21.11.2012




Ompelin vauvalle oman korttitaskun, ohjeistustahan näihin oli muinoin vuodatuksessa. Enää puuttuu se kela-kortti! Neuvolaan neuloo nykyään joku ahkera isoäiti-ihminen kasapäin pikkuisia sukkia ja mekin saimme valita pussista mieleisemme, kovassa käytössä ovat olleet jo useamman viikon. Isompien jalkoihin sopivat hienostelukumpparit ostin kirpparilta vaikka hintaa oli 4€, tällaisista olin haaveillut jo vuoden päivät.


Jouduin hävittämään muinoin käytettynä ostetut ja meilläkin neljällä palvelleet Ruskovillaiset vaippapöksyt ja nyt pitäisi paikata puutetta puikoin. Alku on ainakin lupaava, luomumerinosta syntyi ensimmäiset villapöpät. Valkoiset osat ovat Fyberspatesin konepestävää merinovillaa (tykkään kun säilyttävät joustonsa vaikka pöksyt muuten huopuisivat). Sadepilven virkkasin jälkikäteen ja housuohje on muutenkin mukaelma alkuperäisestä kun olen näissä neuleasioissa 3,5mm ihmisiä ja lanka ynnä tiheys sen mukaista.

 

Täällä harjoitellaan taas pitkästä aikaa imetysdieettiä, ilman maitoproteiinia näin alkajaisiksi. Ostin hätäpäissäni kaupasta piparitaikinaa lasten viihdykkeeksi, se kun sattui olemaan maidotonta ja makutestissä ylistettyä. Hyväähän tuo olikin ja helppoa käsitellä, riitti kun mestaroin itse uunivahtina. Tuoksu aiheutti heti pieniä piparkakkutaloajatuksia...


16.11.2012


Marimekollahan on mallistossaan tilkuista koottu mekko, Hermanni. Siitä en niinkään innostunut mutta nämä Ketunpesässä nähdyt sulattivat sydämen. Oma toteutus ei tosin mennyt sinne päinkään, tahdoin sen itselleni ja siniset sävyt olivat ainoita joissa kangas riitti. Summassa yhdistelin, etu- ja takapuolet ovat suht symmetriset ja malliksi tuli matkalla kaavaton lepakko jossa hihansuihin kävivät sopivasti tilkkujen seassa olleet lasten paidanhihat. Odotukset eivät olleet kovin korkealla mutta kas kummaa, saumat eivät tunnukaan inhottavilta ja lopputulos on ihan oikean levyinen (mahtuu takin alle kurttaamatta). Ehkä paras omistamani sininen vaate!





11.11.2012


Ensimmäiset valot syttyivät eilen. Jotain lämmintä tämä pimeä vesisade jo kaipasikin. Imetyspaitaprojektit sen kun jatkuvat, se edellinen fleecevuorattu yöpaita on ollut hurjan hyvä käytössä. Suosittelen! Seuraava uhri oli Suuri Käsityö -lehden kaava numerosta 4/2008. Olisiko koettu myös laiskuuden huippu, tiedän omistavani kyseisen lehden mutta lainasin sen kaavan piirtämistä varten kirjastosta. En viitsinyt lähteä ulkovintin lehtilaatikolle! Kukikas viskoositrikoo on kotoisin Hannan Kankaasta ja edullista silikoninauhaa saumojen tueksi löytyi Kangastukusta.


Aika mukavalta tuntuu tämäkin. Suurensin ohjeesta poiketen hieman etualakappaleen imetysaukkoja ja pidensin hihat täysmittaisiksi kun kerran talvi on olevinaan. Perjantaina humputeltiin koko kiva päivä Salossa ja pari paitatrikoota toki ostin kun Eurokankaan laareille pääsin. Seuraava kaavakin olisi jo katsottuna... Salossa on mukavien ihmisten lisäksi myös hyvät kirppikset, sieltä kannoin kotiin Elman kokoiset Retukat (uustuotantoa tosin). Tuli kuitenkin sen verran pitkiä katseita neiti tokaluokkalaisen suunnasta että taidan saada pitää näitä muutaman vuoden kaapin päällä koristeena.



Vastasyntyneestä on tullut äkkiä utelias vauva, leukojen määräkin lisääntyy joka viikko yhdellä. Toivottavasti juhlavaatteet mahtuvat ylle vielä kastepäivänä!