30.5.2011

Tein sen!


Olin nimittäin ihka ensimmäistä kertaa yötä poissa omieni luota. Matkaseuraa tuskin voin kyllin kiittää, en nimittäin suonut ajatustakaan kotijoukoille tuon reilun vuorokauden aikana! Täysi tusina vaimoa, äitiä, tytärtä, miniää, anoppia ja yksi minimies jolle haettiin nimi Runebergin kotimuseosta. Tukittiin Porvoon pienet kahvilat ja naurettiin poskilihakset kipeiksi! Tietysti ostosteltiin myös Riimikossa, kirpputoreilla ja  lukemattomissa pikkuputiikeissa. Sattui vielä niin somasti että lauantaina oli avointen porttien päivä ja ihmisten pihoillekin sai kurkistella luvan kanssa. Kotimatkalla piipahdettiin vielä Wanhan Aseman Makasiinipuodissa josta ostin niin täydelliset kengät etten voinut kuvitella sellaisia olevankaan.


Kotona olikin sitten lauantaina kolme isää ja kymmenen tenavaa. Hauskaa menoa riitti, yhden valokuvankin olivat ehtineet ottaa. Eikä ollut äitiä ikävä.

 Tänään pyöri pyykkikone ihan uudella tempolla. Ensi kevään reissua odotellessa!




25.5.2011

Uusin silmin


Nappikorujen virkkaustekniikkaahan voi soveltaa melkein mihin vaan. Tässä keikkuvat nyt ne joulukuuseen aiotut Fimo -lintuset kaverinaan ruskeaa puuvillalankaa. Koukku kuikkii jo seuraavan kohteen perään...



Maijalle löytyi perusteellisten etsintöjen päätteeksi kehykset kirpparilta (1€) ja taustalleen hän sai tietysti sitä vinttikammarin tapettia. Muutamia muitakin liplappusia otin puruista vielä ylös, poliittista propagandaakin löytyi mutta siitä lisää toiste. Oli ihan pakko napata tuo kukkakangas kirpparilta (1,80€) kun siinä on kuosi painettuna kummallekin puolelle. En ole aiemmin moiseen törmännyt, tietääkö joku tällaisista kuosikankaista enemmän?



Näemmä aloin kerätä samaisella kirpparireissulla Kastehelmi -lautasia. Sopivathan ne mukavasti ruskeiden, kakkulautasia vailla olleiden lasikahvikuppien seuraan. Ja käyvät kirkkaatkin joukon jatkoksi, en oikein usko että näitä ruskeita löytyisi hetikohta kahtakymmentä. Kolme ehjää ja yksi hiushalkeamainen maksoivat 7,5€. Kävin välillä kotonakin miettimässä kun pidin hintaa kyseenalaisena mutta palasin kuitenkin pian ostoksille eikä kaduta ollenkaan. Ovat ne sentään kauniita.

22.5.2011


Naapurin nuori isäntä tuli kouluikään ja minä opettelin taittelemaan lahjarasian. Helppoa ja mukavaa, pohjaan vaan sattui kiinnostavammat kuviot karttajulisteesta kun päälipuolelle piti tähdätä valtamerta onnittelualustaksi.



Vaihdettiin lahonneet rappurallin aluspuut tuossa viikolla tiiliskiviin ja nyt tuntuu paremmalta koko sisääntulo. Tiilethän ovat peräisin täältä ja viime kesän ne viettivät nuotiopaikkana. Nyt saavat olla aloillaan!




Mukavaa alkavaa viikkoa, toivottavasti tekin tankkasitte valoa tänään!


20.5.2011

Pienestä kiinni


Välillä alkaa pienikin epäkohta tympiä ja kärpäsestä tulee härkänen. Tällä kertaa ahdisti muutoin niin mainioiden pikkurattaiden raikuvan siniset sporttitehosteet. Pussitin eilen illalla kaikki irtoavat kappaleet äidiltä saadulla vakosametilla ja nyt on kokonaisuus ihanan rauhallinen. Minä kun en ole urheiluihmisiä.

Illalla ihailin rattaiden ohessa huikeaa sateenjälkeistä sumua (terveisiä vaan kummisedälle!) ja kuuntelin villiä käkeä josta on tullut jokakesäinen iltojemme ilo.


18.5.2011

Meillä ei ole koskaan ollut pannumyssyä vaan nytpä on! Huovutetun villapaidan miehustasta vartissa saksittu ja pistelty, bonuksena vielä nippu mukin/pannunalusia. Käyttelin pois myös kaappia tukkineet Fimo -massat. Lintuja tuli aika monta, kuusenkoristeeksi ehkä? Suklaalevykorun apinoin ostamastani vastaavasta ja uunissa tuohon ilmestyi jotain omituista vaaleaa pintaan. Varmaan pähkinärouhetta. Totesin taas kerran inhoavani tämän sortin askartelua. Onneksi se massa loppui.


