28.6.2013


Ihmisellä ei voi olla liikaa emaliastioita, eihän? Siivilä euron ja kulho kaksi. Kesän tuhrima keittiö hetkessä raikkaammaksi.





Rautakauppaa kävin kannattamassa myös kun piti saada mustaa vahapintaa saunajakkaroihin. Loistivat niin kirkkaina tuolla nokisilla lauteilla. Eipä häikäise enää. Samalla liikahti pari muutakin istuinta ehostusasemalle maalattaviksi. Jonkunlainen jakkaraviikko taitaa olla käsillä, eilen nimittäin toin yhden uudenkin istuimenkin kotiin. Kahdella eurolla aika täydellisen ihana. Sokerileipuri ei vielä vakuuttunut tämän hienoudesta mutta eiköhän se aika tee tässäkin tehtävänsä.




Pakko jakaa vielä viikon kirjavinkki, Rintamamiestalot: Rakentajien muistikuvia (Mäki Tarja, Penttilä Hannu, Koskenvesa Anssi"). Kiintoisia tarinoita kirjan täydeltä! Kaunista katseltavaa ja rakennusvinkkejä löytyy myös kirjasta Kuistit ja verannat (Hans Martensson, Teppo Korhonen). Leppoisaa viikonloppua, meillä makoillaan radion äärellä.


23.6.2013



Olen tähän asti äimistellyt lukiessani kaiken maailman pakastimentyhjennysvinkkejä (meillä ovat pakastemarjat loppuneet aina viimeistään maaliskuussa) mutta ilokseni huomasin viime viikolla että omenahillopurkkeja on vielä jäljellä! Pääsin kokeilemaan hillopiirakan tekoa ja se olikin oivaa kahviherkkua. Peruspiirakkapohja siis, hillon sekaan laitoin vähän perunajauhoja ja kanelia.




Loisteessa öisen auringon ja niin päin pois. Pihalla pitää olla kun kesä antaa kauneintaan! Polttopuut alkoivat onneksi viihtyä sisätiloissa hyvissä ajoin. Elma ilmoitti jatkavansa mattoa jonka laitoin aiemmin alulle ja kakkoseksi jäin jarrutteluineni. Käyn vain välillä siirtämässä pingotinta ja laskemassa kangasta. Juuri ja juuri yltää polkusille vaikka yritin esittää että jalkoja pitäisi vielä vuosi kasvattaa ennen kudontaharjoituksia. Ensi kesänä saadaan varmaan laittaa jo jotain muuta kuin peruspalttinaa puihin.






11.6.2013




Helteet hellittivätkin sopivasti kun sain lyhythihaisten vauvanvaatteiden puutetta paikattua. Bodyn kaava on Ottobren numerosta 3/2013, kuten myös hihaton leikkipuku. Trikootakin leikkasin samalla bodyn kaavalla ja hupun piirsin siihen ihan summamutikassa. Vuorta ei kesätakissa tarvita, siksi peittelin vain niskasauman hipponauhalla. Hihasaumojen tereet ovan resorikaitaletta, joku ohut materiaali olisi kyllä ollut mukavampi ommella. Hilpan kalamekko syntyi melko vapaalla kädellä myös, leikkelyn tukena oli sopiva hihaton paita. Helppoa ja kivaa hellepuuhaa! Nyt voisikin jatkaa ulkohommia kun ei ole enää liian lämmintä...






Tilasin ensimmäistä kertaa elämässäni puutarhalehden ja sitä on nyt tutkittu viime viikot koko rahan edestä. Alan näin kahden numeron perusteella hiljalleen tajuta paljonko vielä olisi opittavaa pihahommista. Mutta asia kerrallaan, kahvinporot ovat hyvää hapatetta pensasmustikoille (tietysti myös havuille ja muille happaman maan asukeille). Tästä täytyy tehdä tapa!


9.6.2013


Loistolauantai, makea ja kermainen.


Hyvässä seurassa tietysti, puolensataa perheenjäsentä.


Hyvää ruokaa ja paljon herkkuja, vaikka joku söikin mutaa jälkiruoaksi.


Lapsia ja leikkejä, mehujään ja hattaran tahmaamia hymyjä.


