipulille on oma pikku poteronsa. Kevään siemenkaupoilla pitää aina keksiä joku jännittävä kokeilu, tällä kertaa se oli kurpitsaa. Keltaisia jalkapalloja on nyt siellä sun täällä mutta koska ihmeessä ne ovat kypsiä ja mistä sen voisi päätellä?




Lastenhuoneen seinille on saatu levyä ja pohjustus vehnäjauholiisterillä on mitä mukavinta puuhaa. Ei haittaa vaikka tekisi mieli maistaa sudista! Keitoksessa on jauhoja ja vettä suhteessa 1/5 kiisseliksi haudutettuna. Hauska nähdä kuinka toimii paperointivaiheessa.



Kokeilin tätä Suuren Käsityökerhon 11/78 virkkausohjetta Isoveljellä ja 4mm koukulla, tuloksena eskarijalkaan sopivat töppöset. Päälliset kiinnitin lopulta pohjiin virkkaamalla kun luottelu- ja pykäpistoyritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta. Tulipahan testattua...  totiset töppöskelit ovat toivottavasti vielä useamman viikon päässä.



23.8.2012




Sentti sentiltä portaikko hakeutuu kohti lopullista muotoaan. Tuo alunperin vanhalle lasiverannalle antanut ikkuna-aukko oli minusta sopiva paikka tallettaa entisen vinttikammarin tapettimallia. Nätimpi se ainakin on kuin tummanpuhuva tuulensuojalevy.



Tyttäret tuntuvat tarvitsevan yhtä sun toista, Elma sai mieleisensä liikuntapöksyt Ottobren kaavalla. Vanhaan raitatoppiin yhdistin collegepalan ja resoria lahkeiden jatkoksi. Villatakin mallin valitsin ihan itse (kun ihastuin siihen kerran täällä) ja langaksi valikoitui Menitan alelaarista hamstrattu Novitan Saana (tästä pidän, 100% villaa ja pehmeä kuin mikä!). 



Kulutus oli 500g eli kymmenen euron edestä. Tiheys ei aivan täsmännyt, neuloin silmukkamäärät koosta 110/116 ja pituutta koon 134/140 mukaan. Puikot 4mm ja 4,5mm. Napit on päällystetty kirpparikankaan palalla ja samalla vaivalla tuli tietysti muutamat pinnit ja ponnarit sävy sävyyn. Opettelin muuten letittämään neljällä säikeellä, ohje löytyy esimerkiksi täältä. Nyt pitää ahkeroida pitkoja että jää lettimallit mieleen...




17.8.2012


Arkeen opettelu on villin kesäkauden jälkeen aika ihanaa, se vain tuntuu aiheuttavan akuuttia inspiraatioähkyä ja (ajatusten) sinkoilua. Elma on innostunut vohvelikirjonnasta ja tuo uusin aiheesta kertova kirja sai omankin kiinnostukseni heräämään. Minä kun luulin tekniikkaa jotenkin yksipuoliseksi ja tylsäksi, en näemmä vaan tiennyt siitä mitään. Kirpparilta löytyi valmiiksi päärmätty valkoinen vohvelikangas johon lapsi sai purkaa pahimman luomisen tuskansa ennen kirjan löytymistä. Barbien puvusto -kirjan nappasin samalla kertaa selailtavaksi ja se onkin todellista ysäritunnelmaa täynnä! Aloitimme neuleosastolta ja parilla tädillä on nyt uutukaiset mohairjakut syyskylmien varalle. Pari avuliasta kaavanpiirtäjää on jo suunnitellut seuraaviakin vaateprojekteja kyseisen opuksen tiimoilta.




Kirpparilta tarttui neljän numeron verran täydennystä Suuri Käsityökerho -lehden vuosikertaan 1978, yhteensä pulitin noista 1,20€. Aika monta kokeilemisen arvoista juttua sielläkin. Tänään postilaatikkoon kolahtaneesta Ottobresta voi hyvillä mielin jatkaa sitten kun nämä aiemmat ideat on selvitetty...









