7.10.2014


 Perheen pieninkin on tullut siihen ikään, ettei aamu oikein käynnisty ilman sanomalehteä. Onneksi hesarissa riittää osia jaettavaksi! Meidän aamiaskattaukseen kuuluvat ainoastaan puurokupit jotta lehti mahtuu vapaasti kiertämään ja hauskimmat sarjakuvat voi sillä sekunnilla näyttää myös vieruskaverille. Lauantaina juhlimme kaksivuotiasta, joka nautti huomiosta täysin siemauksin!

Kakun kokosin junan muotoon laudanpätkien päälle, kahdesta kääretortusta. Aika helppo toteuttaa ja samalla hauska pöytäkoriste, käytettävyyskin oli minusta parempaa luokkaa kuin pyöreissä kakuissa. Tällaisesta saa myös oikeasti pieniä santsipaloja. 

Tuoreen kaksivuotiaan rakkain tappelukaveri taitaa olla tuo vikkelämpi, näppärämpi ja sangen avulias isosisko. Tänäänkin juoksi suoraa päätä halaamaan kun joutuivat olemaan pari tuntia erossa toisistaan. Päiväkerhoon pikkuveli marssisi aina mieliisti mukaan, onneksi ensi viikolla seurakunta antaa mahdollisuuden päästä siitäkin ilosta osalliseksi.

Eskaripoikanen alkoi kesän mittaan haaveilla omasta huoneesta, tähän asti ovat nukkuneet kaikki kolme pienintä ihan näköetäisyydellä meistä. Sopu on antanut sijaa pikkuruiseen lastenhuoneeseen viimeiset kahdeksan vuotta mutta nyt siellä onkin enää kaksi asukasta (ja ruhtinaalliset tilat kunhan pinnasänky saadaan siirrettyä varastoon).

Teimme viime viikolla yläkertaan kevyen väliseinän, kun saimme sukulaisilta näin kauniita vanhoja ikkunoita! Kiitos vielä kerran niistä, ratkaisivat tässä samalla aulan valaistusongelmia. Toiset kaksi ruutua jäivät vielä jemmaan odottamaan sopivaa kohdetta. Aulatilan puolelle askartelin Mymmelin kanssa kirjansivutapetin ja tuohon ikkunoiden alle olisi määrä saada pikapuoliin jonkinlainen ompelupöytä.Päätyhuoneen puolelle sai asukas itse valita tapetin ja voitte arvata kuka hihkui riemusta kun valinta osui Tapettitalon pöllöihin. Toisena vaihtoehtona olisi ollut sarjakuva-aihe (mikään perinteisistä lastentapeteista ei, kumma kyllä, poikasta innostanut). Ehkä niitä sarjakuvia liimataan päälle sitten muutaman vuoden kuluttua... Yksi rulla riitti hyvin ja liisterinä käytimme näissäkin tapiseerauksissa jo aiemmin hyväksi havaittua vehnäjauhokiisseliä. Helppo, halpa, saa vaikka maistella ja ylijäämät voi heittää kompostiin. Lapset tykkäsivät erityisesti kirjan sivujen liisteröinnistä, pöllöjen kimppuun en heitä sentään päästänyt.


No joo, listat puuttuu vielä. Ja valkoinen seinämaali ikkunoiden välipuussa näyttää kaamealta, auttaisikohan teellä sively?

8 kommenttia:

 1. Hieno seinä ikkunoineen! Teidän kodista välittyy kuvien kautta tosi kotoisa tunnelma, ihanan persoonallisia ja hienoja ratkaisuja :)

  VastaaPoista
 2. onnittelut 2v.lle <3 meillä juhlitaan kuukauden päästä ;) Äkkiä ne vauvat kasvaa taaperoiksi..

  VastaaPoista
 3. Toistan varmaan itseän, mutta teidän kuulumiset ovat aina yhtä lämminhenkisiä & kodikkaita <3
  Onnea pikkuiselle. Tuo pöllötapetti on ihastuttava valinta!

  VastaaPoista
 4. Onnea 2v'lle, uskomattoman nopeasti se aikaa kuluu, vastahan hän syntyi? Ja oma huone, vau mikä hieno sellainen. Meidän isommat ollut nyt 4kk omassa huoneessa ja nyt kyselivät koska pääsee takaisin lastenhuoneseen;) Yhteen kasvaneet;)

  VastaaPoista
 5. Kakkuidea on tosi mainio, ja teidän sisustusjuttuja luen aina yhtä hengästyneenä. :)

  VastaaPoista
 6. Aina yhtä valloittavia kuvia, teillä on ihana koti :)

  VastaaPoista
 7. Upea tapetti ja mainio väliseinä ikkunoineen! Mistä nää kaikki ihanat ideat tulee? :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteistanne! Tuntuu kuin jokainen lapsi kasvaisi vähän edellistä nopeammin. Tai kenties vanhemmat vanhenevat. :) Ideathan tulevat yleensä sieltä mistä löytyy ongelmia. Pohditaan pulmaa, otetaan, mitä on ja katsotaan mitä niistä saisi. No, valitettavasti aika usein joutuu vielä yhtä sun toista ostamaankin...

  VastaaPoista