28.7.2013

 


Täällä ilmoittautuu blogistanian saamattomin sohvatyynymaakari. Ihan taisi olla elämäni ensimmäinen sohvankomistus tämä, kiitos kummitädin ohi menneelle neuletakkiostokselle. Takki kiljahti heti olevansa se kauan etsitty tyynyneule ja sain samalla hukattua täytteeksi yhdistellen pari parhaat päivänsä nähnyttä vierastyynyä. Napit voi siis avata ja ottaa sisätyynyn pesun ajaksi pois.

Sekoittelin viisi vuotta sitten liidusta, vedestä ja sammutetusta kalkista vellin jolla kalkitsin makuuhuoneen uunin. Ylimääräiset kuivatin uunipellillä ja säilöin kellariin odottamaan uunin nokeentumista. Mustahan se jo olikin kun taas sain aikaiseksi ruveta velliä liettämään. Maalinpalaset vaan vesiastiaan ja tunnin päästä pääsinkin sutimaan! Pari kerrosta peitti pahimmatkin tahrat ja taas mennään muutama vuosi. Maalia taisi jäädä vielä viidentoista vuoden tarpeiksi...
Kalkkimaalilla vedelty pinta (oikealla) näyttää märkänä ihan toivottomalta mutta kuivuttuaan on kyllä erinomaisen peittävää.


Läträilyn makuun päästyämme piti seuraavaksi kokeilla ulkomaalin valmistusta. Villa Idur tarjosi tähän hiljattain innoituksen, rohkaisua sekä vielä riittävän simppelin ohjeistuksen. Vernissaa, sinkkioksiidia ja titaanioksiidia. Eihän se vaikeaa ollutkaan ja mukavaa tuo maali oli käsitellä, peittää hyvin ja kuivuu hyvällä säällä parissa vuorokaudessa. Nyt vaan toivotaan että kestää räystäslautojen pinnoilla muutaman vuoden kun minä en oikein viihdy tuolla yläilmoissa...

Kyllä tässä lomalaisen kelpaa kun uusi kesä alkoi taas ja toivottavasti ettei loppua ihan kohta näy!
13 kommenttia:

 1. Ihanat väsähtäneet kesälapset:)
  Ja vesipulju se on meidänkin pihan kiinnostavin kohde,kaikenikäisille lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä sitä lapsi muuta kesäänsä tarvitse kuin vesisaavin ja lämpimiä kuivatteluilmoja.

   Poista
 2. ohhoh,ahekruutta maalisudin kanssa..työn iloa vaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää yrittää niin kauan kuin säät suosivat maalaushommia..

   Poista
 3. Mun pitäisi tai on pitänyt jo pitkään, käsitellä meidän tiilinen takka jollakin maalilla. Kalkkimaali voisikin olla just se juttu.
  Uusi lämpöaalto on kiva. Nyt nautitaan kesästä :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi tuota kalkkimaalia huokoisille pinnoille. Kaikki ilo on otettava irti ennen kuin koulunpenkit kutsuvat!

   Poista
 4. Huippuidea tuo tyyny ja vielä niin upea! Meillä voisi myös käyttää tuota maalijuttua takassa, kunhan joskus jaksaisi sellaiseen perehtyä :) Reipas olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla liitumaalin tekoa, meidän rautakaupasta ei löytynyt aineita suoraan mutta tilasivat niitä mielellään ja olivat vielä edullisiakin. Tuota voi myös helposti paikkamaalailla tarpeen mukaan kun ei jätä mitään rajoja.

   Poista
 5. Nomutta siitähän tuli komea tyynynpäällinen, ei siis hukkaostos!
  Voi noita väsähtäneitä pikkuisia, ovat ihania <3
  t. ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Isompaakin vauvattaa välillä ja rattaissa on kiva laiskotella :)

   Poista
 6. Hei ! Alimmaisessa kuvassa, jossa nukkumatti uuvutti lapsoset, taustalla näkyy rautatuoli. Sopiiko kysyä , mistä ovat peräisin ? Tuskinpa Leinolta,,,,
  t Sini

  VastaaPoista
 7. Hei Sini! Kiva kun rohkenit kysyä, vastaus on nimittäin juuri se :D Kaksi kesää sitten Leinon poistomyynnistä raaskin rautakalusteet hankkia, nuo ovat ihanan kevyet, helppohoitoiset ja mukavat istua. En vaihtaisi enää puisiin...

  VastaaPoista
 8. No jopas, maalitkin teet itse, kadehtittava!!! Lapsosten kuvat taas hurmaavia!

  VastaaPoista