7.5.2012


Hortoiltiin tänään pieni kierros lasten kanssa ihan tässä omalla pihalla. Tulevan vuoden rautaisannos kannattaa kerätä nyt kun nokkonen on parhaimmillaan! Toinen aikainen kaverinsa vuohenputki pääsi heti piirakaksi. Maistuvaksi havaittu ohje löytyy täältä, meillä vaan vuohenjuuston tilalla on salaattijuustokuutioita. Elma valmisti pohjan ja täytteen sillä aikaa kun putsasin ja huuhdoin vuohenputket. Helppoa ja mukavaa kun käyttää lapsityövoimaa, muutenkin tuo tuntuu taas kuljeksivan keittokirja kourassa. Taitaa leivontakärpänen pörrätä!
Ja päivän kuosina meillä olisi kotimaista puolen euron kalsaripaitaa, kun vain osaisin päättää mitä kivaa tästä kesämiehelle ompelisin?


7 kommenttia:

 1. Oi miten upea kangas;) Murua muistuttaa, shortsihaalariko? Nokkosia ei meillä vielä ole, keitto kyllä jo maistuis, pitäis kerätä talteenkin tänä vuonna!

  VastaaPoista
 2. Meidän pihalla on tuota kasvia pilvin pimein. Ihana kangas, mitä tahansa siitä tuleekin, jäädään odottamaan.
  -ritva-

  VastaaPoista
 3. Jestas, en minä ole aavistanutkaan, että tuota rikkaruohoa voi syödä! Viime kesänä kiskoin sitä valtavia määriä maasta, jotta harjaneilikat eivät jäisi kokonaan sen jalkoihin.

  Jouduin ryntäämään heti pihalle, josko meilläkin tänään syötäisiin tuota piirakkaa, mutta pah. Meidän vuohenputket ovat vasta ihan pikkuruisia alkuja. pitää malttaa odottaa vielä vähän aikaa.

  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Ja vuohenputki on oikeasti miellyttävän makuinen, mieto vihannes. Ne pienet, käppyräiset alut ovat parhaita ruoanlaittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saat vielä varmistaa kun tulette tänään että olen tunnistanut kasvin oikein. ritva

   Poista
 5. Hyvä, meillä ipanat kiskoivat rikkaruohoja (nokkosia ja vuohenputkia)kukkapenkeistään... Tosiaan, niitähän voisi syödäkin. Nokkosia olen joskus tarjoillut lettusissa mutta vuohenputket maistamatta, niitä olisi piha täynnänsä.

  VastaaPoista
 6. Ai nytkö jo nokkosia on? Mä oon ihan pihalla sitte kaikesta... Pittääpä katella nurkkapieliä ja metiköitä nokkosten toivossa.

  VastaaPoista