6.8.2013


Elokuun parasta antia on aloittaa päivä kasvimaakierroksella, syödä ylen punaista ja vihreää sekä herkutella kirkasposkisilla kuorettomilla perunoilla. Kauppareissutkin ovat hieman tavanomaista kevyempiä, vastapainoksi sitten keittiön ilma on etikankärystä sakeana...onneksi ulkona tarkenee vielä!

Ei sillä ettäkö sadetta olisi luvassa, putkahti vaan mieleeni taas yksi ikuinen ongelma konttaavaisen vauvan kanssa. Ulkona liikkumista olisi kiva jatkaa viileämmilläkin ilmoilla ja viileähän tarkoittaa usein myös kosteaa. Mieleen tulee väkisinkin puoli metriä vauvan perässä raahautuvat jätti-isot (kokoa 20) kumisaappaat 80-senttisten kurahousujen jatkona. Märät villasukat ja ahdistus niiden saappaiden takertumisesta joka näreeseen. Onneksi joku oli jo kehittänyt ratkaisun tähänkin pulmaan ja nettiä selatessa vastaan tulivat terälliset vauvojen kurahousut. Mainio idea!

Aina kannattaa kuitenkin katsoa sinne omaan kaappiin ennenkuin ostaa mitään... Kuinka ollakkaan kuravaatehyllystä löytyivät yhdet periksi antaneet 80cm kurikset, kuminauhat tyystin kuolleet ja muutama aiemmin paikattu minireikäkin polvissa. Elma on saanut nämä 1-vuotislahjaksi (terveisiä vaan mummulle:), hyvin ovat siis palvelleet ja joutivat jo elvytykseen. Uusin kuminauhat olkaimiin ja vyötärölle, kavensin housuja sivusaumoista pari senttiä sekä leikkasin irti lahkeensuukuminauhat. Lahkeet ompelin kiinni ja kun lisäsin 10cm päähän tästä pohjasaumasta kuminauhan, alkoi viritys näyttää jo vaatteelta. Silitin jalkapohjasaumoihin vielä harjoituksen vuoksi pätkät saumausteippiä. Olen aina siivotessa vähän ihmetellyt miksi sellaista kerran ostin varastoon, tämänpä takia tietysti!

Pikainen testiajo antoi ihan lupaavia tuloksia toimivuudesta, täältä tullaan syksy ja kasteinen maa! Totta puhuen niin lämmintä on viime päivinä ollut ettei ulkona meinaa kyetä puuhastelemaan. Hilpan nukkekodin pihahommia sentään on kärsinyt askarrella helteelläkin. Sahautimme sopivan piha-alueen liimapuulevystä ja siihen vielä poikittaisen uran johon liimasimme valkoiseksi maalatun jäätelötikkuaidan. Nurmikon niittasin huonolaatuisesta mutta onneksi oikean värisestä trikoosta ja tie on maalattu mustalla kalustemaalilla. Valkoiset viivat tehtiin piirustuspaperista ja kiinnitettiin servettilakalla asvalttiin. Jätskitikuista tuli myös sopiva hiekkalaatikko jonka pahvipohja valeltiin liimalla ja kastettiin tuonne omaan hiekkikseen aidontuntuisen pinnan aikaansaamiseksi. Mitähän minimaailman tieliikennelaki sanoo hamsterilla ratsastamisesta? Meno äityi tänään melkoisen villiksi kun polleen saatiin patterit!
14 kommenttia:

 1. Mahtava tuo kurahousuidea! Ja ihanat on nukkekotijutut teillä!

  VastaaPoista
 2. Mahtava kurisidea! ton ku olis keväällä tienny. no mut pärjäiltiin. nyt jo neiti onneks kävelee :)

  VastaaPoista
 3. Huippu idea nuo pöksyt! Voisi laittaa konttailijalle vähän kuivemmallakin kelillä hiekkakasalle, ettei tarttis kaataa sitä kilon hiekkakasaa sandaaleista joka kerta... :) Ja ihania askartelujakin taas!

  VastaaPoista
 4. Mainio idea ne kurapöksyt vauvalle!!! Ja tosi kiva nukkekoti!

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä idea nuo kurahousut, täytyy painaa muistiin :)

  VastaaPoista
 6. upea idea,tommosilla ois meilläki käyttöä nyt!Tahi sit se moppi-puku,jatkuva lattian luuttuaminen käynnissä ja sen näkösiä on vaatteetki..Onneks on H&M.n kierrätys-kampanja...
  Meilläki ois tommonen nukke-koti,jonka laittamista haaveilen...Ehkä sitte ko lapset on isompia,ellei ehi siihen mennessä hajota :D

  VastaaPoista
 7. Kova hinku olis konttaajallakin nukkekotileikkiin ;D

  Loistava idea nuo vauvojen kurikset, ja vielä parempi kun kaikki tarvittava löytyi kotoa. Sama juttu kasvimaan kanssa, kivaa kun ei tartte käydä joka päivä kaupassa. Toivoo nimimerkki "jääkaappi täynnä kesäkurpitsoja"

  VastaaPoista
 8. Meillä olisi ollut tarvetta tuollaisille kuriksille jo kesänkin puolella.. :) Katsotaan ehtiikö tyttö nousta kahdelle jalalle ennen syyskelejä. Muuten täytyy pitää mielessä nämä... Ihana nukkekoti!

  VastaaPoista
 9. Mainiot kurahousut pikkumiehelle ja ihana tuo nukkekoti, ihan tekis mieli leikkimään noilla minijutuilla <3
  - ritva -

  VastaaPoista
 10. Hei, me tarttetaan kanss just tuollaiset! Eikä ollut kyllä käynyt mielessäkään tuollainen ratkaisu. NEROKASTA. Kiitos Vinkistä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteistanne! Nyt tuli itsellenikin sellainen olo että kas kun ei ole ennen tullut mieleen tämä kurahousuasia. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan :) Oli pakko googlettaa tuota H&M:n kierrätyskampanjaa kun oli uusi juttu minulle - kiva että isotkin ketjut kantavat kortensa kekoon! Itse en käy juuri koskaan oikeissa vaatekaupoissa kun ovat sen verran kaukana, siksi pitää panostaa vaan tähän kotikierrätykseen...

  VastaaPoista
 12. Kertakaikkiaan nerokkaat kurahousut! Mielikuva niistä perässä roikkuvista kumppareista kurahousujen jatkona hihityttää, osuvasti kirjoitettu.

  VastaaPoista
 13. Kerrassaan mainio idea! Pääsee varmasti kokeiluun, jos meillä on vielä joskus konttaava vauva. Kurahousujen perässä roikkuvat kumpparit (joiden kärjet osoittavat tietysti täysin luonnottomiin asentoihin) ikuistin keväällä kamerallakin. Tuskalin, kun pienen pieniä kumppareita en täältä kaupoista löytänyt.

  VastaaPoista