15.8.2012Omat vanhat lempifarkkuni rispasivat jo kauan sitten lahkeista, sittemmin väsähti vetoketju ja nyt niistä tuli räjähtäneen t-paidan avustuksella eskaripöksyt. Kaavana Ottobren Saimi lehdestä 1/09. Suurin tippa on tasku, jonka reunassa on t-paidan valmis pääntiekantti. Kiinnitin trikookuviot yksinkertaisesti suihkeliimalla ja ompelin suoralla ympäri. Ja koska sadetta harvemmin on ilman pilviä, jatkettiin ompelusta taivaanvalkealla Anemone Stripes -tunikalla (laskeutuvaa puuvillatrikoota Myllymuksujen alennusmyynnistä). Kaava löytyy Ottobren numerosta 4/09 Kummassakin vaatteessa kokona 116cm pidennetyin raajoin.


Huivikokeiluja tehtiin kun tytöt löysivät maritilkkulaatikosta orpoja vaakaraitasuikaleita, reunat vaan suorin ja saumasin päät kiinni, kuvassa trikoinen on kolmesti kaulan ympäri. Vetelää petroolinväristä trikookudetta (liekö ihan tekokuitua) neuloin sormin, viidellä silmukalla 1o,1n joustinta kunnes mitta miellytti ja ommellen renkaaksi. Ei hullumpi tekniikka tämäkään.Kokeilin tänä kesänä ensimmäistä kertaa kasvattaa avomaankurkkua kasvihuoneversion lisäksi ja sen satoisuuden seurauksena on tietysti harjoiteltava säilöntääkin. Viikon ovat nyt ensimmäiset purkit muhineet ja tekisi kyllä jo mieli maistaa...4 kommenttia:

 1. Ihanat tuunaukset!!! Ja kurkut, nammm vesi kielellä;)

  VastaaPoista
 2. Turkoosin kaulaliinan sormineulonta kuulostaa kivalta. Täytyykin kokeilla sitä.

  VastaaPoista
 3. Hienoja! Toi petroolihuivi näyttää oikein näpsäkältä asusteelta Elmalle. Ja kurkut, nam. Se on suurin vääryys, että kaikki meidän taimet taisi sillon halla viedä...

  VastaaPoista
 4. Oi,sinä oot saanu kurkut kasvatettua itse. Minulla, ensikertalaisella, ne ei taida ehtiä tänä vuonna niin isoksi kasvaa että niistä olis syötäväksi asti. Mutta ensi vuonna sitten ;)

  VastaaPoista