31.10.2012




Minäpä voitin tällaisia suloisuuksia arvonnassa, kiitos teille Lankarullalaiset. Käykäähän kaikki ohikulkijat tutustumassa jollette vielä ole tuon mukavan blogin seuraajia! Rasia pääsi jo purkkapankiksi uskollisen marilaukkuni sivutaskuun ja jotain kivaa aion laittaa pussukkaankin. 

Imetysvaaterintamalla tehdään tuotekehitystyötä. Miten toimisi raglanhihainen malli (Joka tyypin kaavakirja II) Boobin paidoista anastetulla fleeecevuori-idealla? Käyttelin nollabudjetilla vanhaa t-paitaa sekä fleecen ja trikoon jämiä tähän testiversioon. Yöpaidoista, lämpimistä sellaisista alkaa olla huutava pula ja kaupan imetysyökkärit ovat lähes poikkeuksetta lyhythihaisia tai jopa hihattomia. En hyvällä tahdollakaan ymmärrä kuka saa yöllä syötettyä vauvaa niin että pysyy itse mukavasti, käsivarsia myöten peiton alla lämpimässä. Harjoitukset jatkuvat!

 

27.10.2012


Taimi odotteli tulemistaan kevyeksi kesätakiksi puoli vuotta. Malli vaihtui kahdesti matkalla ja tämä lopullinen on Ottobren 5/2011 Some Fresh Air. Vuorikankaan kanssa jahkasin pitkään ja se löytyikin lopulta eurolla, kierrätettynä, täältä. Tervetuloa vaan, kesä!




Imetysmekko syntyi uusimman Ottobren (5/2012) kaavalla nro 3. Vähän liikaa leveyttä oli mallissa tähän tarkoitukseen ja kaventelinkin yläosaa jälkikäteen jotta sain luukut pysymään ruodussa. Trikoo on joku muinainen palalöytö johon viime talven tiskirättitalkoissa painettiin Jaanan sapluunalla avaimia. Ahkerassa käytössä tämä mukavuusmekko ehti olla jo ennen kuvausta ja meillähän kukaan ei silitä arkivaatteita! Ei olla näkevinämme noita ryppyjä ja nyppyjä...




19.10.2012


Taisin tehdä elämäni vaihtokaupat, luovuin pienestä velourpalasta (josta saaja ei tainnut edes hyötyä vaikka tarkoitus oli hyvä) ja sain Hilpalle ihanaiset talvikengät kotiinkuljetettuna! Kiitos vielä kuriirille vaivannäöstä. Näillä kelpaa tarpoa paremmassakin hangessa.



Itsekin käväisin kirpparilla, lasten keltainen sydänpussilakana (4€) oli kerrassaan vastustamaton ja isoveljen houkutukseksi nappasin eurolla palapelikirjaimia. Merkkivaatettakin tuli pienelle miesväelle hamstrattua, Kaitexit ja Black Horset 0,50€/kpl.


Talvi toivottavasti tulee tänäkin vuonna, ainakin Elma on siihen varautunut. Neuloin myssyn ja kaulurin Teeteen Taigasta, hintavaa lankaa mutta unelmanpehmoista. Toivottavasti kestää käyttöä! Myssyn osviitat otin taas Garnstudiolta, pidensin mallin lörpäksi ja vuoritin ohuella trikoopaidalla. Lapsi sai itse askarrella tupsut sekä nyörin. Kauluri on tikuteltu ihan mutu-tuntumalla.




Mekkotehdas-kirjan ratsastuskypärä löysi kaivatun materiaalinsa kun tanskalainen paistinpannu meni takuuvaihtoon ja uuden mukana tuli taas yksi musta velourpussukka lisää (aiemmin olen tehnyt näistä ainakin yhden nuken unipussin). Kivahan se on, vaikka nappi päälaelta puuttuukin. Kangasta oli juuri sopivasti, ainoastaan vuoripuolelle jouduin laittamaan mainospaloja.




Tänään syötiin viimeiset omat tomaatit, osa on kyllä vielä pakasteessa kastikkeeksi keitettynä pahan päivän varalle. Kiltisti nuo vihreätkin kaverit sisällä kypsyivät syömäkuntoon. Mukavaa viikonvaihdetta ihan jokaiselle, muistakaahan ottaa rennosti. Kielo aloitti jo!


12.10.2012





Viimeinen kurpitsa oli varttunut melko lailla samaan kokoon kuopuksen kanssa ja pelastin sen eilen hallan alta soppakattilaan. Tähän mennessä sosekeitto on ollut ehdottomasti parasta mitä kurpitsasta on saatu aikaan.


Kurpitsasosekeitto

1 kurpitsa (3-4kg)
4 perunaa
1 paprika
1 sipuli 

200g ruohosipulituorejuustoa
2 kasvisliemikuutiota
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
tarjoiluun crème fraichea

Kurpitsa, perunat, paprika ja sipuli keitetään pehmeiksi kuutioilla maustetussa vedessä, osa keitinliemestä poistetaan ennen soseutusta. Siloitetaan soppa sauvasekoittimella ja lisätään tuorejuusto, mustapippuri ja tarvittaessa suolaa. Nautitaan fraichella höystettynä ruisleivän kanssa. Ja mikä parasta, sitä jäi vielä huomiselle!

 


Vauvalla täyttyi juuri viides vuorokausi ja hän alkaa heräillä vastasyntyneisyydestään. Yhtä uutta ja ihmeellistä se on, oli kyseessä sitten ensimmäinen tai viides kerta. Mitä useammin olen sen nähnyt, sitä enemmän opin nauttimaan hetkestä. Suurkiitokset kaikista onnentoivotuksista!


8.10.2012


Pikkuveikka on vihdoin täällä!