1.12.2013

Käväisimme katsastamassa uusimman punaisen paatin ja säät suosivat! Juostiin pitkin aurinkokansia ja minä jopa neuloin muutaman kerroksen siinä välissä. Nyt ei taida karkkihammasta kolottaa vähään aikaan... Kotona isommat ovat opettaneet pienemmille neulahuovutusta, koulussa onneksi oppii kaikkea kivaa mistä kotona ei olla kuultukaan. Sattumalta kaapista löytyi huovutustarpeita ja varaneuloja, vaikka yhden nuo neljä tikuttajaa vaan saivat katkaistua inspiraationsa tiimellyksessä. Minä jatkan vinojen ja soikeiden astioiden rahtaamista opistotalolta kotiin. Jokapaikan keittiörievut pääsivät lyhdyksi aiotun kaltevan tornin suojiin, ahkeran käytön jälkeen ne eivät olleet enää niinkään viehättävä näky lasipurkissaan...Omatoimihuovuttajien työnjohtajana minulla oli hyvää aikaa kokkailla suklaata - aika herkkua tuli näillä aineilla:

1dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä

rasvat sulatetaan kattilassa ja lisätään seuraavat aineet vispaten

1rkl hunajaa
1rkl vaahterasiirappia
3/4dl kaakaojauhetta
1/4dl johanneksenleipäpuujauhetta (Carob)
1/2dl kaakaonibsejä
1/2dl rusinoita

lämmin massa kaadetaan muotteihin ja tipautetaan jokaisen keskelle vielä manteli tai pähkinä. Nautitaan jääkaappikylmänä tee- tai kahvikupposen kanssa, suu makeana alkaa adventtiaika!4 kommenttia:

 1. Minä leikkasin eilen kellarissa vaahtomuovipatjaa, yläkerran omatoimihuovuttajat tilasivat työvälineitä :-)
  Lopputulos oli kuulemma jotenkin viallinen huovutusvilla... Aikovat kyllä yrittää uudelleen.
  Toinenkin yhtäläisyys; olen miettinyt etteivät tiskirättini enää näytä kivoilta lasipurkissa. Jotain olisi tehtävä, uusi sallivampi säilytyspurnukka TAI uusia rättejä.

  VastaaPoista
 2. Kauniisti siivilöityy auringonvalo pilvien välistä. Mukavaa joulunodotusta teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Ihania tunnelmakuvia laivamatkalta ja lasten keskittyneistä ilmeistä. Paitsi, voi tuota yhtä pientä surullista :(

  VastaaPoista