1.8.2012


Mummu on päättänyt kerätä meille Tilda-kirjoja ihan sarjaksi asti. Tytöt tykkäävät lueskella niitä myös ja välillä aina ilmaantuu jotain vastustamattomia tarpeita, tästä uusimmasta Tildan ateljeessa -kirjasta Hilppa tahtoi norsun. Minustakin nuo sirkuseläimet olivat opuksen parasta antia ja kun yhdessä valittiin kankaat ja vaatemallit niin tulihan siitä ihan tilaajansa oloinen elefantti.Housut muokkasin ohjeesta poiketen riisuttaviksi, vyötäröllä on laskoksien sijaan kuminauhaa ja olkaimet ovat takaa pienillä neppareilla kiinni. Hyvä niin, sillä vaatteita tälle norsulle vaihdetaan näemmä useamman kerran päivässä. Kaikki kankaat ovat kirpparilta, palahankintoja tai vanhoja vaatteita.


Elma taas bongasi humputtelureissulla ihania (mutta tietysti suolaisen hintaisia) Metsolan pallohelmahameita ja lupasin yrittää jotain sinne päin. Piirsin kaavan vanhasta sopivasta ja kankaat löytyivät omista nurkista. Yläosassa on kulahtanutta mustaa trikootoppia, helma Ikean palalaarista ja vuorikankaana risan lakanan reunaa. Aika pönäkkä ja muhkea tästä tuli mutta niin kai oli tarkoituskin.En malta olla vilauttamatta pikkuisen tätä anoppilasta kotiutunutta vauvansänkyprojektia. Etsiskeltiin jo vastaavaa vähän sieltä sun täältä kun tätä perintökalleutta (vuosimallia 1978) yllättäen tarjottiinkin seuraavan polven käyttöön. Yksi jaloista on parhaillaan liimauksessa ja seuraavaksi pitäisi hankkia pyörökeppiä ja rottinkinauhaa laitojen paikkaukseen (ensimmäisessä kuvassa näkyykin vähän yläreunaa). Liiman kuivumista varrotessa voisi pistää vaikka suun makeaksi ja käydä pihahommissa kun ilmanalakin on vaihteeksi mukavan vilpoinen.


10 kommenttia:

 1. Suloinen norsu. Ei kun lisää vaatteita vaan, että on vaihdettavaa...

  VastaaPoista
 2. Norsu on ihana:) Ja tottakai housut pitää saada vaihdettua vaikka mekkoon! Balleriinahameeseen! Norsu posliinikaupassa...ja siitä tarina sitten alkaa;)

  VastaaPoista
 3. oi, tuo sänky. ihana, siinä on ollut meidän hyvä kelliä :) ja aivan ihana mekko elmalla! :)

  VastaaPoista
 4. Makee toi mekko! Meilläkin tykättäis tuollaisesta :)

  VastaaPoista
 5. onnellisia olkoon ajatukset sängynkorjaustöissä. että saa lapsi uinua onnellista unta. onnellinen olkoon odotuksesi. minullakin tildakirjoja fiilistelyksi. kun ompelu ei ole vahvin laji. mutta miten niistä saakaan iloa ja hymyä arkeen. pelkistä katselemisista.

  VastaaPoista
 6. Symppis norsu! Tulee varmasti upea sänky :)

  VastaaPoista
 7. Niin söpö norsu ja hame on ihanan pirtsakka, varmasti tytön mieleen! Ja tuosta sängystä tulee varmasti hieno, odotan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 8. Hieno norsu! ja Elman mekko, just sopivan pönäkkä :) Sängystä tulee varmasti ihana <3

  VastaaPoista