15.10.2011


Neuloin Novitan Temposta kokeeksi pari metkaa makkarapipoa, 200g noihin kului yhteensä. Lankaa tarttui marketin alesta vähän useampikin keränen. Kasvihuone on jo vallan talviteloilla ja viimeinenkin pelargonia olisi varmaan syytä pelastaa kellariin talvehtimista yrittämään. Mymmelin kanssa olen vähän askarrellut, käsien sotkeminen kun aiheuttaa nykyään varauksettomia riemun kiljahduksia. Ja isommilla tytöillä sisarrakkaus kukkii...kirpparilta ostetut hevosaiheiset piirustuslevyt ovat olleet viime viikkoina ahkerassa käytössä.Kirpparilla riemastuin 70 -luvulla painetuista lastenkirjoista, kaikki kolme yhteensä 1,50€.7 kommenttia:

 1. ihana pipo! olisikohan tuommoiseen missään ohjetta tämmöiselle toivottomalle neuletumpelolle.. kisumisu on silitettävän suloinen. :)

  sisarrakkaus näyttää kukoistavan. :D

  VastaaPoista
 2. Hanna, tein pipot jokseenkin näin:

  Silmukkamäärät 5-vuotiaalle ja aikuiselle, 6,5mm puikoilla:

  Luodaan 48s(52s) ja neulotaan 2o2n joustinta 10krs.

  1krs oikein, lisää samalla tasaisin välein 4s.

  "Makkarat" syntyvät neulomalla vuorotellen 5krs nurjaa ja 5krs oikeaa. Lapsen myssyssä on ennen kavennuksia 4 nurjien raitojen muodostamaa makkaraa ja aikuisen pipassa 5.

  Neljännen (tai viidennen) makkaran jälkeen kavennetaan seuraavan viiden oikean kerroksen aikana (toisella ja neljännellä kerroksella) puolet työn silmukoista pois.

  Neulotaan vielä 5krs nurjaa ja seuraavien 5 oikean kerroksen aikana kavennetaan loputkin silmukat.

  VastaaPoista
 3. Oi, hauskoja kuvia ja nostalgiaa :)

  VastaaPoista
 4. Oi, mulla oli aikoinaan tuollaiset piirustuslevyt(hevonen ja ihminen) - missähän ne on nykyään?! Pipomalli kiinnostaa, saatanpa kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Pipot ovat huikeita! Mulla on keltaista tempoa 10 kerää jemmassa, sain niin halvalla, että jemmasin :D Itselle tarvisin talveksi lämmintä pipoja, jotain tuommoista voisi tehdä ;) Kiitos vinkistä ja ideasta!

  VastaaPoista
 6. Hienot makkarapipot ja lystikäs kuvaus. Voi noita siskoksia, vahva mielipide kauniin hevoskuvan alla :) Pakko ois päästä sinne sisarusparvea tapaamaan, hurja ikävä alkaa olla.

  VastaaPoista
 7. Ihania ovat myös nuo Mymmelin pikku kädet. Ja tämä kummitäti on tuollaisen taulukortin onnellinen omistaja:)

  VastaaPoista