9.5.2011

Rätei ja lumpui

Kiitos runsaslukuisista mökkikommenteistanne! Erityisesti ilahduin kuteenleikkuuvinkeistä, kokeiluun menevät varmastikin ennen pitkää. Eilen laitettiin mökkiin jalkalistat, vielä olisi omana haaveenani terassi ja sähköt. Niillä ei tosin ole niin hoppua, kötöstelen kun kerkeän. Saattaa tosissaan ottaa aikaa kun en ole koskaan mitään rakentanut ja lapiohommia on toistakymmentä metriä sähkökaapelia varten... Jännittävää!

Elmalle ompelin maatilakankaasta kimonomallisen mekon, hän kun tykästyi palavasti kuosiin (ja tällaiset tykästymiset alkavat olla harvinaisia). Malli syntyi leikatessa, paitaa pidin kankaan päällä osviittana. Jersey onkin sopivan ohutta kesäkeleille, tätä ei valmistumisen jälkeen olla vielä riisuttu. Resori on joku muinaismuisto jolle en kuvitellut koskaan keksiväni käyttöä.
Huutislöytö parin viikon takaa on tämä epämääräinen pala Muru-neulosta (10€ postikuluineen). Riitti 80-senttiseen mekkoon vanhaa mukaellen, Kippo-lakkiin (Juju-kirjasta löytyy kaava) sekä kellahtavaan hameeseen ehkäpä 100cm kokoa. Lakista tuli vähän aiottua isompi, olisin voinut jättää saumanvarat pois. Nähtäväksi jää pitääkö Hilu 5v oikeasti tätä.

Ikuisuushaaveena lastenhuoneeseen on ollut koko sen keskeneräisyyden ajan Metsola -tapetti (joka katosi harmiksemme Tapettitalonkin nettikaupasta jo aikoja sitten). Arvannette etten kauaa pohtinut kun kirpparilla käveli vastaan priima sängynpeiton kokoinen pala tätä? Köyhdyin 8€ mutta sillä ei olisi kyllä saanut kuin metrin tai kaksi vastaavaa tapettia.


Torilta ostin perjantaina melkoisen palan käyttämätöntä retropuuvillaa kolmella eurolla ja sieltä luottokirpparilta vielä norsutrikoota (tätäkin on netissä katseltu monena iltana sillä silmällä ;) sekä luomupuuvillainterlockia (yhteensä 1,5m ja 9€). Erikoisten sattumien viikko, nyt ei toivottavasti mitään kangashankintoja vähään aikaan. Sur rur!


13 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluksia (erityisesti kimonomekko) ja loistavia löytöjä! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kyllä hienoja kangaslöytöjä!

  VastaaPoista
 3. Ihan huippu löytö toi metsola-kangas! Meillä on katossa samaa sarjaa kattolamppu (siili, orava, kissa ja bambi) ja siskolla seinälamppu! Ihana-kuosi kerrassaan.

  VastaaPoista
 4. Oletko mistä hankkinut tuon maatilakankaan? Ihastelin sitä Jofotexilla, mutta en sitten osannut/uskaltanut alkaa Ruotsista asti tilaamaan...

  VastaaPoista
 5. No huhhh mikä löydöt, muruista erityisen kade;) Ja kauniit ovat omeplukset ja tietysti lapset!!!

  VastaaPoista
 6. Voi että minä tykkään tuosta maisemakankaasta <3 Ja onpa kyllä tosi kivannäköinen kimonomekko, itse olin suunnitellut tekeväni maisematrikoosta paitoja, mutta kovasti sinun ompeluksesi nähtyäni mekkokin alkaisi houkuttaa. Hienoja kangaslöytöjä olet tehnyt. Tuollaisista yllättävistä löydöistä tulee ihan eri tavalla onnistumisen riemu kuin perusnettinapsuista :D

  VastaaPoista
 7. Voi jukra tosta Metsolasta saisi hienon taulun kun päällystäisi styrokslevyn sillä.
  - Ritva -

  VastaaPoista
 8. Ah, miten ihguja kankaita! kesätytöt mekoissaan ovat myös ihanan somia. Laitan tähän vielä, että oma kässämökkikin kuulostaa tosi luksukselta! Ihanaa kun teillä tapahtuu ja ehdit blogata. Mä en tiedä miten neen ehdin, kun nykyään illat menee ihan liian nopeaan ;O) Aurinkoisia päiviä!!!

  VastaaPoista
 9. Huhhuh, mitä löytöjä :) Oon ihan vihreänä tosta Metsolasta, karmaisevan ihana löytö!

  VastaaPoista
 10. Ihania kangaslöytöjä ja kivoja ompeluksia! Tahtoo kans tuollaisille kirppareille.

  VastaaPoista
 11. Mahdottoman hienoja rättilöitä!

  VastaaPoista
 12. Uskomattoman upeat löydöt! Mahtava tuuri käynyt!

  VastaaPoista
 13. Iiihana kokonainen Metsola-kangas! Tuo on todella arvokasta, tilkutkin maksaa paljon ;)

  VastaaPoista