20.4.2012


Uskaltauduin keväällä mukaan pyyheliinaloimeen, mallina Kastehelmi (Loimien Lomassa 2/2011). Sekä kude että loimi ovat Toikan puuvillalankaa ja sidoksena muunneltu toimikas. Voi että oli mukavaa kudottavaa tämä! Louskutin siis neljä pikkupyyhettä, ensimmäisessä kuvassa kangas ennen pesua ja jälkimmäisissä pestynä. Kutistui aika tavalla ja kuvio sai samalla oikean, lopullisen muotonsa. Laitoin ripustimiksi siksaknauhaa kun sattui niin sopivasti kuteen väristä löytymään omista kätköistä.Pari epäkuranttia maripaitaa silppusin ja ompelin hihoista yksinkertaisimmat mahdolliset pöksyt, paidassa oli kaavana Muksis (Ottobre 1/09) kavennettuna ja taskut jäätelökulholla."MUN uulet heinot huusut pailat!" (tämä asiakas on aina tyytyväinen)


Tänään, kun oli oikein pimeää, ompelin itselleni pari perusteellisen tylsää mustaa paitaa. Silmiä särki mutta pakkohan se oli kun paidoista on nuusaa ja postista pukkasi heppoja. Yksiväristen tummien kankaiden marinoitumistodennäköisyys on liian suuri ellei niitä käytä viikon kuluessa hankinnasta. Mukavinta tuossa mustassa trikoossa oli minusta se, että meillä on täällä kylillä taas oma pikku kangaskauppa josta sain sen ostaa! Päivän päätteeksi vielä tilannekatsaus puutyöosastolle, tähän jäimme tiistaina.15 kommenttia:

 1. Upea, kaunis kaunis kutomus (anteeksi jos väärä sana). Tosi kivat värit ja kaunis kuosi, sopis vaikka tauluksi! Pallot ovat niin Mymmelin 'näköiset', oikein pirteä setti. Yläkerta ihana, koskahan se meidän remppa otta aloitakseen...

  VastaaPoista
 2. Kylläpä olet kaunista kangasta kutonut. Tulee omat kouluajat niin mieleen, joista onkin vierähtänyt jo kohta parikymmentä vuotta.

  Teidän yläkerta on "hyvällä mallilla". En tunne sua ollenkaan muuten kuin tän blogin verran, mutta olin tosi yllättynyt tuosta vaaleanpunaisesta väristä yläkerran seinissä. Enkä sano tätä ollrnkaan pahaa tarkoittaen. Niin vähän olen sattunut näkemään mitään hempeää, vaaleanpunaista sun käsitöissä ja sisustuksessakaan mitä vilahtelee kuvissa. (Onhan tietty mahdollista, että värit eivät mun koneella näy oikein).

  VastaaPoista
 3. Tosi upeat pyyhkeet olet kutonut. Runoratsua haaveilen myös, mutta on liikaa marinoituneita kankaita...voivoi.

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä mahottoman taitava käsistäsi. Tuli hymy huulille noista Keltaisista taskuista, ihanat!

  VastaaPoista
 5. Kauniit pyyhkeet - minä en kylläkään raaskisi käyttää noin hienoja!!
  Myös palloasu hauska - näin ensin taskut "tunnelinsuina", vasta seuraavasta kuvasta hahmotin, että ovatkin päälleommellut! :o)

  VastaaPoista
 6. Ihana setti, ihanalla tytöllä. Ja yläkerran "naisten maailma" näyttää myös varsin pätevältä - ja sen omistajat ovat varmasti tulokseen tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
 7. Ihania, ihania, ja vielä kerran ihania!
  - ritva -

  VastaaPoista
 8. Tyylikkäitä pyyhkeitä!

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunis sidos tuossa kankaassa! Ihan tuli ikävä omia muinaisia kutoma-aikoja.

  Eipä ihme, että asiakas on tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis sidos, samaan aikaan jotenkin nostalginen ja moderni :)) Nyt on miulla puissa mattoloimi, nyt rupes tekee mieli luoda seuraavaksi pyyheloimi, vaikka ruusukas... Kiitos innostuksesta! Ihanan hempeän väristä teillä :)

  VastaaPoista
 11. Waude, upeat liinat!!! Mä sain ystävältä lainaksi pöytäkangaspuut ja niillä olen lonksutellut ihan palttinaa vaan. Muuhun ei taidot vielä riitä.
  Tyytyväisellä asiakkaalla on upeat petti yllä ja yläkerrasta tulee tosi kiva.

  VastaaPoista
 12. Näyttipäs kaikki taas hienolta. Hei mutta uusi kangaskauppa täällä päin! Pitääkin lähteä katsastamaan pikimmiten.

  VastaaPoista
 13. Ooh miten ihania pyyhkeitä!! Todella kaunis sidos. Puutyöosasto näyttää lupaavalle, tsemppiä =)

  VastaaPoista