19.1.2012


Mymmeli toivoi 2-vuotislahjaksi takkia (no saattaa olla että ehdotin itse kun lahjaa ei tullut hankittua ja pyhänä on virallinen päivä). Täs hää nyt ois, kaavana Ottobren 6/11 Reindeer Safari koossa 86. Lämpimyyssyistä vaihdoin suorat hihansuut sekä hupun reunan resorihuolitteluun, lisäsin helmaan niin ikään resorikaitaleen tuulistoppariksi ja vetoketjun alle ompelin tuulilistan. Ei mikään suunnittelun helmi etenkään hupun osalta mutta ehkä kiva päällä ja minusta niin mukava katsella!

Kankaat ovat verhoja kirpparilta ja vartalo-osassa on vuorina tikkikangasta joka jäi yli tästä puvusta (sopii sekin muuten nyt tälle 2-veelle). Huppuun laitoin pääli- ja vuorikankaan väliin vain kerroksen tuulenpitävää, laminoitua ulkoilukangasta (joka on ostettu vaippapussiompelua varten Joensuun Eurokankaasta 2003, kevyesti marinoitu). Ohut huppu ja helma ovat pieniä mutta tärkeitä mukavuustekijöitä auton turvaistuimessa. Niskaan tuli ripustuslenkki ihan ilman edestä kun leikkasin verhon reunasta päärmeen irti ja ompelin uudelle paikalleen.



Eilinen meni takkitohinassa ja tänään kun tuntui vielä ompelukärpänen surraavan kangaslaatikossa, ajattelin tarttua yhteen ikuisuusprojektiin ja opetella viimeinkin nappihalkion teon. Uusi Ottobre 1/12 antoi aiheeseen mainiot ohjeet ja samainen sankari sai takin alle apilabodyn koossa 86. Joustofrotee on aika armelias materiaali tähän harjoitukseen, ei jäänyt juuri kurttua näkyviin. Seuraavaksi sitten trikoolla yrittämään! Jaana oli hankkinut lystikkäitä ompelumerkkejä Kangastukusta ja minä onnekas pääsin niistä osingoille. Kiitos!



15 kommenttia:

  1. WAU! <3 Ihana takki ja ihana body. <3

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. Itellä sama nappilistan teko ToDo listalla kummittelee.

    VastaaPoista
  3. Oijoi, onpas ihana takki ja suloinen body. Ihan tässä tuli menneet mieleen, ne ajat kun lapset olivat pieniä ja ompelin kovasti. Nyt tuntuu ettei saa sillä saralla oikein mitään aikaan.

    VastaaPoista
  4. Suloinen takki :) Bodykin on oikein kaunis, itsellä on hirveä hinku ommella bodeja, mutta eipä tuo meidän 3v niitä enään tarvi :D

    VastaaPoista
  5. Ihania ompeluksia.
    Näitä kun katselen tuntuu omat selitykseni ompelukoneen seitittymiseen kovin hatarilta :-D ...en mä millään ehdi... ööh tai
    Ps. jos saamme lisää rupikonnia taloon, laitan kutsua tulemaan :-)

    VastaaPoista
  6. Iloinen takki ja huippuhuoliteltu body!

    VastaaPoista
  7. Oihan ja voihan kun on taas kommeeta jälkeä. :) Kuinkas remontti edistyy?

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja! Tykkään varsinkin bodysta, ihan alkoi apilakangas himottaa... Itsellä samainen body vielä osina, kylläkin perinteisellä hartianepityksellä, kun en vielä rohkaistunut. Ehkä seuraava sitten nappilistalla!

    VastaaPoista
  9. Ammattilainen!

    VastaaPoista
  10. Siitä tuli hieno takki!!!!Minulle napsahti tänään vasta uusi ottobre postilaatikkoon...pitää saada vanhat tekeleet alta pois ensiksi..
    Kotilon ohje odottelee!!! ;)

    VastaaPoista
  11. Todella ihania vaatteita! Olen ihaillut viime kesästä alkaen kun aloin seurata blogiasi. Teetkö niitä ihan omaan käyttöön vai myös ammatiksesi? Ajattelin vaan että jos jossakin olisi niitä myytävänä... : )
    Hyvää alkanutta vuotta koko perheelle!

    Satu

    VastaaPoista
  12. Ompa tosi kauniita ompeluksia! Arvostan kovasti sitä, että vaatteet on käytännöllisiä ja lämpimiä. Siksi sykähdytti lämpimästi nuo resorimuutokset takissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aivan upea takki! ja oletpa saanut niin nätin halkion aikaiseksi, minä edelleen jänistän sen tekoa... jotenkin hassu se kommentoiminen minulla, pahoittelen, bloggeri temppuilee

      Poista