Tuulenpuuskia ja auringonpaistetta.


Etappeja, juhlapäiviä.


Alku uudelle perinteelle?


Heippa hetkisesi, kiitos ja halaus. Nähdään joskus uudestaan!

 

Kaksi hiljaista tuntia autossa ja syvä, tyytyväinen uni.

6.6.2013




Tässäpä vielä lupaamaani keittiösaareketta. Päädyimme hankkimaan vetimet Ikeasta, samaa sarjaa kaikkiin uusiin keittiön kaappeihin. Saarekkeessa on siis kaksi laatikostoa  (50- ja 30-senttiset) jotka hankittiin käytettyinä kahdellakympillä, sattuvat olemaan lähes identtisiä ikealaisten keittiökaappiemme kanssa. Vanhan ruokapöydän kannesta anastimme laudat pöytätasoksi ja sahalla oli vierailtava ainoastaan panelia sekä listaa ostamassa. Toinen korkea jakkara löytyi keittiöstä ennestään ja toisesta mainitsinkin jo aiemmin. Kuukauden tehokäytön perusteella en kyllä enää luopuisi tästä ylimääräisestä pöytätasosta. Hukka-askeleet ja törmäily keittiössä ovat varovaisesti arvioiden puolittuneet entisestä. Eikä tuo rahallisestikaan ollut huima sijoitus, alle 200€ kustansivat materiaalit yhteensä. Valkoinen pinnasohva jäi edelleen ikkunan alle, ylemmässä kuvassa oikealle puolelle ja siinäpä onkin hauska loikoilla kommentoimassa toisten kokkailuja tai nautiskella kahvikupposia! Aamupäivällä saattaa parikin voipunutta ruoanodottajaa makailla pitkin pituuttaan, nälästä heikkoina. :)


Vessapaperirullan hylsyt lähentelevät sukkahousujen ansioita lukemattomine käyttötarkoituksineen ja minun teki yhtäkkiä hurjasti mieleni painaa niillä pyörylöitä kankaalle. Pakkomielteisesti lätkin harmaan trikoopalan täyteen ja voi miten siitä tuli hyvä mieli! Kangas on jo ommeltukin, yhtä maanisissa tunnelmissa. Kuvaterveisiä lisää lähipäivinä.



2.6.2013



Jo itävät viimeisetkin herneet! Nyt on kastelijoilla kiirettä. Saatiin pieni raparperipaistos omista varsista, nyt toivotaan vaan lisää kasvua. Lannoitettu on, auttaisikohan runsaampi kastelu? Toisilla tuntuvat raparperit kasvavan ihan itsestään.


Etsi virhe ylläolevasta kuvasta? Kaulushan se siellä pönöttää. Useamman päivän keräsin voimia purkamiseen mutta pakko myöntää että kannatti taas nähdä se vaiva. Nyt on loppututulos niin hyvä kuin tästä ompelimosta irtoaa.



Villivarsat laukkasivat kesälaitumille ja askarteluja kotiutui tietysti vino pino. Pääskyt pääsivät paraatipaikalle. Laitoin muuripataan vaihteesi hajuhernettä ja niille napsin tukia hopeapajusta, hauska yllätys oli kun pajukepit alkoivat viikko sitten puskea lehteä!



Kirppareillakin piipahdeltiin kuluneella viikolla. Pitkä kukkayöpaita tyttärille (made in USSR iskee aina, hinta 0,50€) ja sininen superjoustava pilkkutrikoo (1€) laittoi ompelusormet syyhyämään. Punainen samettitakki (2€) oli sitten kuitenkin Mymmelille liian pieni. Vauva sai kotimaisen froteepläjäykseen koossa 80cm, maksoivat yhteensä euron ja kaupantekijäisiksi tuli samettinen Isohellan valmistama lakki. Sisäinen materialistini hihkuu onnesta.


Lämpöisissä tunnelmissa uuteen viikkoon, vielä on aikaa kaivella kuoppia ennenkuin savimaa tämän kesän osalta kovettuu panssariksi. Tuntuu tuota projektia pukkaavan, vaan mikäs se on lapiota heilutellessa kun välillä tulee näitä lepopäiviä ja vilvoittavia uimaretkiä.