11.1.2013Joulu meni mutta lintulaudan jouluvieras vaikuttaisi tulleen jäädäkseen. Kissaparka kulkee fasaanin perässä kunnes lintu kääntää katseensa kohti, silloin vaanijan ja vaanittavan roolit vaihtuvat lennossa. Uusi saalistaja löytyy sisätiloistakin, pikku-ukkeli on nimittäin alkanut napsia käsiinsä yhtä sun toista eteen sattuvaa. Viimeksi kun leivottin upposi nyrkki sujuvasti juomalasissa lillivään kananmunaan. Enää ei tehdä ihan kaikkea vauva sylissä!


Elma toivoi shortseja ja viime kesän Ottobresta (3/2012) löytyikin kiva kaava. Testipöksyt tein vanhasta pellavahameesta ja toiset, talvisemmat farkkukankaasta joka oli entisessä elämässään kietaisuhame. Vyönlenkit syntyivät näppärästi hameen solmimisnauhoista pätkimällä. Punaisiin tein ne perinteisemmin ohjeen mukaan, kun ensin kuvausmalli huomautti sovitussession jälkeen ettei tiedä mihin SE vyö nyt näissä pitäisi laittaa. Neiti oli pöksyjen valmistumista odotellessa virkannut hienon vyön valmiiksi ja minä mokoma unohdin lenksut ihan kokonaan!

Legosäilyttimen teko tuli jälleen ajankohtaiseksi kun duplojen lisäksi pikkulegojakin on kertynyt jo mukava määrä. Olen ihastunut edelleen tähän anopilta lainattuun ideaan, joka on suuri pyöreä kankaanpala (halkaisija 140cm eli kankaan leveys). Reunaan ommellaan kuja ja nyörillä voi sitten helposti säätää pussin suuta ja sulkea palikat turvaan imurin uhatessa. Mummon vanhaan pyykkikoriin mahtuu parikin legosäkkiä ihan sopivasti!


Eikä viidenkymmenen sentin pärekori tietenkään jäänyt kirppikselle vaikka yhdestä kulmasta päivä paistaa, kelpaa ainakin kesäkukille! Hedelmäkoriksi se nyt alkuun joutui, meillä nimittäin kuluu niitä ihan kilotolkulla. Vauvan vaivoille ei ole riittänyt pelkkä maidottomuus ja nyt mennään kokeilumielessä myös ilman kananmunaa. Oma olo on kyllä kummasti keventynyt kun maitotuotteet jäivät ruokavaliosta. Ei tämä allergisuus ihan pelkästään huonoa tee. Luontaistuotekaupasta löytyi myös eilen (kiitos meidän entsyymikokkimme tarkkaavaisuuden) mielenkiintoinen teoria sekä tuote joka pääsi heti kokeiluun. Jäämme odottamaan vaikutuksia!10 kommenttia:

 1. Hienot shortsit, molemmat! Tuollaisen legopussukan tein pikkuveljilleni joskus muinoin. Siinä oli aplikoituna teitä ja järviä, joiden päälle ja vierille saattoi rakentaa autoja, taloja ym. Pitäisiköhän ommella joku tällainen omillekin, jos ne legot pysyisi edes pikkuisen paremmin hallussa?

  VastaaPoista
 2. Oi ihana idea se legoliina, meillä lakana/peitto ollut alustana mutta tämäpä on kätevä! Ja pikkumies se kasvaa silmissä! Hatunnosto Sun dieetille!

  VastaaPoista
 3. Kivat shortsit ja kiitti legosäkki-ideasta. Noin kätevää pussia on pakko kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Olet ommellut mukavia juttuja!

  Ikävää, että teillä on allergiahommelit menossa! Tuttuja vuosien takaa minullekin, kun lapsilla oli maito-ja vilja-allergiat. Kovasti tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava tuo legosäkki. Aion kopioida idean ja ommella meillekin, kunhan on ajankohtaista. Tsemppiä allergiajuttuihin!

  VastaaPoista
 6. Oi miten on teidän vauva jo kasvanut! <3 Mukavia ootte puuhailleet, sortsit on ylisöpöt. Tykkään ommella yksinkertaisia, mutta vaatteet jää harmi kyllä tekemättä :) Ja posti korttikin on liikkis <3

  VastaaPoista
 7. Hmm... legosäkki on pitänyt tehdä jo kauan sitten, mutta tekemättä edelleen. Täytyypä miettiä sitä taas jos tulee komerosta joku sopiva verho tai muu vastaan.

  Ihana pikkumies siellä pullaa tuijottaa! Muistelen että itsellänikin tuntui ihan hyvältä se maidoton olotila joskus kun imetysdiettasin. Se vaan on niin oleellinen osa tätä suomalaista ruokakulttuuria se maito eri muodoissaan, että jos ei erillistä syytä ole sitä välttää niin tuleehan sitä sitten vedettyä vaikka ilmankin pärjäisi. Ihan mielenkiintoinen tuo entsyymijuttu!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Nämä allregiat tuntuu välillä tulevan tuulen suunnasta ja ties mistä, toivon nyt kyllä jotain tasapainoa ja eiköhän sellainen taas saadakin aikaan kunhan eilisen lisäaineet poistuvat... Onnistun näemmä tasaisin väliajoin nappaamaan suuhuni jotain epämääräistä joka sitten osoittautuu pahimmaksi mahdolliseksi.

  VastaaPoista
 9. Ihana ja kätevä tuo legopussukka! Heti rupes kutkuttaan sellaisen ompelu. Täällä on toinen pärekoreihin hurahtanut! :) Ei noita voi vastustaa!

  VastaaPoista
 10. Söpöjä shortseja, en oo ajatellutkaan että niitä voi käyttää talvellakin!

  Ja melko kunnioitettava määrä legoja, meillä on mahtuneet toistaiseksi omaan laatikkoonsa kun pikkulegojen paljastuttua joulupaketista isot "vauvalegot" vietiin vinttiin, lapsen omasta määräyksestä :D

  VastaaPoista