19.3.2011

MorsmaikkuElma teki viime viikolla suunnitelman. Ompeli itse kirpparilta ostettuja hopeahelmiä huntuun, kärsivällisyys loppui 11. kohdalla ja sovittiin että se on ihan riittävä määrä yhdelle morsiamelle. Minä virkkasin muutaman iltapuhteen ja opettelin sukkulapitsin tekoa kirjastosta lainatun opuksen sekä nettivideoiden neuvomana. Tänään viimeisteltiin ja vielä on etsinnässä harmaansävyinen satiininauha vyötärölle, kultainen saa kelvata siihen toistaiseksi.
Itselläni on vähän vaikeuksia saada henkeä päälle näihin lelujuttuihin mutta tuo pitsinopettelumahdollisuus herätti innostuksen. Sukkulan hankin Lankamaailmasta koska Jaanakin osti (sehän on aina ollut mulle ihan pätevä syy hankkia melkein mitä tahansa). Kirjaston Venla -sarja on ihana, ostaisin varmaan senkin itselle jos sattuisi joskus olemaan tarjolla. Monipuolinen, selkeä ja sopivasti 70-lukulainen, tutustumisen arvoinen!

Aloitin virkkuun ylhäältä ja ahkerasti sovittamalla tulikin pitkäsäärelle sopiva, pitsit on ommeltu jälkikäteen. Virkkauslankaa ja 1,5mm koukku. Huntu on toisesta päästä pyöristetty suorakaide jonka rypytin ja ompelin käsin kiinni pieneen ponnariin. Huntuun kenties ilmaantuu vielä lisää helmiä. Mikäli helmiompelija innostuu.Kiitokset muuten tunnustuksesta teille siskokset! Ja Paavo tuolla kaapin päällä suorastaan punasteli kun luin edellisiä kommenttejanne, kiitos niistäkin. Hilpan kanssa laitettiin viikolla kasvamaan meloni, tomti ja kurku. Ihan itse. Ilman apua.

20 kommenttia:

 1. Mahtava hääpuku! :) Tuota huntua mietin, että miten se on tehty, jotta sen saa nätisti laitettua Barbien hiuksiin? Kiinnitätkö ihan vain solmimalla, vai onko siihen joku systeemi? Itsellänikin on aikomusta jossain vaiheessa häämekkoa Barbielle väsästä, kummityttö kun toivoo Barbielleen seuraksi "isibarbia", joten siitä luonnollisesti seurannee häätamineiden tarvetta. :)

  VastaaPoista
 2. ompa nätti mekko! vaatesuunittelijan ainesta. :) minä tykkäsin kovasti noista nimikylteistä. kovasti oon omia miettinyt, että milläs minä nuo toisistaan erottelen.. puutikuilla? pyykkipoikiakin kokeilin, mutta puunväriset ei passanneet. ehkäpä alan niitä maalailla. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva! Mä en jaksa kanssa koskaan inspiroitua nukenvaatteiden tekoon..

  VastaaPoista
 4. Ihana barbin vaate!! Voi vitsit ootte kyllä taitavia tyttöjä! Me oltiin siskon kanssa kovia leikkimään barbeilla pienenä. (Ja vähän isompanakin, mut siitä ei kerrottu koulussa ;)

  VastaaPoista
 5. On se kiva, että voin antaa ideoita :) Ite en ole vielä edes pakettia aukaissut, saati sitten tekniikkaa opetellut ;) Mutta hienolta näyttää Barbien kokonaisuus; kyllä nyt kelpaa sanoa "Tahdon".

  VastaaPoista
 6. Elmalle terveisiä, että hyvät suunnitelmat teki - ihana morsian!
  Ja äitille terveisiä, että taitava on virkkaamaan! :)

  VastaaPoista
 7. Hehkeä morsian hurmaavissa pitseissään :)

  VastaaPoista
 8. Voi sukkula mikä ihana puku! upea :)

  VastaaPoista
 9. Noin ihanasta suunnitelmasta on kiva tehdä valmista! Taitavia tyttöjä olette! Ja toi pitsi on tosi kaunista.

  VastaaPoista
 10. Hieno hääpuku! Meillä on kovasti ollut tytöllä mielessä hääleikit, joten varmasti olisi toiveissa hääpuku myös barbille!

  VastaaPoista
 11. Ja piti vielä mainita, että on tosi hieno käpypisti! Itsekin olen sitä koulussa tehnyt. Ei ole ihan sitä nopeinta ja helpointa hommaa.

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtava hääpuku!! Voi kun osais itsekin.

  VastaaPoista
 13. Ah miten viehkeä morsian! Onnea kasvuun Hilpan melonille, tomtille ja kurkulle. Elma neiti oli päässyt lehteenkin, huomasitteko?

  VastaaPoista
 14. Aivan Ihaaana mekko, olisin sanonut 10-vuotiaana ja sanon nytkin! =) Oon myös testannu joskus uusia tekniikoita barbin vaatteisiin. Välitä kehut hienosta suunnitelmasta tytöllesi ja toivota hauskoja leikkejä. =)

  VastaaPoista
 15. Vaikka niin monet edelläni ovat ihastellen kommentoineet morsianta ja pukusuunnitelmia, niin minäkin teen sen ja sanon haltioissani WAU!

  VastaaPoista
 16. Vautsi tuota pitsiä! Tuo Venla-sarja on mulla mökillä, ja varsinkin pitsiosiota on tullut selattua. Siellä on monta "teen sitten joskus"-listalla...

  VastaaPoista
 17. Kiitos! Meille ei tullut lehteä jossa Elma poseerasi, toivottavasti löytyy jonkun sukulaisen nurkista... Huntu on tosiaan ommeltu ponnariin ja sitten vaan tukka saparolle. Minustakin käpypitsi vaikutti aluksi omituiselta mutta jyvälle päästyä alkaa sujua jo paremmin.

  VastaaPoista
 18. Uusi tekniikka haltuun tosta vaan - huikeaa! Käpypitsi on somaa morsmaikun mekon helmassa. Hieno, sanon minäki.

  Metsikkörätti pyyhkii iloisesti puhtaita pöytiä. Kovasti kiitos! (Paree kiittää myöhään kuin ei silloinkaan).

  VastaaPoista
 19. Ihana morsmaikku. Taitaa olla tuo vaihe joskus tulevaisuudessa edessä. En olekaan barbinvaatteita tehnyt ala-asteen jälkeen :)

  Käy blogissani, jätin sinne jotain sinulle :)

  VastaaPoista