22.12.2013


 Tapahtui kylpyhuoneessa viime viikolla: Vetelin pyykkikoneesta ulkokamppeita pesun jälkeen ja neiti näpsä kolmevee oli siinä mukana omissa touhuissaan. Mainitsi ihan ohimennen, että ne uudet kintaat on muuten sitten noiden rukkasten sisällä! Ja niinhän ne olivat. Sopivat nyt juuri ja juuri pikkuveljelle. Voisinkohan joskus opetella tarkastamaan ne kaikki taskut ja rukkaset ynnä muut ennen pesuun laittoa? Oppituntia ainakin oli nyt tarjolla.Neulerintama siis junnaa, ellei jopa pakita tällä haavaa. Onneksi ihana tätini on ollut ahkerana ja sain kuin mittatilauksena tehdyt nätimmät kotisukat jouluksi. Kirjoneuletta arvostan eritoten kun en itse saa aikaiseksi niitä rustata. Tyydyin ompelemaan pitkästä aikaa muutaman tonttulakin, kun vanhat alkoivat näyttä lasten päissä niin kitsahtaneilta. Nämä isommat mahtuvat aikuisenkin päähän! Materiaalina collegenjämiä ja resoria, Mymmelin raitalakki on vanhasta R-Collectionin t-paidasta ja oli ihan pakko kierrättää se merkkikin sivusaumaan.Arki on ollut viikon verran yhtä joulujuhlaa, on eksyilty pitkin koulua istumapaikan puutteessa ja ihasteltu omaa pikku mariaamme. Kiitos mummulle viimeisten koulujuhlien apuvoimista! Tästä se joulutunnelma alkaa tiivistyä vaikka vettä tuleekin taivaan täydeltä. Rauhallista joulunaikaa teillekin!

Helmassa äitinsä armahan 
nukkuu poika Jumalan. 
Enkelparven tie 
kohta luokse vie 
rakkautta suurinta katsomaan.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanassa puukoulussa lapsenne saavat käydä. Ja Mariakin suloinen osassaan.
  Oikein mukavaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Voihan lapaset :-)
  Eilen neulonta-apulaiseni pöllyttivät lanka-arkkua ja bongasivat sieltä huopuneita vaippa-villahousuja. Muistan kyllä mitenkä kivalta tuntui avata pesukone ja tajuta koneen asteiden olleen turhan tujut 100% villalle.
  Villahousut olen tietenkin lohdutuksena säästänyt, kyllä niistä jotain joskus vielä keksin.

  Rauhallista Joulunaikaa Teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä. Minä olen välillä silpunnut toivottomimpia tapauksia pehmolelujen täyteeksi. Toisinaan tulee oikeita huopumiskausia, tuntuu että kaikki villat pilaantuvat ja välillä taas pitkät ajat elellään rauhassa tuon ongelman suhteen. Mukavaa loppulomaa teille!

   Poista
 3. Ne on pahat ne ulkohanskat!!! :D Hirmun hyvää joulua teidän poppoolle täältä tulvivan joen rannalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Mukavat joulun jatkot! Älkää antako virran viedä. ;)

   Poista
 4. ihana koulu,tuo niin mieleen oman kouluni lapsuudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kävin pikkuista kyläkoulua, kiva että ainakin yksi lapsista pääsi sellaiseen. Jännittää vähän minne ensi syksyn eskarilainen passitetaan...

   Poista