23.8.2012
Sentti sentiltä portaikko hakeutuu kohti lopullista muotoaan. Tuo alunperin vanhalle lasiverannalle antanut ikkuna-aukko oli minusta sopiva paikka tallettaa entisen vinttikammarin tapettimallia. Nätimpi se ainakin on kuin tummanpuhuva tuulensuojalevy.Tyttäret tuntuvat tarvitsevan yhtä sun toista, Elma sai mieleisensä liikuntapöksyt Ottobren kaavalla. Vanhaan raitatoppiin yhdistin collegepalan ja resoria lahkeiden jatkoksi. Villatakin mallin valitsin ihan itse (kun ihastuin siihen kerran täällä) ja langaksi valikoitui Menitan alelaarista hamstrattu Novitan Saana (tästä pidän, 100% villaa ja pehmeä kuin mikä!). Kulutus oli 500g eli kymmenen euron edestä. Tiheys ei aivan täsmännyt, neuloin silmukkamäärät koosta 110/116 ja pituutta koon 134/140 mukaan. Puikot 4mm ja 4,5mm. Napit on päällystetty kirpparikankaan palalla ja samalla vaivalla tuli tietysti muutamat pinnit ja ponnarit sävy sävyyn. Opettelin muuten letittämään neljällä säikeellä, ohje löytyy esimerkiksi täältä. Nyt pitää ahkeroida pitkoja että jää lettimallit mieleen...
16 kommenttia:

 1. Tosi ihana tuli villatakista <3 Päällystetyt napit on mahtis yksityiskohta!

  VastaaPoista
 2. huikea tuo portaikon ikkuna! i like :) ja elma sen kuin kasvaa, ei mee kauaa kun teillä on jo teini talossa ;D ja ah voita karjalanpiirakoita, onko velikulta ollut pulikan varressa? me just tänään mussutettiin edellisen satsin viimeiset, ei auta lauantai-aamuna muuta kuin leipasta niitä lisää, aivan kuin mummukin aikoinaan jokaisena lauantaiaamuna niitä värkkäsi :)

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta tajusin miten kiva malli tuo on. Nuo napit on ihan huiput!

  VastaaPoista
 4. Ai että olet taitava :) Ja piirakat tuovat niin muistoja, ihan parhaita!

  VastaaPoista
 5. Miä sitten tykkään sinun blogista (vaikka en ole tainnutkaan kovin ahkerasti kommentteja jättää, hyi minua)! Täällä on niin ihana tunnelma!

  Kivat vaatteet tytöllä! =)

  VastaaPoista
 6. ihanan näköstä teillä, kodikasta! Ja noi karjalanpiirakat, ne on niin hyviä, parhaita!!
  -Ansku-

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja ja kovin oot(te) taas ahkeroinut. Minä odotan vielä sitä energistä vaihetta tulevaksi, ei oo löytänyt vielä tänne :) Onneksi pian nähdään, mulla on teitä padanhämmentäjiä jo kova ikävä.

  VastaaPoista
 8. Noita herkkuja saatiin maistaa, nam ja heino takki tuli Elmalle :)

  VastaaPoista
 9. Nyt iski äkillinen tarve neuloa punaienn villatakki. Sekä itselle että tyttärelle :D Saana on harvinaisen mukava lanka sekä neuloa että käyttää, mainio takki! Ja kaunis on myös elämää nähnyt portaikonseinä.

  VastaaPoista
 10. Tulipa herkku villatakki. Leivonnaiset saa myös veden kielelle. Namskis!

  VastaaPoista
 11. Kaikki näyttää niin kivalta ja kotoisalta! Söpöt pöksyt ja villatakki! Ja piirakat saa veden kielelle...

  Iloista ja puuhakasta viikonloppua myös :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Meillä on diili: minä pulikoin ja puurotan, velikulta vahtii uunin ja voitelee. Mietin aina leipoessa miten ne mummut jaksoivat, joka armas lauantai...

  VastaaPoista
 13. Istun juuri kammarissa, jossa on tuo sama medaljongitapetti. Suvun miehet ovat sen vain 70 -luvulla vahingossa laittaneet väärinpäin;) Täytyypi säilyttää palanen tulevan remontin yhteydessä.

  VastaaPoista
 14. Kylläpä on kaunis villatakki! Kuvasi ovat niin kauniita myös, herkkiä ja syvälle sydämeen koskettavia, näitä on ilo katsoa ja pohtia syntyjä syviä... Kuten nyt karjalanpiirakoita katsellessa mieleeni pyrkii rakas edesmennyt mammani.

  VastaaPoista
 15. Upea villatakki!
  Sinulle on tunnustus blogissani ;)

  VastaaPoista