24.4.2012

+29


Ensi yönä ei palella, kiitos reippaiden maatalousnaisten (ja olihan tuota joukossa neljä miestäkin). Leipätalkoiden pääemäntänä ja uunimestarina hääri itseoikeutetusti meidän mummo ja tänään opin kyllä enemmän kuin kaikista tähänastisista omista kokeiluistani yhteensä. Meille jäi limpun ja mukavien muistojen lisäksi vielä 30kg lahjana saatua luomulaatuista lähimyllyn ruisjauhoa, kyllä tällä kylällä kelpaa asua!14 kommenttia:

 1. Oih, tuollaisiin talkoisiin olisi ihana päästä!

  VastaaPoista
 2. Viimeisestä kuvasta tulee tosi hyvä mieli!

  VastaaPoista
 3. Juu meidän ihanat leipurit tuossa viimekuvassa. Voi että oli hyvää Elman muotoilema leipä. - ritva -

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva tuo viimeinen. Aivan liikuttava.

  VastaaPoista
 5. ihanat maatalousnaiset. ihankuin suoraan jostain enni mustosen maalaisromanttisesta kirjasta. (ne on niin mun lemppareita, kerrasta toiseen :D )ja tuo viimeinen kuva, siinä kohdalla mun sytämeni heitti sykkyrää. niin kaunis ja söpö ja kaikkee. <3

  VastaaPoista
 6. Voi kun ihanaa, että talkoot oli menestys! Ja viimeinen kuva on ihan huikea, rakkaat ihmiset iloisissa ilmeissään <3

  VastaaPoista
 7. Aika harvinaisia jo tällaiset talkoot! Nykyään asutaan tiheämmässä kuin ennen ja silti tunnetaan ihmiset ympärillä paljon huonommin - varsin kummallista! Kiitos tästä postauksesta, siitä tuli hyvälle mielelle! :)

  VastaaPoista
 8. toi viiminen kuva oli kyllä niin paras =)
  -Ansku-

  VastaaPoista
 9. Mahtava postaus! Vimppa kuva saa hymyn huulille. Mahtava otos!

  VastaaPoista
 10. Ihanat talkoot - harmi kun talkooperinne alkaa olla katoavaa nyky-yhteiskunnassa.
  Täällä on eilen muutamat villiviinit kaivettu maasta ja kuriiri valjastettu. Toivottavasti teillä on maakin jo lämmin ja pääsette istutuspuuhiin. (Toivottavasti juuret säästyivät, kauramoottorilla toimiva kaivurini kun valitti, että syvällä ovat ja hieman hankala ottaa kaikki juuret ehjänä.)

  VastaaPoista
 11. Tänne asti leijailee tuoreen ruislimpun tuoksu! =) Ihana kylä teillä.

  VastaaPoista
 12. Oi miten mahtavaa tuollanen yhessä leipominen. Luomuruisjauhoja, mahtavaa. Ruisleivän tuoksua ei oo meiän pirtissä vielä kertaakaan ollu, vaikka kohta 3vuotta ois ollu uuni missä leipoa. Oikeen nolottaa...

  VastaaPoista