21.11.2011


Meiltä ei taideta tänä jouluna lähettää kortteja ollenkaan. Päätin käyttää aikani mielummin käsityökeräykseen jonne laitoin pienen paketin. Nuppupeittojakin olisi vielä kiva ommella. Jos joku paikallinen innostuu kimppaan niin laittakaahan viestiä, voin mielelläni postittaa samalla!


Hiipun innostamana hain Tiimarista askarteluhuopaa (johan on muovista nykyään tämäkin!) ja leivoin läjän villatäytteisiä joulutorttuja. Pipoja tuntuu tulevan aina välitöinä, tähän tyttösten malliin laitoin kankaalla päällystetyn  rintanapin kun oli muuten niin kovin valkoinen.






Kirpparilta löysin viimein huopikkaat itselleni, taitavat olla venäläistä tekoa. Villasukan kanssa täydellisen sopivat, näitä etsiskelin jo viime talvena! Emalia ja postikortteja myös, kaikki yhteensä 8€. Kun kerran lunta ei saada taivaalta, täytyy sitä virkata itse. Opin jo neljännen hiutaleen jälkeen että pingotusalustani päästää mustaa ja oranssia väriä. Urgh.


16 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tuosta käsityövinkistä! Voisi vaikka osallistua!

    VastaaPoista
  2. Paikallinen? Missäspäin majailet? :) Mulla on vielä mietintä asteella, josko tekis..muka kerkiäis tehä nuppupeittoja. Joko Hyvinkään sairaalaan tai Ouluun, Oussiin.
    Kiva blogi, ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun kommentoitte. Se paikallinen tarkoittaa tässä nyt Karkkilaa ja lähiseutua, kuinka kaukaa nyt sitten pieniä peittoja kannattaa kuljetella...

    VastaaPoista
  4. Meiän pikkulikka innostu joulutortuista, sopis kuulemma kotileikkiin hyvin! Noi huovutusvillatki on joissakin kaupoissa aika muovisia...
    -Ansku-

    VastaaPoista
  5. Mahtavia torttuja, kivempia kuin oikeat :D

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia ja ideoita. Täytyy tehdä noita torttusia vaikka koristeeksi verannan pöydälle. Haluaisin osallistua siiten peittoprojektiin kunhan vaan kankaita löytäisin jostain. Harmi kun eilen kävin Forssassa olisin voinut ostaa ku ois aavistanut.
    ps. liimasitko sen tortun kasaan vai laitoitko ommelleen. Ainakaan ompelujälkeä ei näkynyt kuvassa.

    VastaaPoista
  7. Virkatut lumitähdet on tosi kivoja ikkunassa. Minä tärkkäsin omani sokerivedellä ja pingotin korkkisella muistitaululla talouspaperin päällä. Arvaatkin varmaan jo, että talouspapru jämähti alustaan!!! Ikävä kuulla, että sinun alustasi värjää.
    Torttuidea on kiva. Pitääpä matkia ;O)

    VastaaPoista
  8. Oi kun teillä on kodikasta ja tunnelmallista :)

    VastaaPoista
  9. Mä voisin kyllä ommella peiton tai parikin. Olen meinannut aikaisemminkin, mutten ole saanut aikaiseksi. Nyt olisi hyvä kannustin, jos yhdessä laitettaisiin menemään. En kyllä saa niitä ehkä tehtyä ennen joulua. On nyt niin paljon muutakin. Koska ajattelit lähettää peittosi?

    VastaaPoista
  10. Neulontavinkistä kiitos!

    Leivinuuni ja kyljessä kellottavat huopikkaat, niin lämpöisesti siinä. Tulee ihan hyvä olo.

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo pipo! Ja nappi! Ja lapsikin! :) Onko tuon pipon ohje jossain (suomenkielinen?) vai onko se omasta päästä? Noita nappeja on useilla näkynyt blogeissa, mutta miten ne tehdään? Uskomattoman taitava ja aikaansaava olet!

    -pitkään ilolla touhujasi seuraillut tuntematon anonyymi :)

    VastaaPoista
  12. Ritvalle varmaan löytyy täältä kankaita ja Anna, voidaan jättää hyvin joulun tuolle puolelle se peittojen lähetys. Ei aikataulupaineita! Pipo on ihan omasta päästä ja napit päällystän valmiisiin alumiinipohjiin kankaalla. Tarvikkeita löytyy esimerkiksi Etsystä (www.etsy.fi) hakusanalla "buttons to cover".

    VastaaPoista
  13. Hui kun ovatkin kivoja nuo huopaiset joulutortut :) ! Jospa kävisi kaupasta hakemassa tarvikkeita ja tuunailisi niitä koristeeksi työpaikalle?

    VastaaPoista
  14. Nyt kun on niitä hienoja sinisiä sukkiksia, niin ilman muuta collarit menee vaihtoon!! Joulutortut on aika symppikset!

    VastaaPoista
  15. Niin,ja tuo nuppupeitto on oikein hyvä!!!Menee varmasti kuin kuumille kiville!!

    VastaaPoista