13.7.2010

Leipää ja sirkuspöksyjä


Siivekäs syntyi kirjan "Crochet Adorned" ohjeella Novitan Bambusta. Koukku 3,5mm ja alunperin haaveilin tästä tiskirättiä mutta jäi hieman pieneksi siihen tarkoitukseen. Olisi voinut näyttää kivalta lepäillessään hanan varressa, pitäisköhän kokeilla vielä paksummilla vermeillä tuota mallia...


Päräytin eilen tytöille raitafroteen lopusta alkkareita, kaavan piirsin Moonkidsin tykätyistä pöksyistä. Nämä hävisivät koneen vierestä suoraan jalkaan sitä mukaa kun valmistuivat ja sain kuvata housuja vasta iltasella riisuutumisaikaan. Mietiskelin hetken tuota tasosaumaa joka alkuperäisissä on haarapalan kiinnityksenä ja päädyin huolittelemaan kappaleiden reunat saumurilla, jonka jälkeen ompelin päältä kaksoisneulalla. Uppoaa ainakin froteeseen aika uskottavasti ja tuntuu ohuelta.


Välipalalla tuoretta ruisleipää ja metsämansikoita. Meinasin välillä jo menettää uskoni tuon tiinun suhteen vaan happaneehan se, nyt saa valmista leipää jo melkein vuorokaudessa! Tykkään tehdä tuollaisia ohuita ruispaloja, pellin kokoinen sentin tai kahden lätty joka on lämpimänä helppo repiä halki. Vettä, ruisjauhoja ja suolaa. Nämä taisin poikkeuksellisesti taputella hiivaleipäjauhoilla pellille kun ruisjauhopussi oli hankalassa paikassa ja mymmeli touhussa mukana.3 kommenttia:

 1. Ihana perhonen! Mä olen tehnyt pari pyöreää tiskirättiä jonkun pitsisen mallin mukaan, näyttävät kivoilta ja kuivuvat nopsaan kun ovat täynnä reikiä. :)

  Nam, tuoretta ruisleipää... ei vaan paljoa huvita hyöriä keittiössä näillä helteillä...

  VastaaPoista
 2. Ruisleipää on herkullisen näköinen ja housut ovat suloiset!!!

  VastaaPoista
 3. Tosiaan: tiskirätistä voisi tehdä noinkin kauniin! Enpäs ole tullut ajatelleeksi, mutta tästä lähtien ajattelen varmaan usein! :)

  VastaaPoista