7.9.2014Tällaista tänne. Koko kesän ankarassa vastatuulessa seilannut navettaremontti näyttää nyt jo toiveikkaammalta, välipohjaa pääsemme villoittamaan ensi viikolla kun kattourakoitsija sai hommansa valmiiksi. Ikkunat ja ovetkin ovat kuulemma valmiina ja pian matkalla kotiin.

Kurahuoneeseen löytyi sopiva ovi paikallisesta supermarketista, kerrankin olimme oikeaan aikaan oikeassa paikassa! Lopputulosta on luvassa kunhan se viimeinen peitelista löytyy jostakin ja loikkaa paikalleen oven päälle.
 


 Eilen vietin lasten kanssa aamupäivän perinteisillä puutarhakirppiksillä. Enimmäkseen istuskelimme erään opettajaihmisen takapihalla kahvikupposen ja mehulasien äärellä, lapset saivat puuhastella rannekorujen parissa ja minä ihailin pihaa. Pihlajanmarjakattokruunu oli laitettava heti alulle kun kotiin päästiin.


 Paikallisen lankakaupan alesta vuosia sitten kotiuttamani kahdeksan kerää Silkegarnia muuttuivat hitaasti mutta varmasti pehmeäksi arkitakiksi. Jouduin lopulta tilaamaan nettikaupasta vielä kaksi lisäkerää joilla takki valmistuikin mukavasti, nyt on sitten melkein täysinäinen kerä ylimääräistä jäljellä... Ja ommeltavat nepparit joudun vielä ostamaan takin liepeisiin, lepattavat lärpäkkeet eivät tunnu mukavilta! Takin alkuperäinen ohje on Caramel, minä en kyllä muistanut enää raglanlisäysten jälkeen ohjeen olemassaoloa mutta sinne päin taisi tulla ilmankin.8 kommenttia:

 1. Arkitakki on tosi kivan näköinen ja herkullisen värinen. Neulo ylimääräsestä kerästä arkipipo takille kaveriksi.
  Navettaremppa näyttää mukavalta, laitatteko sinne eläimiä enemmänki vai mitä sinne tulee, saako udella? ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis on versiosi caramel-neuleesta. Nätisti asettuu päällekkäin nuo etukappaleet. Ehkä ommeltavat nepparit voisi olla omaan neuleeseeni myös hyvät.

  VastaaPoista
 3. Nyt on pakko kommentoida! Olin juuri ajatellut, että pihlajanmarjakattokruunu olisi hieno - en tiedosta, että missään olisin nähnyt semmoista. Pieniä marja-askarteluja kyllä. Luulin keksineeni pyörän uudestaan! Nyt näin upean kruunun; onko Sinun omaa käsialaa, vai löytyykö tähän ohjetta? Täytyypä alkaa googlettaa.
  Tämä on ihana blogi. Täytyypä joskus ilmiantaa itseni lukijana, jos "nokikkain" tullaan ;) Hassua sinänsä, lapsemme ovat kaukaista sukua...

  VastaaPoista
 4. Maukkaan näköiset porkkanat, lumoavan ylitsepursuava pullantuoksu.
  Teidän "uusionavetta" on niin hienon näköinen ja tuo neuleesi <3

  VastaaPoista
 5. Just maanantaina kyselinkin J:lta mitä teille kuuluu. Menoa ja meininkiä selvästi :)

  VastaaPoista
 6. ihania koruja tuleekin pihlajanmarjoista :)

  VastaaPoista
 7. Komeasti ylipullahtanut pulla :D Miun vuokapullakokeilut ei oo tähän mennessä oikein menestyneet, jää aina keskeltä raa'aksi...

  Mukavan simppeli arkitakki, tuo lämmittää varmasti ihanasti ainakin etupuolta talvipakkasilla ;)

  VastaaPoista