16.7.2010

Kypsyin liian pieniin maitokasseihin ja ompelin tällaisen kauppakorille kaveriksi. Muovikassin kaavalla, päällä pöytäliinaa ja vuorina lakanaa. Sankojen keskeltä jäi sopivat kantikkaan kappaleet joista tuli tasku sivulle. Sangat ovat siis saumattomat ja pohjasauman ompelin tuplavarmistuksella. Tähän mahtuu! Toimii myös pussihyppelyssä ja haamuiluasuna.
Tytöille toin kirpparilta mekot ja itselleni aiemmin tänä kesänä löytyneen marihameen pariksi käyttämättömän huivin. Mikähän tuon kuosin nimi on?


Hilpan kanssa innostuttiin eilen paperinkierrätyksestä. Tarvikkeina vati, sanomalehti ja risa lakana. Viira syntyi äkkiä 13x18cm valokuvakehyksestä ja hajonneesta pesupussista. Massa on kuin samettia ja vedestä nostaminen sujuu pieneltäkin ihmiseltä. Yön aikana arkit kuivuivat lakanassa pyykkinarulla ja vielä taidamme silittää nuo ennen käyttöä. Tuli heti joulukortit mieleen, jos vaikka tehdään vielä toinenkin satsi.

Vesiaskartelut innostavat kun ulkorappukin on päiväsaikaan niin polttava ettei paljain jaloin ole pihalle asiaa. Elma huokaili kyllästyneensä ikkunoista puhaltaviin "taskulämpimiin tuuliin" mutta taitaisi tämä 30-asteinen ilma tuntua vielä pahemmalta ilman virtauksia.


11 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää taas tunnelmat! ja mymmeli on kasvanut vallan kauhiasti. Värjätty hyppykiikun kangas oottelee täällä, tuon ens viikolla kun tulen pitkästä aikaa sinnepäin. Aika tumma ruskea tuli.

  VastaaPoista
 2. Kaikkein paras viira tulee kuulemma ritilästä, jota käytetään traktorin lampuissa (suojana?). Kaunista paperia olette kyllä omalla viirallannekin saaneet aikaan. Pelkkää sanomalehteäkö tuossa on?

  VastaaPoista
 3. Sulla nuita kangasihanuuksia piisaa, meinaan kun maitokassitkin on taas niin ihanista kankaista ommeltu. Hienoja ideoita keksit niinkuin nyttenkin tämä paperin valmistus.

  VastaaPoista
 4. Muistaakseni tuon Marimekon kuosin nimi on Lumme. Mulla on tosta pitkä hellemekko (vihreänä), vähän samaa tyyliä kuin tuo sun hame. =)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on aina hienoja ideoita! Ihana kassi ja ihanat joulukorttipaperit.

  VastaaPoista
 6. Kyllä oot taitava ja kekseliäs :) Ihana maitokassi ja hienoja kartonkeja ootta askarrelleet! Voi ku itekki osais.. ja aivan suloinen tuo nuorimmainen tuossa kiikussa <3

  -Ansku

  VastaaPoista
 7. Kiva maitokassi! Itse tossa pari kesää sitten tein vastaavan tempun ja otin rautakaupasta saadusta jättimuovikassista kaavat pariin isoon kangaskassiin. Käteviä pyykin, lakanoiden, pyyhkeiden, tms. tilaa vievän siirtelyssä.
  Tuon Marimekon kuosin nimi on Lammet ja suunnittelija on Mika Piirnainen. :)

  VastaaPoista
 8. Jaana: Kiitos, kiva kun tuut. Kotona ollaan kun on iltaviikko.

  Ellimelli: Kuvittelin tuota viiraani liian harvaksi mutta eipä ollutkaan. Pelkkää hesaria laitettiin.

  PikkuHoo: Kiitos, nyt on pakko jo käytellä rohkeammin noita kankaita kun varastot alkaa räjähtää käsiin.

  Tiia: Minusta tuo kuosi on niin ihana, varmaan vihreänäkin!

  Anama: Kiitos, samoin on sinulla!

  Ansku: Kiitos :)

  Marjukka: Kiitos kuositiedoista! Osaan sitten etsiä tuota. Kaupan ekokassit on havaittu meillä ihan liian ahtaiksi mutta tämä muovikassimalli on hyvä.

  VastaaPoista
 9. Onpas teillä taas ahkeroitu. Pitänee meilläkin kokeilla tuota paperintekoa.

  VastaaPoista
 10. Mymmeli on kasvanut tosi nopeasti, suloinen tyttö niin kuten sisaruksetkin. Aivan ihania ne Sinun ompelukset ja muut jutut!!!
  T, Kewa

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis kassi, kyllä kelpaa maitoja tuolla kantaa! Minua jäi kiinnostamaan mistä nuo suloiset ruskeat pöksyt ovat peräisin (tuossa haamuilu-kuvassa)? vai ootko itse tehnyt?

  VastaaPoista