23.6.2011


Sainpas alettua sen hartaasti aiotun apilafroteen leikkelyn. Kymmenen vuotta käytössä ollutta Nanson hametta mukaellen parhaita perustaviskesäloimia itselleni, yläosan leikkelin Ottobren Workshop -paitakaavan rungosta aukkoja suurentaen. Mymmelille shortsihaalari niin ikään Ottobren kaavalla, koko on jo 86 hieman kavennettuna. Kasvuspurtti! Tuolla mallilla voisi tehdä kokopuvunkin, tykkään kun etukappale on saumaton ja keskitaka muotoilee. Jopa vetoketju sujahti paikalleen ihan tuosta vaan vaikka olin orientoitunut kamppailuun.

Nyt taidan hakea myrskyä uhmaten ruuvimeisselin ja pakottaa koukkuja vessan seinälle (koruhässäkkä on lähtenyt ihan käsistä). Hauskaa juhannusta itse kullekin, toivottavasti saamme selkeämmän toriaamun!6 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta!

  Meillä itä-suomessa ei kai ole odotettavissa kovin kovaa myrskyä.

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita sait apilajoustofroteesta tehtyä. Shortsihaalari näyttää hyvän malliselta... tuollaiseen olen etsiskellyt kaavaan meidän pienelle. Osaisinkohan minä samaan tyyliin tehdä..
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Apilavaatteet on superihanat! En vain lakkaa ihmettelemästä kun ihmiset tekevät kesävaatteita joustofroteesta - eikö se ole kuumaa ja hiostavaa? Mulla on sen suhteen rankka ennakkoluulo... Voi kun tuota apilaa saisi trikoona!(ja luomuna tietty...)

  Pilvi anonyymina

  VastaaPoista
 4. VOI MITEN IHANIA!!!! Minulla vielä marinoi sama kangas. Mistä löysit shortipuvuun etusaumatoman kaavan, jokaisessa minun kaavassa se on, ihan erinäköinen ja kaunis näin, vetoketjy takana sen ikäisellä tosi kätevä!

  VastaaPoista
 5. Ei se myrsky onneksi noussutkaan. Kokeile, Pilvi, niin yllätyt ;) Tuon shortsipuvun kaava oli jostain alkuvuosien lehdestä. Kopioin kirjaston lehdestä eikä tullut merkittyä numeroa ylös. Veikkaisin 2003 tai 2004 kesälehteä.

  VastaaPoista
 6. Taas ollaan samaan aikaan samaa kangasta leikelty (viimeksi oli se fanttikangas jofotexilta). Katsotaan koska saan oman apilaisen mekkoni postattua blogiimme. Ihan mahtava sotsiasu!

  VastaaPoista