14.7.2012


Tuli sieltä Neuvostoliitosta aikanaan monenlaista mukavaa, tämä Hamka on oman lapsuuteni ehdottomia helmiä. Muistaisinpa mistä sain ja milloin? Ukko nooa sujui vielä, mahdoinko muuta koskaan oppiakaan...

Lomanvietto jatkuu ihanasti pihalla, ruokalistalla on perunaa, sipulia, ja mansikoita omalta maalta. Vanhan omenapuun kanto muurahaispesineen on onnellisesti selätetty maan tasalle ja erinäiset muutkin rästihommat saaneet toivottua kyytiä. Sokerileipuri pyöräytti pellillisen mustikkapiirakkaa ja ilmoitti sitten tuovansa navetasta vanhan vaarinkaljapullon sisälle. Eihän tuota tohtinut vastustella! Hurjan iso puteli muuten, 60 -litrainen. Valosarja sinne kuulemma on tulossa, viimeistään jouluksi. Hauskaa välillä nyökytellä itse ihan hiljaa ja jakaa tuonti- ynnä vientilupia miesväen sisustaessa.


Omissa vaunuissani riippunut Aarikan tyttö oli pakko saada kotiin, pallohelistimen alkuperää en muista mutta mukava ja käteen sopiva sekin. Elma on muistikortin sisällöstä päätellen kovin innostunut kissakuvauksesta, tämä viimeinen otos oli pakko lainata. 

Leppoisaa lepopäivää!


7 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään välillä vain kuunnella ideoita joita puolisko esittelee. Onneksi mennään samoilla aaltopituuksilla ettei tarvitse osoitella mappi-öötä samantien ;-)

  Hienoja aarteita!

  Ja lasten kameroissa on jänniä kuvia. Olen eräänkin kerran hihitellyt kun olen kuvia turvaan siirtänyt. mm. kuvasarja kaikista värityskirjan värittämistä kuvistaan....

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  Tein tänään reseptisi mukaan pikaruoka-munakasta; täytteeseen laitoin West Charkin nakkeja, smetanaa, tilliä ja uuden sipulin varsineen. Oli ihana tehdä taas jotain uutta ja kätevä resepti, ruokaisa ja tuli hyvää! Kiitos siitä!

  Kaunista kesää Sinulle!

  T: Elsa

  VastaaPoista
 3. Pallohelistintä jaettiin joskus myös äitiyspakkauksissa. Muistan joskus 70-80-luvun taitteessa, jonkun pikkusisaruksistani saaneen samaisen lelun. Helistin oli tosin silloin puunvärinen, mutta muutoin sama.
  Ihana Blogi sinulla :) Ja suloiset lapset! Ihmetellen katselen aikaansaannoksiasi, olet kyllä todellinen käsityöläinen!
  Onnellisia päiviä edelleen!
  T. Mirjami

  VastaaPoista
 4. Uutta verta Kaustisten kansamusiikkijuhlille tulossa! Mikä lie kappale menossa. Sopii hyvin Mymmelin käsittelyyn tuo soitin <3 ps. tiistaina nähdään??

  VastaaPoista
 5. Kappas, samanlainen soitin kuin anoppilassa (esikoiseni on ikänsä inhonnut sen ääntä...)ja helistin myös!

  En olekaan vähään aikaan täällä piipahtanut, ja osui uutinen silmääni. Olet sinä ihme rautarouva, kun olet ihan siinä sivussa, kaikessa hiljaisuudessa kasvatellut tuollaisen ihanan mahan! Ainakin näin pelkän blogin perusteella saa sen vaikutelman ettei paljoa ole hidastanut... Onnitteluni siis!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Tuo munakas kuulostaa tosi herkulta, meillä smetanasta on tullut hittituote keittiössä. Kiva kuulla myös pallohelistimen historiaa, kuvittelin tuon meidän kappaleen hieman uudemmaksi mutta mene ja tiedä. Kaksirivinen joutui jo pakkotaukoa viettämään ylähyllylle, sen verran korviahuumaavaa oli tenavien musisointi :)

  VastaaPoista