30.3.2014


Arvatkaapa mitä hauskaa on tällä välin tapahtunut? Voitin neljä rullaa saumurilankaa Tosimummon blogiarvonnasta. Lukittu lankakaappini toki on nykyään takaa auki, pääsen siis useimpiin tarvikkeisiin käsiksi vaikka avain on edelleen mieron tiellä. Ompelukoneita työllistää tällä haavaa keppariprojektit melko täysipäiväisesti, vaikka leikattuna olisi kyllä vaatetavaraakin. Kiitos myös Minnalle tunnustuksesta. Ja teille kaikille siitä että käytte täällä näinä käsitöiden osalta saamattominakin kausina. Ja erityiskiitos kuopukselle siitä että viime yönä nukuttiin viisi ja puoli tuntia yhteen menoon, kumpikin omissa sängyissämme. En muista milloin viimeksi olisi moisesta ylellisyydestä päästy nauttimaan!


Heräsin savitöissä joulujuttujen tekoon vasta tammikuussa mutta pääsiäisen suhteen osasin jo varautua. Tein ilmapallojen päälle valkosavesta pari kulhoa jotka lasitin ohuesti valkoisella. Omistan jo kahta erilaista lasitetta ja kilokaupalla savea joita sokerileipuri raahasi töistä tullessaan Kerasilin myymälästä. En kai vaan aio hurahtaa tähänkin hommaan? Verkkoperhosia olen koittanut askarrella iltapuhteena, haaveena olisi saada kesäksi kokonainen parvi - ja ehkä myös sudenkorentoja. Ideakuva tähän rautalanka-askarteluun löytyi Puuhaillaan pihalla -kirjasta. Pihalla on puuhailtu muutenkin, siivottavaa riittää aina vaan. Eikä tuon työmaan ääreltä vaan malta pysyä poissa! Jos ei muuta niin poltetaan betonimuottien lautoja nuotiossa ja kuunnellaan fasaanin rähinää metsikössä. Veikkaan muuten että tässä pihassa ei ole koskaan aiemmin käynyt betoniauto, uutta historiaa kirjoitettiin eilen.





7.3.2014




Meillä ulkoilutetaan polttopuita! Päädyimme pitkällisen pohdinnan jälkeen laittamaan navetalle uuden katon sijasta ensin perustukset kuntoon. Tänään saimme seinät pinoihin pihalle ja ikkunat irti.Oma osuutemme rajoittuu tyhjennys- ja siivoushommiin mutta on tuo vaan jännää katseltavaa. Polttopuut tuli samalla pinoja siirrellessä inventoitua - ulos kannetut 12 mottia kestävät toivottavasti vielä ensi talven yli. Tänä keväänä ei puusouviin riitä resursseja.


Tekninen ompelujumi vaivaa - kuten kuvasta näkyy. Kaapin ovet ovat lukossa eikä kukaan tunnu tietävän avaimen sijaintia. Kaapissa lymyilevät mustia ja valkoisia lukuunottamatta kaikki ompelulankani, siis toistaiseksi vain mustavalkoisia ompeluksia. Pikainen kesäpaita syntyi Eurokankaan viskoositrikoopalasta vapaasti leikellen. Tuntuu kivalta päällä eikä hiosta kainaloita!





Kirjastosta löytyi taas kivaa iltalukemista saunan päälle. Laitoin lisää siemeniä itämään tällä viikolla, keijunmekot kun ovat päässeet jo hyvään vauhtiin ja saavat siirtyä pian lampun alta eteläiselle ikkunalle valohoitoon.


Jokin aika sitten tarttui kirpparilta matkaan Tutan vanha yöpuku joka toi oitis mieleeni pienen kummityttösen. Viikonloppu onkin yhtä juhlaa, pienempien ja isompien. Onnea sankareille ja mukavaa loppuviikkoa muillekin!