24.8.2013



Koko kesä on seurailtu aitiopaikalta vehnäpellon eloa ja siinä se nyt on, pölyisenä sänkenä. Vaikka arvasihan tämän kun kurjetkin jo siihen malliin ovat huudelleet. Kotona on ajoittain omituisen rauhallista ja minulla vaikeuksia muistaa kaikkien tärkeimmät ajat, paikat ja tavarat.


Yksi perusarjen hyviä puolia on kirjasto. Kun on tuloa ja menoa, sielläkin tulee poikettua säännöllisemmin. Monta kivaa uutuuskirjaa odottelee iltahetkiä, kuvasta puuttuu muuten Veera Välimäen Lankaleikki johon ehdottomasti kannattaa tutustua! Aamuiselta pihakirppikseltä oli pelastettava euron tupperit, saa vastaisuudessa tehdä samantien isomman satsin mehujääherkkuja.



Kotona on kohkattu uuden parkkipaikan kimpussa lihakset lapioinnista soikeina. Nyt ollaan onneksi jo puolenvälin paremmalla puolella! Istutin aluetta rajaamaan keväällä neljä Mustilan hortensiaa ja nyt alkoi tuntua että ne kaipaavat vielä kiviä henkiseksi tueksi nurmikon hyökkäyksiä vastaan. Pienimmän reteät moikkaukset (kameralle ja kaikille kavereille) tuottavat iloa joka aamu seitsemästä alkaen.



Eksyin ekaluokkalaisemme kanssa Tiimariin viime viikolla ja kangasteippejä oli hankittava kun kolme kahden hinnalla sai. Ilahduttavaa sinänsä kun muuten tuo meidän Tiimari tuntuu mahdottoman kalliilta kaupalta vähän joka saralla.

 Kaunis jatkoaika kesälle on vielä luvassa, pihallaolo jatkukoon! Tervasin pari kuormalavan kaulusta (vihdoinkin onnistuin niitä hankkimaan!) kokeeksi, vielä pitäisi kehittää noille sopiva sijoituspaikka ensi kesän varalle. Yhtä ja toista muutakin olisi ulkona tekeillä, saa nähdä koska tässä malttaakaan sisähommille ryhtyä. Nyt lähinnä on käyty syömässä ja kurkkuja purkittamassa täällä.





Tänä vuonna parsapiirakassa on myös tomaattia ja tätähän pitää syksyllä saada melkein viikoittain.

20 kommenttia:

  1. :D ihanaa eloa siellä :D
    mä hyödynsin kans tuota tiimarin tarjousta eilen,tosin päiväkerhoa varten askartelu-tavaraa...Mutta toki ostin itsekin omaa harrastustani varten..
    Ihana tarjotin jäätelö-kippojen alla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tarjotin on jo muutaman vuoden vanha tuunaus, tykkään siitä hurjasti itsekin.

      Poista
  2. No mutta Sinun kuvissa se syksy tuntuu niin kauniille, minä ei ole syksyn ystävä ollenkaan;( piiras tuo veden kielelle ja onpa Teillä iloinen pikkuinen!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta syksy on kyllä kaunista aikaa ennen kuin kurakelit sotkevat kaiken!

      Poista
  3. Voi miten on pieninkin niin samaa sarjaa :) Ihanat syyspuuhat teillä jo menossa, vaikka itse haluan ajatella että vielä on kesää jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tänään tuntui suorastaan keväiseltä! Niin lämmin ja seesteinen ilma.

      Poista
  4. Mukavan näköistä kaikkinensa :)! Meilläkin pihan riippakoivut saaneet suuria keltaisia laikkuja, naapurin maanviljelijät korjanneet satonsa ja ensimmäiset puolukkasaaliit pakastettu. Aamuisin kouluun lähtiessä tuntuu ja tuoksuu syksy, päivällä vielä kesäisen lämmintä toisinaan :)! Ihanaa aikaa nämä alkusyksyn valoisat päivät ennen pimeyttä ja harmautta:)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukoita meidänkin pitäisi lähteä etsimään, näyttivät viime retkellä jo lähes kypsiltä! Nyt pitää tankata aurinkoa :)

      Poista
  5. Vai rouvalla muistamattomuutta, olisikohan alkuraskauden juttuja ;) ?

    Ihana blogi sinulla, pari iltaa olen kahlannut läpi ja vielä muutama menee että pääsen tähän hetkeen. Miten taitava oletkaan, ihailla täytyy. Oikea käsityöläinen :)

    Hanni

    VastaaPoista
  6. No ei :) pikemminkin imetysdementiaa ja synnynnäistä harvapäisyyttä! Kiitos kun ilmoitit itsestäsi, hauska kuulla että uusia lukijoitakin löytyy vielä!

    VastaaPoista
  7. Syksyn tuntu on jo ilmassa. Minäkin aluksi lainasin kirjastosta Olgan kirjan, mutta lopulta se oli hankittava ikiomaksi, kun niin kovasti tykästyin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tykästyin minäkin, taitaa mennä hankintalistalle. Helppoa hyvää arkiruokaa josta lihansyöntiin tottuneet lapsetkin pitävät!

      Poista
  8. Tartun kirjasto-osioon. Jotain niin hyvää tällä kylällä kuin olla ja voi.
    Tarjonta kiitettävää ja aina ajankohtaista, uutuuksia löytyy!
    Keväällä innostuin lainaamaan musiikkia, silläkin saralla valikoima hyvin ajantasalla.

    Tervatut kaulukset. Näyttävät hienoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Kirjastossa on kaikkea ja jos ei satu olemaan niin tilaus lähikuntiin on näppärä!

      Poista
  9. Meilläkin syksyy kuuluu kirjastossakäynnit ja peltojen kommentointi. Ajelimme tänään takaisin pohjoiseen ja näimme aika monta puimakonetta ja kurkiakin aurassa. Mitähän noista puulavoista ja kauluksista tulee... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Lavat ovat olleet nyt maalaustelineenä, kaulusten sisään ajattelin siirtää kasvimaan kun moni mielenkiintoinen viljeltävä vaatisi ihan kunnon multaa eikä pärjää meidän savisessa maassamme.

      Poista
  10. Mistä hankit kuormalavojen kaulukset? Itsekin niitä kaipailen ja toivon törmääväni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat ihan nettikirpputorin kautta löytyneet, Humppilalainen ystävällinen myyjä kuljetti kotiin asti mielestäni kohtuuhinnalla.

      Poista
  11. Löytyykös serkkuseni tuon parsapiirakan ohje jostain? :)

    VastaaPoista
  12. Näin se taisi mennä, ainemäärät pellilliseen:

    Pohjaan sekoitetaan kaikki nämä keskenään ja painellaan leivinpaperille ohueksi
    5dl vehnäjauhoja
    4tl leivinjauhetta
    3dl juustoraastetta (Emmental on paras)
    100g voita
    purkillinen kermaviiliä

    Pohjan päälle laitetaan yhden keskikokoisen parsakaalin kukinnot, purkillinen salaattijuustokuutioita ja rasia puolitettuja kirsikkatomaatteja. Päälle kaadetaan seuraavanlainen seos:

    2 kananmunaa
    4dl kermaa
    2dl juustoraastetta

    Paistetaan 225 asteessa noin puoli tuntia.

    VastaaPoista