25.11.2011

Ensimmäinen nuppupeitto


Pakko oli päästä kokeilemaan ja mukavaahan se on, ihan niinkuin pelkäsin. En tiedä tilkkuilusta mitään joten tällaisesta on aika turvallista aloittaa ja joku nuppunen saa peittonsa ainakin hyvin marinoiduista jämämateriaaleista.


Itselleni olen aikonut villamekkoa kesästä asti kun Rovaniemeltä asti lennätin kotiin Ottobrelta ostamaani hienoa villasekoiteneulosta. Idea vaan on aina ollut jotenkin vajavainen. Nyt löysin Ottobre -lehden numerosta 2/09 kivan putouskauluksen kaavan ja lopun leikkasin ihan peruspaitaa mukaellen. Höyryttäminen tekisi tälle villaiselle ilmiselvästi terää ja ehkä voisin vaihtaa nuo siskolta perityt collegehousutkin uusiin sinisiin (!) sukkiksiini kun ihmisten ilmoille lähden.Viime aikoina parsittavaa on taas riittänyt joka illalle, tärkeämpää työtähän se onkin kuin uuden materian suoltaminen valmiiseen maailmaan. Vaippavilliksiä korjailin eilen ja samalla keräsin pyykkikierrosta tällaisia neljällä lapsella nätisti pyöriteltyjä Ruskovillan harsoja. Yhtäaikaa ostetut Popolinin valkaisemattomat ovat vielä kutakuinkin ehjiä ja tanakan tuntuisia. Suosittelen lämpimästi! Pöksytkin ovat olleet meillä kaikilla käytössä, en muista ostettiinko nämä uutena vai käytettynä Elmalle. Nyt ei millän enää viitsisi satsata Mymmelin vaippoihin kun muutkin ovat näillä main jättäneet päivävaipat pois, tämä neiti vaan ei ponnisteluista huolimatta hoksaa hommaa. Jospa se huomenna sitten!

9 kommenttia:

 1. Onnea matkaan tilkkuiluun! Se on kivaa ja kiinnostavaa. Tulos on aina erinäköistä mitä kuvittelee :)
  Rennon ja samalla siistin mekon olet pyöräyttänyt. Hyvän näköinen,kollareittenkin kanssa!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka upea tuo mekko! Ihan täydellinen! Taidan tulla sinne ompelee ja apinoimaan ideaa. Ja peittokin on ihana. Kattelin just kankaitani ja ajattelin keltasävyisen peiton tekemistä. Ei mitään hirsimökkiä eikä tuulimyllyä, vaan rehellisiä neliötilkkuja!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän söpö nuppupeitto ja tosi kaunis villamekko!!!

  VastaaPoista
 4. Voi herran tieten, että sulta on tullut ihania päivityksiä. Nauroin ihan kippurassa tota salapäikkärien ottajaa tuolla taaperokärryssä!! :D

  Nuppupeitot on ihana asia myös, kiva että sull aon ylimäärästä inspiraatiota. Ehkä mullakin jokusen vuoden päästä! :D

  Pikkujouluterkkuja!

  Teija Kelorannasta

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä hyvälle putouskauluksesi (kuten koko mekko). En ole ennen perustanut tuollaisesta pääntiestä, mutta nyt alkoi kiinnostaa - näköjään tämä on niitä juttuja joista innostun vasta kun sinä ensin näytät mallia! ;) Mulla on oma neliönuppupeitto odottamassa tikkaamista, mutta sen kankaat ei kylläkään ole yhtä herkulliset kuin sulla tuossa. Ja olet niin asian ytimessä tuon parsimisen suhteen. Hienot polvet tuli!

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto jollekin ihanalle nupulle! Ja tuo villamekko on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
 7. Kaunis mekko! :) Ja niin suloinen nuppupeitto.

  VastaaPoista
 8. luin tossa joku ilta lähes kaikki vanhemmat jutut täältä sun blogista. Ihan käsittämätöntä, mitä kaikkea oot saanu aikaan ja niin siistiä jälkeä!
  Vaikka itekki teen kaikenlaista lasten pyöries mukana, ni en ymmärrä miten ihmeessä sää oot saanu nämä kaikki aikaan...? :)
  -Ansku-

  VastaaPoista