3.6.2012

Runoratsu


Metri tuli ja metri meni. T-paita on 128-senttinen ja kaava uusimmasta Ottobresta 3/2012. Resorit ovat näissä kaikissa tiilenpunaista puuvillaa ja aikanaan kettuvelouria varten tilattua, täältä. Elman paitaa ommellessani poikanen syöksyi kehiin ja ilmoitti että pakko saada! Minä myös ja pitkät hihat! Seuraavaksi siis raglanpaitaa satasenttisenä. Yllä se onkin ollut siitä asti kun koneelta tipahti. Virkistyksen vuoksi laitoin helmankin kantaten resorilla.


Viimeiseksi sitten se ensimmäinen tilaus. 122cm eskariliivi kesä- ja syysviileiden varalle, kesän Ottobresta 3/2012 tämäkin. Luonnonvalkoista trikoota löytyi sopivasti vuoriksi omista kätköistä. Huppuun tein rypytystä jotta sain koko etureunan huoliteltua yhdellä resorin leveydellä (80cm). Ratkaisu osoittautui lopulta hyväksi kun hupulla oli kokoa vähintään kotitarpeiksi muutenkin. Ruskea 40cm pitkä vetoketju löytyi kotoa, rengasneppareille tuo reuna oli liian paksu (oli kyllä pakko vähän yrittää vaikka äiti kielsi).

11 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana kangas!

  VastaaPoista
 2. Mä sit tykkään sun ompeluksista! Ja kaikkee kivaa muutakin teillä siellä on taas puuhailtu :) Mukavia kesälomapäiviä, toivotaaan ilmojen kaunistuvan. Tosin tykkään näistä sateistakin, niin saa luvan kanssa köhnätä juttuja sisällä...

  VastaaPoista
 3. Minäkin haluun! Tuo on niin kiva kangas! Ehti vain loppua ennen kuin raaskin sitä tilata. Harmittaa. Jospa sitä tulisi vielä myyntiin.

  VastaaPoista
 4. Tykkäystuulella täälläkin. Niin mukavan näköisiä vaatteita!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kangasta ja sopii niin tytölle kuin pojalle! Multa puuttuu enää se ompelikoneen ja kaavojen ymmärrystaito että voisin edes haaveilla tekeväni jotain tällaista..

  VastaaPoista
 6. Kyllä niistä tuli niin ihania!
  - ritva -

  VastaaPoista
 7. En tiedä olenko aikaisemmin moikannut, mutta nyt siis ISO MOI Kotkasta ;) Ihanaa blogiasi olen seuraillut jo pidempään, aina kun ompelu inspis kateissa, löydän sen sun kuvista. Ja ihanaa retro fiilistä, meillä samanmoista. Aurinkoista kesää sinne!

  Meille voipi kurkata sitruunan.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat vaatteet, liivi varsinkin tosi pukeva! Ehdinkin jo vähän odotella, mitä teet heppasista kun joskus sivulauseessa niistä mainitsit... :) Olisi kai pitänyt itsekin tilata, näyttää niin kivalle vaatteena tuo frotee. Väriä arkailin, ei ihan meidän sävymaailmaa, mutta ehkä tilaankin sitten sitä vihreää heppaa.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat! Liivihuppari on kyllä todella upea ja tytöllä on TOSI hieno kampaus!!!

  VastaaPoista