17.8.2012


Arkeen opettelu on villin kesäkauden jälkeen aika ihanaa, se vain tuntuu aiheuttavan akuuttia inspiraatioähkyä ja (ajatusten) sinkoilua. Elma on innostunut vohvelikirjonnasta ja tuo uusin aiheesta kertova kirja sai omankin kiinnostukseni heräämään. Minä kun luulin tekniikkaa jotenkin yksipuoliseksi ja tylsäksi, en näemmä vaan tiennyt siitä mitään. Kirpparilta löytyi valmiiksi päärmätty valkoinen vohvelikangas johon lapsi sai purkaa pahimman luomisen tuskansa ennen kirjan löytymistä. Barbien puvusto -kirjan nappasin samalla kertaa selailtavaksi ja se onkin todellista ysäritunnelmaa täynnä! Aloitimme neuleosastolta ja parilla tädillä on nyt uutukaiset mohairjakut syyskylmien varalle. Pari avuliasta kaavanpiirtäjää on jo suunnitellut seuraaviakin vaateprojekteja kyseisen opuksen tiimoilta.
Kirpparilta tarttui neljän numeron verran täydennystä Suuri Käsityökerho -lehden vuosikertaan 1978, yhteensä pulitin noista 1,20€. Aika monta kokeilemisen arvoista juttua sielläkin. Tänään postilaatikkoon kolahtaneesta Ottobresta voi hyvillä mielin jatkaa sitten kun nämä aiemmat ideat on selvitetty...

Tosielämään palatakseni, lapsilla oli tänään vapaata vanhemmista ja me sillä välin korjailimme eteisen pahimpia epäkohtia (sortuneesta kenkähyllystä en tullut ottaneeksi kuvia). Piskuinen avainkaappi tursotti niin täynnänsä ettei ovi enää mahtunut kiinni ja hetken mielijohteesta naputtelimme sen paikalle seinään viime kesänä tekemiäni rautalankaharjoitelmia. Kiitokset vaan opettajalle alkuvauhdista silloin vuosi sitten!


Mistähän sitä huomenna alkaisi?


Vai olisiko ihan alkamatta ja nuuskisi vain syksyyn kypsyvää maisemaa tuntosarvet ojossa.10 kommenttia:

 1. Syntymävuoteni käsityölehdet näyttävät aarteilta! Mielettömän hienoja ohjeita!

  Inspiraatioähkyyn selkeitä ajatuksia! Minulla on siinä mielentilassa sellainen ongelma, että aloitan sen sata työtä ja teen loppuun vain mukavimmat. :)

  VastaaPoista
 2. Tutunnäköisiä ohjesivuja. Aloitin joskus tuollaista värikästä virkattua jakkua mutta lopulta se meni purkuun kun siitä olisi tullut niin panssari. Tee sinä parempi! Punavalkoisia lapasia olen myös vakavasti harkinnut muttei ole vielä ehtinyt työn alle - ne onkin enempi sellaista eläkeosastoa...

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia jälleen kerran! Löysin vohvelikankaiset kirjotut käsipyyhkeet virkatuin pitsireunuksin kirpparilta viikko sitten ja ne oli ihan pakko ostaa (koristekäytössä olleet eli käytänössä kuin uudet). Niin kauniit ja taidolla tehdyt. Tosiaan vohvelikirjonta voi olla myös kaunista käsityötä.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia.Itsekin keräilen vanhoja käsityölehtiä,niissä kun on paremmat ohjeet joskus kuin nykyisissä ja hintakin on paljon parempi :)Vohvelikirjakin on ollut joskus lainassa,mutta en saanut aikaiseksi kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Ihania juttuja, kauniita kuvia. Sinulla on taito hyppysissä, todellakin!
  Mulla on varmaan nuokin käsityölehdet jemmassa.
  Lehtiä on selvästikin liikaa kun jäänyt se itseasiallinen tarkoitus jo hoitamatta, ohjeiden toteutus. Kiitos inspiraation herättämisestä, taidan lähteä samantein kellarin arkistoihin ;-)

  VastaaPoista
 6. Oi apua, minä en saa edes isoille nukeille vaatteita ommeltua ilman että hiki virtais, Teillä Barbeilla niin kauniin täydelliset asut. Huippukade;) Todella hienot kuvat taas!

  VastaaPoista
 7. Me tytöt harrastettiin viime talvena myös vohvelikirjontaa saman kirjan ohjeiden inspiroimana. Mukavaa puuhaa lasten kanssa.

  VastaaPoista
 8. En olekaan sitten ainut joka saa yliannostuksen inspiraatiota kun ilmat alkavat vähänkin viilentyä :D Mainioita ohjeita, erityisesti nuo kirjolapaset ja lasten raitatakit!

  VastaaPoista
 9. Nuo on niin hyviä lehtiä nuo vanhat!!! Ja voin arvata mistä lehdet löysit! ;)
  ...Ja hellurei mitä koukkuja!!!! :D :D

  VastaaPoista
 10. Huikeita vanhoja ohjeita! Ihania barbien vaatteita!

  VastaaPoista