3.6.2014

Satunnaislukugeneraattorin avustamana arvoimme eilen kaksi voittajaa. Keittiöpyyhepalkinnon saa nimimerkki Siilis ja pilkkutabletit Susanna. Onnea! Kuva ei liity aiheeseen mutta kuvattomat kirjoitukset tunnetusti ovat aika pitkäveteisiä (eivätkä vanhemmat kai koskaan kyllästy esittelemään jälkikasvunsa erinomaisuutta).


Kanakysymyksiin koitan vastailla näin yhteisesti. Kyllä, kissan korvageeli oli lähinnä kanoille sopiva aine punkkien torjuntaan, mitään omia lääkkeitä kanoja varten ei kaiketi valmisteta. Kalkkijalkapunkkia esiintyy tietääkseni myös sisällä pidettävillä häkkilinnuilla, undulaateilla tms. Kokemusta lemmikkilinnuista ei minulla ole mutta näin luin joltain netin lintupalstalta.

Haudottavat munat merkkasin sen vuoksi, että osaan napsia pesästä ylimääräiset, myöhemmin munitut munat pois. Toiset kanaset kun pyrkivät munimaan sinne sekaan. Sammalia kiikutin pesään optimaalisen haudontakosteuden ylläpitämiseksi, tosin Penni nosteli ne sammalet sieltä heti pois. Ei ilmeisesti tarvitse auttaa! Munat olivat yllätyksekseni ihan kosteita, en keksi muuta selitystä kuin että emo kantaa nokassaan pesään vettä juomakupista? Vesiroiskeita kun on myös pesän päällä olevalla kakkalaudalla. Joka päivä jotain uutta. Tänään on siis kuudes haudontapäivä ja "laskettu aika" on 18.6.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä tämä voitto ilahdutti :) tipu uutisia odotellen

  VastaaPoista
 2. Kiva seurata vähän teidän kanalauman eloa näin blogin kautta. Kerrohan sitten pienistä tipusistakin, jos kaikki menee hyvin. Meillä on myös kanoja ensimmäistä kesää. 6 kanaa asustaa pihassa, kukkoa ei viittitty ottaa näin taajama-alueelle. Mun blogi on "vähän" hiipunut, joten ei ole sielläkään tullut kanalaumaa hehkutettua. :) Kiva on seurata kanojen eloa, melkoisia persoonia jokainen. Ja tuoreet munat saa joka päivä iloiseksi. Mukavaa kesää Sinulle ja koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva seurata teidän kanalauman eloa näin blogin kautta. Kerrohan sitten pienistä tipusistakin, jos kaikki menee hyvin. Meillä on myös kanoja ensimmäisen kerran. 6 kanaa asustaa pihan perällä, kukkoa ei viittitty ottaa näin taajama-alueelle. Kanojen eloa on mukava seurata, melkoisia persoonia ovat jokainen. Ja tuoreista munista olen joka päivä iloinen. :) Mun blogi on "vähän" hiipunut, joten ei ole tullut sielläkään kanoja hehkutettua.

  Mukavaa kesää Sinulle ja koko perheellesi, kanoja unohtamatta. ;)

  VastaaPoista
 4. onnea voittajille! Pikku tipusia ootellessa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnettarelle! :)

  Minusta on ihanaa, että kana osaa pitää huolen sopivasta kosteudesta. Eläimet ovat ihmeellisiä. <3

  VastaaPoista
 6. Voi mitenkä mielenkiintoista kanojen elämäkin voi olla :-D hellyttävää.
  Hmmm, mahtaa maistua makoisalta tuo suojus. Veikkaampa jotta kirkkoeväs ;-)

  VastaaPoista