Nappivirkkuu sen sijaan on oikeinkin mukavaa, ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 5-6/2011. Tein kolme pitkää korua pikkumustista kirpparinapeista eri värisiin virkkuulankoihin (koukku taisi olla millinen). Nämä nähtyään Elma tilasi kaksi rähinäremmikorua joita voi käyttää eskarissa ristikkäin kummallakin olalla. Ei onneksi huomannut naamani venymistä toivetta ladellessaan. Ja minähän toteutin. Hopean väriset muovihelmet kuten myös virkkuulanka ovat peräisin kirpparilta.



Tilkkulaatikoita olen tyhjennellyt pikkuisen joka ilta, hauen suomuista alkaa on pian puolet leikattuna.


13.5.2011

Toripäivän pikaruokaa


Vispilöidään kulhossa

6 kananmunaa
3dl vettä tai maitoa
1dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
yrttisuolaa

kumotaan munakas pellille ja hyydytetään muutama minuutti uunissa (200 astetta). Lisätään täyte

300g kylmäsavulohta suikaloituna
iso sipuli silputtuna (kannattaa pehmittää sipulia hetki pannulla voinokareen seurassa)
tuoretta tilliä ja persiljaa maun mukaan

ja paistetaan vielä vartti. Melkein kaikki ainekset löytyy ainakin meidän kylän torilta eivätkä pikkukansalaiset kerkiä hermostua tätä valmistaessa.



Ompelin itselleni Bohemian (Ottobre 5/09) Eurokankaan palalaarilöydöstä ja nyt onkin ollut tälle sopivia säitä kuin tilauksesta! Terveiset myös vinttihuoneesta, kertokaa tädit jos muistatte kenen tekosia on Maija Hautala kolme kuukautta?






Taidan kehystää Maijan ettei häviä, reppana, enää toistamiseen vuosikymmeniksi pimeään!

9.5.2011

Rätei ja lumpui

Kiitos runsaslukuisista mökkikommenteistanne! Erityisesti ilahduin kuteenleikkuuvinkeistä, kokeiluun menevät varmastikin ennen pitkää. Eilen laitettiin mökkiin jalkalistat, vielä olisi omana haaveenani terassi ja sähköt. Niillä ei tosin ole niin hoppua, kötöstelen kun kerkeän. Saattaa tosissaan ottaa aikaa kun en ole koskaan mitään rakentanut ja lapiohommia on toistakymmentä metriä sähkökaapelia varten... Jännittävää!

Elmalle ompelin maatilakankaasta kimonomallisen mekon, hän kun tykästyi palavasti kuosiin (ja tällaiset tykästymiset alkavat olla harvinaisia). Malli syntyi leikatessa, paitaa pidin kankaan päällä osviittana. Jersey onkin sopivan ohutta kesäkeleille, tätä ei valmistumisen jälkeen olla vielä riisuttu. Resori on joku muinaismuisto jolle en kuvitellut koskaan keksiväni käyttöä.




Huutislöytö parin viikon takaa on tämä epämääräinen pala Muru-neulosta (10€ postikuluineen). Riitti 80-senttiseen mekkoon vanhaa mukaellen, Kippo-lakkiin (Juju-kirjasta löytyy kaava) sekä kellahtavaan hameeseen ehkäpä 100cm kokoa. Lakista tuli vähän aiottua isompi, olisin voinut jättää saumanvarat pois. Nähtäväksi jää pitääkö Hilu 5v oikeasti tätä.





Ikuisuushaaveena lastenhuoneeseen on ollut koko sen keskeneräisyyden ajan Metsola -tapetti (joka katosi harmiksemme Tapettitalonkin nettikaupasta jo aikoja sitten). Arvannette etten kauaa pohtinut kun kirpparilla käveli vastaan priima sängynpeiton kokoinen pala tätä? Köyhdyin 8€ mutta sillä ei olisi kyllä saanut kuin metrin tai kaksi vastaavaa tapettia.










Torilta ostin perjantaina melkoisen palan käyttämätöntä retropuuvillaa kolmella eurolla ja sieltä luottokirpparilta vielä norsutrikoota (tätäkin on netissä katseltu monena iltana sillä silmällä ;) sekä luomupuuvillainterlockia (yhteensä 1,5m ja 9€). Erikoisten sattumien viikko, nyt ei toivottavasti mitään kangashankintoja vähään aikaan. Sur rur!