24.9.2011

Kiitos teille Kewa, Anniini sekä Unisukka. Tunnustuksia on mukava saada! Tuo hurahdusjuttu pisti hieman hymyilemään, ehkä tässä näitä uusimpia ilman sen suurempaa numerojärjestystä.Tämän syksyn tuoksu on ihana tumma kahvi, kirpparilta löytyi lasipannu sen valmistamiseen kuin tilauksesta (2€). Enpä olisi uskonut hurahtavani! Syysviileillä tietysti uunin lämmityskin on ajankohtaista, päivän sämpylöissä on ruista, vehnää, emmentalia ja muutama porkkana jääkaapin periltä.Torstaina runsaiden herkkupöytien äärellä ystävän syntymäpäivillä, paljon uutta ja kaunista. Hurahdin mehikasveihin, haaveiluun maakellarista ja kurpitsoihin (vaikka en todella tiedä missä muodossa sitä voisin syödä?).Leppoisaa lauantai-iltaa itse kullekin! Nämä loput pienet jämäjutut ovat ilman ohjetta kyhättyjä joten ei niistä sen enempää kerrottavaa. Tirpat ajattelin joulukuuseen.
3 kommenttia:

  1. Oi ihanuus!!! Tosi söpöinen palloviiri! Kurpitsat, namm! Meidän äiti ne paloittele ja jotenkin marinoi lasipurkkeihiin ja sosekeitto on kurpitsasta tosi hyvä! ja ne siemenet, ihan kun pähkinät (kuivatettuja ja kevyesti paahdettuja keiton päälle...)

    VastaaPoista
  2. Kurpitsapikkelsiä tulin suosittelemaan. Teen sitä joka vuosi ja tosi hyvää tulee. Osta kaupasta valmis maustepussi kurpitsan säilömiseen, niin löydät pussinkyljestä ohjeen. Ihania tekeleitä ja herkullisen näköisiä leipomuksia :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kewa ja Minna! Kurpitsasoppaa pitäisi maistaa, pikkelsistä on huonoja muistoja kouluajoilta mutta ehkä olisi syytä kokeilla senkin syömistä uudemman kerran... Onneksi tuo kurpitsajätti ei kasva meidän pihalla, on tässä aikaa pohtia ennen ensi kesän satokautta :)

    VastaaPoista