15.5.2013


Lasten viljelylaatikkoihin on uponnut sokeri- ja tuoksuherneitä, kehäkukkaa, salaatteja ja astereita. Kahtena aamuna poikasen pettymys on ollut suunnaton kun kaikki on huonosti eikä herneetkään idä! Ehkä huomenna sitten? Ainakin liotimme ne huolella ennen kylvöä.




Samainen viisivuotias pääsi kurkistamaan olkani yli kun selailin nettikangaskauppojen löytölaareja ja tiikeri aiheutti ylitsepääsemätöntä ihastusta. Arvannette että napsutin sen 80cm palan kohta ostoskoriin kun kaveri katseli vakavasti suurilla silmillään ja kertoi tarvitsevansa kesäsettiä juuri tuollaisesta tiikerikankaasta! Onnistuin myös hyppytikkailemaan peitetikillä t-paidan kanttauksissa (tietysti etupuolella!) kun kolmesta neulasta yksi kulki jatkuvasti tuon paksun saumakohdan ulkopuolella yksinkertaisen trikoon läpi, tämän myöhemmin diagnosoin syyksi. Onneksi ongelmakohtia tuli vain yksi pääntielle, yhdet kumpaankin hihaan ja yksi helmaan. Päädyin paikkaamaan ne käsin ja eihän sitä onneksi juuri käytössä huomaa. Shortsien kaava on Ottobren Medieval -housujen yläosa. Tykkään mallista hurjasti! Teki mieli tuhota koko kangas kerralla ja tein lopusta miehenaluille kesäpäähinettä, kaavatkin on ihan hatusta eli mihin sattui sakset osumaan ja kangas riittämään.





Hilppa sai taas ylipuhuttua minut amigurumihommiin, en vieläkään tiedä onko tuo nyhertely kivaa vai ärsyttävää. Tuloksena kaktuskuningatar, kuka hän sitten lieneekään.



Iltaisin olen hihkunut lainattujen ja omien lukemisten äärellä, tuo Kierrätyspuutarha on mainio kirja! Ja jos tuntuu että elämä on kovaa niin kannattaa lukea välillä historiateoksia, Ujostelemattomat ja Naisten työt tekivät ainakin minuun suuren vaikutuksen. Tuli heti muutama tyytyväisyyden aihe lisää. Yhden pitempiaikaisen unelmankin olen päässyt toteuttamaan. Myin saunasta vanhan, elämää nähneen kiukaan (toisen romu oli taas kerran toisen aarre) ja ostin rautakaupan tarjouksesta tilalle vettä lämmittävän mallin. Jääkööt saunapäivien sähkönkulutuspiikit historiaan!


18 kommenttia:

  1. Oi miten suloiset tiikerimiehet!!!

    VastaaPoista
  2. Ihanat miehet tiikereissään :) Tosi mainio tuo shortsimalli ja tuo lippis. Onneksi poikanen näyttää olevan entisellään ja voivan hyvin. Ihailen tota sun tarmoa, mä oon jo ihan täpinöissäni, kun kerkesin ommella yhden lapsen äitinä kaksi simppeliä trikoopipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, alkaa olla sairastelut jo unohdettua elämää. Eipä mullakaan olisi tullut mieleen tehdä vauvalle pipoa ellet olisi maininnut aikovasi samaa, piti heti matkia. Olen pitänyt niitä vähän epäkäytännöllisinä mutta meneehän pipo ainakin hienostelutilaisuuksissa päähän.

      Poista
  3. Tuota kangasta on meilläkin hihkuttu! Tiikerit kun ovat hurjan pelottavia ja jänniä! Mutta onpas teidän poikaset samasta puusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kangas oli juuri sopivan raju ;) saattaahan heissä hieman yhdennäköisyyttä olla...

      Poista
  4. Suloisia pipopoikia :) Minunkin pitäisi ehtiä vielä kylvöhommiin.. jotain hernettä nyt ainakin jos ehtisi lapsia varten laitella... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvun ihmettä on joka kesä yhtä palkitsevaa seurata. Vaikka sitten herneiden avulla :)

      Poista
  5. Ihanat tiikeripojat! On niin samankokoinen ja -oloinen tuo teidän junnu kuin meidän Nyytti, hauskaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä kyllä järkytyin kun teidän Nyytti seistä tönötti kuvassa. Meillä just opittiin ryömimään :)

      Poista
  6. Hienot viljelylaatikot! Unohdin viime vuonna liottaa herneeni ja aion unohtaa nytkin, sillä hyvin lähtivät kasvamaan ilmankin. Kirjat alkoivat kiinnostaa, täytyy laittaa nimet talteen kirjastoreissua varten. Tiikerikuosista en ole tykännyt kauppojen sivuilla yhtään, mutta vaatteiksi ommeltuna se näyttääkin jo paljon paremmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä sain kerran huonoja tuloksia liottamatta, missä lie vika ollut mutta sen jälkeen olen pelannut varman päälle. Minäkään en ollut tiikeristä yhtään innostunut mutta luonnossa värit ovat aika kivat ja kuosi jotenkin paremmin silmään sopiva. Mikä parasta, lapsi käyttää takuulla kun sai itse valita...

      Poista
  7. Ihanat tiikeripojat! Tuosta kankaasta tykkäisi meidän malttamaton pavun kylväjä. Huomenna luvattiin sadetta niin jos sitte malttaisin istua koneella. Tätäkin kännykällä naputan ruokatunnilla, mut ei kerrota pomolle :0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saa kai sitä ruokatuntinsa käyttää tällaisen kehittävän harrastuksen parissa? :)

      Poista
  8. Hauskat tiikerit ja suloiset poikaset. Pieni on kuin nukke nappisilmineen :-)

    Taidan seuraavaksi tilata runkopatjan jouset pihalle, ne on tosi veikeän näköisiä! Ihania ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa! Ovat varmaan toimivia kiipeilyalustoja monenlaisille vihreille.

      Poista
  9. Hienot ompelukset ja suloiset mallit. :)

    Siis niin mieletön idea tuo sängyn jousijuttu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jouset ovat kivoja. Turha niitä on kaatopaikalle rahdata, mielummin pihalle.

      Poista