23.6.2012Lapsi tahtoi juhannustorilta vihdan eikä siinä muu auttanut kuin ostaa sellainen. Kyllä sillä sitten läiskittiinkin koko rahan edestä, mummu-parka sai melkoisen siivon mökkisaunaansa. Nostalgisissa tunnelmissa ketsuppipullon tyhjennyttyä päästin pitkään kuiskineen mielihaluni valloilleen ja leikkasin lapsille ilmaisen hiekkalapion. Ennen vanhaan Felixissä oli paremmin käteen sopiva ohut kaula, nykyiset etiketit taas ovat helpompia irroittaa. Oliko teillä näitä?Pannunalusiin tuli männäviikolla toivotun tyylistä valinnanvaraa oman mummuni huutokauppalöytölaatikosta ja eilen yritin houkutella mustasilmäsusannaa kasvuun ihan konkreettista tukea tarjoamalla. Toivottavasti tuo innostuisi vielä ennen syksyä kukkimaan.10 kommenttia:

 1. Joo, tyhjät punaiset ketsuppipullot olivat käytössä jo 1950-luvun lopulla. Marakasseina, kauppaleikeissä ja saunassa veden suihkuttelua varten.
  Mukavaa ja valoisaa juhannuksen jatkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Lapsuudesta muistan ketsuppilapiot, mutta eipä ole tullut mieleen tehdä omille. Täytyypä leikellä seuraava ketsuppipullo siihen tarkoitukseen, kiva idea!

  VastaaPoista
 3. Kyllä sä kätevä emäntä olet. Viimeinen kuva on hurmaava! Ihan Astrid Lindgren aihetta, vaikka Melykylän lapset kärpäsjahdissa..... heh....

  VastaaPoista
 4. Vau miten söpöinen se vimppa kuva!!!

  VastaaPoista
 5. Vika kuva on ihana. Ihana katras! Toi pyöreä tumma pannualusta on samanlainen kun meillä on ollut aina. Oisko jo 70-luvun puolelta? 80-luvulta ainakin. Otin sen mukaani kun kotoa lähdin, ja nyt olen tainnut antaa sen lasten leikkeihin koska en keittiössä enää tarvitse. Uskomattoman kestävä kapine!

  VastaaPoista
 6. Ihania kesätunnelmia, jälleen kerran.

  Muistan itse telttaretken pohjoisessa. Iskä taitteli mukana olleesta pellin kappaleesta lapiot, ne oli aivan huiput hiekkaleikeissa :-) (se pelti taisi olla mukana...jos vaikka kun ja ehkä aina...autoa piti korjata reissun päällä tsi-menetelmin)

  VastaaPoista
 7. Näin iltamissa törmäsin hauskaan karhupipoon, Karhutyttö postauksessa, muistatko oliko sinulla joku tietty silmukkamäärä kyseiseen pipoon tai ohje, vai teitkö ihan näppituntumalla?
  Kovin hauskan näköinen pipotin, ja itseltä löytyisi vielä samaista lankaa korista :) ja vaikka nyt onkin kesä, niin talveen kannattaa varautua hyvissä ajoin, takuulla se sieltä tulee kuitenkin :D

  VastaaPoista
 8. Näin iltamissa törmäsin hauskaan karhupipoon, Karhutyttö postauksessa, muistatko oliko sinulla joku tietty silmukkamäärä kyseiseen pipoon tai ohje, vai teitkö ihan näppituntumalla?
  Kovin hauskan näköinen pipotin, ja itseltä löytyisi vielä samaista lankaa korista :) ja vaikka nyt onkin kesä, niin talveen kannattaa varautua hyvissä ajoin, takuulla se sieltä tulee kuitenkin :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteistanne! Kirppu: En kyllä muista silmukkamäärää ja neulepinta on niin pörhöistä että hankala sitä on laskeakaan. Mallitilkku kannattaa varmaan neuloa? Lakki on ollut tosi tykätty ja lämpöinen.

  VastaaPoista