2.6.2013



Jo itävät viimeisetkin herneet! Nyt on kastelijoilla kiirettä. Saatiin pieni raparperipaistos omista varsista, nyt toivotaan vaan lisää kasvua. Lannoitettu on, auttaisikohan runsaampi kastelu? Toisilla tuntuvat raparperit kasvavan ihan itsestään.


Etsi virhe ylläolevasta kuvasta? Kaulushan se siellä pönöttää. Useamman päivän keräsin voimia purkamiseen mutta pakko myöntää että kannatti taas nähdä se vaiva. Nyt on loppututulos niin hyvä kuin tästä ompelimosta irtoaa.



Villivarsat laukkasivat kesälaitumille ja askarteluja kotiutui tietysti vino pino. Pääskyt pääsivät paraatipaikalle. Laitoin muuripataan vaihteesi hajuhernettä ja niille napsin tukia hopeapajusta, hauska yllätys oli kun pajukepit alkoivat viikko sitten puskea lehteä!



Kirppareillakin piipahdeltiin kuluneella viikolla. Pitkä kukkayöpaita tyttärille (made in USSR iskee aina, hinta 0,50€) ja sininen superjoustava pilkkutrikoo (1€) laittoi ompelusormet syyhyämään. Punainen samettitakki (2€) oli sitten kuitenkin Mymmelille liian pieni. Vauva sai kotimaisen froteepläjäykseen koossa 80cm, maksoivat yhteensä euron ja kaupantekijäisiksi tuli samettinen Isohellan valmistama lakki. Sisäinen materialistini hihkuu onnesta.


Lämpöisissä tunnelmissa uuteen viikkoon, vielä on aikaa kaivella kuoppia ennenkuin savimaa tämän kesän osalta kovettuu panssariksi. Tuntuu tuota projektia pukkaavan, vaan mikäs se on lapiota heilutellessa kun välillä tulee näitä lepopäiviä ja vilvoittavia uimaretkiä.





14 kommenttia:

  1. Vilvoittava uimaretki kuulostais kyllä nyt erittäin hyvältä... Mie lähetän täältä raparpereille kasvusäteitä, en tiedä mihin joudun näiden leviävien raparperiviidakkojen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa pulahtaa välillä, että jaksaa taas. Kaikki mahdolliset säilöntävinkit vaan kokeiluun ja raparperit purkkiin ;)

      Poista
  2. Taas niin kiva postaus ja ihanaa elämää. Ja voi mikä suloisuus tuo pieni :) Meillä myös raparperit kasvaa valtoimenaan eikä niille tehdä mitään, tiedä sitten mistä sekin johtuu! Paikka on talon takana puolivarjossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sellainen lellikkihän tämä pienin on kun on tottunut siihen että paijaajia riittää :) Ehkäpä ne meidänkin raparperit tuosta vahvistuvat, toivotaan! Meillä paikka on ihan aurinkoinen, tuolla kasvimaan reunalla.

      Poista
  3. Meilläkin raparperit kasvaa kovasti nykyään karussa savessa. Siihen meni noin 7 vuotta, että ovat päätyneet tuohon pisteeseen. Ekat viisivuotta sato oli surkea. Ehkäpä teidän rapaperit ovat vielä nuoria ja pieni juurisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että toivoa on! Tämähän on vasta kolmas vuosi tällä juurakolla ja ovat ne varret jo vähän tukevampia kuin viime vuonna. Aika lähellä nykyistä paikaa rehotti 80-luvulla komea raparperipensas josta kiskottiin mummolle varsia, en siis usko tuon savimaan haittaavan ollenkaan.

      Poista
  4. Minunki ois tarkotus laittaa raparperia, saa nähdä kasvaako meidän savimaalla... Ihanan näköstä teillä siellä, niin kodikasta. Toi pienin on niin isojen sisarusten näkönen :) -ansku-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Eiköhän se kasva kun saa muutaman vuoden rauhassa juuria kasvattaa, minä olen tainnut olla hätäinen tuon omani kanssa.

      Poista
  5. Meilläkin savimaassa raparperit kolmatta kesää ja näyttää siltä että nyt saadaan kiskoa niitä suuhunkin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Kiva kuulla että muidenkin pihoilla on savipohja :)

      Poista
  6. Mekin aloitettiin eilen raparperitalkoita. Esikoinen leipoi kahta erilaista piirakkaa, vähän kiehautettiin hilloketta ja pussillinen pujahti pakastimeen.
    Ihana kesämeininki kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tehän olette olleet ahkerina. Taitaa olla hieman satoisampi pensaskin siellä, minä hain tänään jo mummulta täydennystä :)

      Poista
  7. Ihanat lapset sulla, välittyy lämmin ja kotoinen tunnelma. Uskallatko antaa pikkuiselle raparperiä sen oksaalihapon vuoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Ei kait se happo ihan suositeltavaa vauvalle ole, en malttanut olla ottamatta kuvaa kun kaveri nappasi kuormasta yhden varren ja maisteli sitä niin kovin kiinnostuneena. Vähän vanhempana sitten saa syödä raparperia ihan oikeasti (kunhan juo maitoa päälle).

      Poista