5.10.2010

Fetaleipäsiä ja viimeiset foxit


2,5dl maitoa
1/2 pss kuivahiivaa
7dl hiivaleipäjauhoja
1 kananmuna
50g voita

Hiiva sekoitetaan desiin jauhoja ja sitten lämmitettyyn maitoon. Lisätään huoneenlämpöinen kananmuna ja sulatettu voi sekä loput jauhot jotta taikinasta tulee kiinteää. Annetaan kohota tunti tai kaksi.


Ykköstäyte:
200g fetajuustoa tai vastaavaa
150g (pakaste)pinaattia

Pinaattiahan on kasvatettava ensi kesänä! Tänään syntyi kakkostäyte kun ikkunasta pisti silmään villiintynyt persiljapöheikkö:
200g fetajuustoa tai vastaavaa
kourallinen tuoretta persiljaa
loraus paseerattua tomaattia

Kohonnut taikina kaulitaan pyöreiksi lätyiksi (4kpl) ja täyte jaetaan niille. Nyytit kiinni ja vartiksi uuniin 225 asteeseen. Tämä on näitä isättömien iltojen takuuvarmoja viihdytyskonsteja. Odotellaan leipää uunista jotta jaksetaan taas ulkoilla. Käyttelin eilen ja tänään loput 200g Foxia, liiviin upposivat sopivasti. Maatuskaneula on tuliainen Tallinnasta mutta Hilppaa iso piikki tuntui vähän pelottavan, ei liene lopullinen kiinnitysratkaisu. Minusta se olisi niin sievä!


Asiasta putkiin, röörimaakarit saapuvat huomenna klo 7.00. Että vettä talteen sitä ennen ja toivotaan parasta ettei remontti veny tai laajene. Pääsen ehkä maalisutin varteen kunhan sedät saavat työnsä tehtyä, siitä sitten tuonnempana mikäli toiveeni toteutuu. Toisaalta on mukavaa kun kaikki on taas sekaisin ja vaatteet hukassa, rento meininki!

5 kommenttia:

 1. Olipa kiva muistutus tää liivi. Mullakin harmaasta foxista pojalle jossakin joku tekele. Vain soljet puuttuu. Mutta liekö jo pieneksikin mennyt.. Kaunis tämä ja ihana solki!

  Leipäkin näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Ihan liian harvoin tulee kommentoitua ihanan aitoa blogiasi. Väkisinkin välillä tulee huonoäitikompleksi, kun luen, miten ahkerasti jaksat touhuta kotona ja erityisesti lasten kanssa, mutta koitan unohtaa kompleksini ;)

  Kaikkea ihanaa syksyynne!

  VastaaPoista
 3. Teija: Tuo Foxi on aika hauskaa, villaista ja pehmeää. Tajusin vasta kun oli jo poistunut markkinoilta. Sopivia solkia on hankala löytää!

  Samma: Kiitos, ei kannata kompleksoitua :) Minä saan itse voimia siitä että raportoin niitä positiivisia asioita, harmaista hetkistä olen huono kirjoittamaan.

  VastaaPoista
 4. Kivan kuuloinen leipomusohje, täytyypä kokeilla! Tuollaisten pikkusuolaisten ohjeita kun ei oikein varastossa ole =)

  VastaaPoista
 5. Oh, pinaatti, sitä tekeekin mieli!

  Blogissani on palkinto sinulle :)

  VastaaPoista