Tosielämään palatakseni, lapsilla oli tänään vapaata vanhemmista ja me sillä välin korjailimme eteisen pahimpia epäkohtia (sortuneesta kenkähyllystä en tullut ottaneeksi kuvia). Piskuinen avainkaappi tursotti niin täynnänsä ettei ovi enää mahtunut kiinni ja hetken mielijohteesta naputtelimme sen paikalle seinään viime kesänä tekemiäni rautalankaharjoitelmia. Kiitokset vaan opettajalle alkuvauhdista silloin vuosi sitten!


Mistähän sitä huomenna alkaisi?


Vai olisiko ihan alkamatta ja nuuskisi vain syksyyn kypsyvää maisemaa tuntosarvet ojossa.



15.8.2012



Omat vanhat lempifarkkuni rispasivat jo kauan sitten lahkeista, sittemmin väsähti vetoketju ja nyt niistä tuli räjähtäneen t-paidan avustuksella eskaripöksyt. Kaavana Ottobren Saimi lehdestä 1/09. Suurin tippa on tasku, jonka reunassa on t-paidan valmis pääntiekantti. Kiinnitin trikookuviot yksinkertaisesti suihkeliimalla ja ompelin suoralla ympäri. Ja koska sadetta harvemmin on ilman pilviä, jatkettiin ompelusta taivaanvalkealla Anemone Stripes -tunikalla (laskeutuvaa puuvillatrikoota Myllymuksujen alennusmyynnistä). Kaava löytyy Ottobren numerosta 4/09 Kummassakin vaatteessa kokona 116cm pidennetyin raajoin.


Huivikokeiluja tehtiin kun tytöt löysivät maritilkkulaatikosta orpoja vaakaraitasuikaleita, reunat vaan suorin ja saumasin päät kiinni, kuvassa trikoinen on kolmesti kaulan ympäri. Vetelää petroolinväristä trikookudetta (liekö ihan tekokuitua) neuloin sormin, viidellä silmukalla 1o,1n joustinta kunnes mitta miellytti ja ommellen renkaaksi. Ei hullumpi tekniikka tämäkään.



Kokeilin tänä kesänä ensimmäistä kertaa kasvattaa avomaankurkkua kasvihuoneversion lisäksi ja sen satoisuuden seurauksena on tietysti harjoiteltava säilöntääkin. Viikon ovat nyt ensimmäiset purkit muhineet ja tekisi kyllä jo mieli maistaa...



9.8.2012

Kiitos teille kaikille vinkeistä edelliseen kippokysymykseen, ehkä siitä vielä selko saadaan!

Kissamekko on vaivannut mieltäni enenevässä määrin ja kun kangaslaatikolla törmäsin viimeiseen piccolonpalaan, en voinut enää vastustaa kiusausta. Ei tullut ihan justiinsa mutta sinne päin kuitenkin, aika hauska vaate 120-senttiselle.


Olen kaivannut Mymmelille nahkasaappaita joita kehtaisi pitää mekkojen kanssa ja siellähän ne odottivat lähikirppiksellä vaateläjän alla, kolmen euron kippurakärjet. Pitkästä aikaa sorruin myös kangasostoon kun kiva ohkainen verhokappa oli hinnoiteltu vastustamattomasti (0,50€)



Kerran kesässä on päästävä Tanhuhoville, ihan jo aurinkoisen tunnelman vuoksi. Eikä kotiin tarvinnut tyhjin käsin lähteä nytkään. Vaaleanpunainen pelargonia (2€) tuntui ihan vaativan päästä siniseen emalivatiin (2€) ja minähän heti saatoin nämä kaksi onnellisesti yhteen. Ihan muutamat vanhat vaatteet (0,50€/kpl) toin vielä tuonne pullistelevaan vauvanvaatelaatikkoon, t-paita oli ihan ehtaa Nansoa.