10.3.2011

Kukerrusta


Syksyllä oli joku pakottava tarvis ostaa 60cm suiru Metsolan kukkafroteeta. Siitähän tuli tuoreeltaan Elmalle paita ja loppu jäi odottamaan jotain ihan häikäisevän täydellistä kaavaa. Eilen kyllästyin ja leikkasin sen enempiä pohtimatta 80-senttisen bodyn sekä lörppäpipon. Bodyn kaava on jotenkin nostalginen, ehkä vuodelta -03 ja tällä tein Elmalle silloin muinoin ensimmäisiä trikoo-ompeluksiani.


Jonkun ompelevaisen blogissa törmäsin tähän mainion oloiseen tapaan merkata vaatteisiin kokoja. Tulostin siis Tiimarin kuvansiirtopaperille erinäisiä numerosarjoja ja leikkasin vaan tilanteeseen sopivan irti silittääkseni sen tuonne niskaan. Irtolaput niskassa eivät ajatuksena viehätä ja taidan siirtyä tälle linjalle jos vaan merkintä kestää pesuja.


Hiluparka sai ihottumaa tulppaaneista (Santpauliat lähtivät jo aiemmin navetan taakse) ja nyt näemmä pajunkissoistakin. Ei kuitenkaan antanut lupaa hävittää niitä, vaivalla haalittuja. Sisällä vihertää jo sireenit niin somasti ettei tuonne iljanteiseen myrskyyn tee yhtään mieli. Sula, sula jo!


11 kommenttia:

 1. Kauniita ompeluksia! Tosi kiva idea pipossa tuo kanttaaminen, ei ole tullut mieleenkään! Onko sulla jf tuossa yksinään vai jotain vuoriakin? Ja raportoihan kokonumeroinnin pesunkestävyydestä, kun tiedät, vaikuttaa tosi hyvältä ja kätevältä!

  VastaaPoista
 2. Jätin ilman vuoria tuon pipon kun joustis on aika tömäkkää tavaraa. Vuoritetun froteepipon kaitalehuolittelusta tulisi varmaan aika paksu? Ellei sitten ohuella trikoolla huolittelisi.

  VastaaPoista
 3. Suloiset ompelukset!
  Minäkin olen kiinnostunut kuulemaan, pysyykö kokomerkintä pesuissa: tuo olisi näppärä tapa merkata vaatteet päiväkotia varten...

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniitja siististi ommeltu!!! Pipon kanttaus ihan mahtava idea! Kangas ei ole iskenyt aikaisemmin mutta Sinun tekeleet näyttä niin söpöille! Kokomerkintä-idea on mahtava, laput ne vaan kutia;)

  VastaaPoista
 5. Mainio kuosi, saiskohan tota peruspuuvillana...

  VastaaPoista
 6. Minulla odottaa sama kuosi omaa inspiraatiotaan. Body näyttää kyllä niin hyvältä, että pistää ihan harkitsemaan!

  VastaaPoista
 7. Tuo kokomerkintä on hauska idea :) Jos kestää pesussa, niin voisi itsekin kokeilla :D

  VastaaPoista
 8. Tu kangas näyttää niiiin hyvälle tuossa bodyssa. Mullakin olis sitä vielä jämäpala, josko siitä sais vielä pienen bodyn tehtyä...
  Pipo on kans kiva. Millainen kaava tuohon oikein on? En ihan hahmota pelkästä kuvasta.

  VastaaPoista
 9. Pipon kaava on melkein neliö 24x24cm. Päälaella saumat menevät ristiin (keskietu-keskitaka ja sivu-sivu), keskellä takana on sauma. Onpa vaikea selittää.

  VastaaPoista
 10. Kiitos selityksestä. Ehkä tajusin periaatteen paremmin. :-) Pitääpä kokeilla jos saisin samantyylisen aikaan.

  VastaaPoista
 11. Tykkään! Kiva retrokuosi! Ja helpottaa varmasti käyttöä, jos vaatteista löytyy kokomerkinnät. :)

  VastaaPoista