29.8.2012Tytöt saivat hoitaa sipulinnoston ensimmäistä kertaa ihan omin nokkineen ja tuntuihan tuo sujuvankin. Meillä on uusi sipulinkuivatusteline, joku oli nimittäin nähnyt kovasti vaivaa purkamalla joustinpatjasta jousistot paljaaksi ja hylännyt sitten koko komeuden ihan väärään osoitteeseen roskispaikalle. Tämän on tarkoitus tulla lasten käyttöön ensi kesän kasvimaasuunnitelmiin mutta sitä odotellessa palvelee ihan mainiona kuivatusalustana, joka sipulille on oma pikku poteronsa. Kevään siemenkaupoilla pitää aina keksiä joku jännittävä kokeilu, tällä kertaa se oli kurpitsaa. Keltaisia jalkapalloja on nyt siellä sun täällä mutta koska ihmeessä ne ovat kypsiä ja mistä sen voisi päätellä?
Lastenhuoneen seinille on saatu levyä ja pohjustus vehnäjauholiisterillä on mitä mukavinta puuhaa. Ei haittaa vaikka tekisi mieli maistaa sudista! Keitoksessa on jauhoja ja vettä suhteessa 1/5 kiisseliksi haudutettuna. Hauska nähdä kuinka toimii paperointivaiheessa.Kokeilin tätä Suuren Käsityökerhon 11/78 virkkausohjetta Isoveljellä ja 4mm koukulla, tuloksena eskarijalkaan sopivat töppöset. Päälliset kiinnitin lopulta pohjiin virkkaamalla kun luottelu- ja pykäpistoyritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta. Tulipahan testattua...  totiset töppöskelit ovat toivottavasti vielä useamman viikon päässä.6 kommenttia:

 1. Kylläpä täältä kaupungilaiskerrostalokaksiosta pääsi taas ihaniin mielikuvamaisemiin sinun blogitekstin ja kuvien avulla, kiitos! Mahtavia sipuleita ja kurpitsoja, mutta en osaa neuvoja, kuinka kurpitsojen kanssa tulisi toimia.

  VastaaPoista
 2. Minä aina koputtelen kutpitsaa, kun se kumisee, valmista on. Ei kai haittaa vaikka kurpitsan ottaisi vasta hallayön pelossa pois, ei se huonoksi mene, ellei sitten makaa vestisessä paikassa.

  VastaaPoista
 3. Oi ihana mikä sato!!! Meillä kurpitsat seisoivat aina keittiönkaapin päällä, en muista miten kauan mutta ainakin syksyllä ne sisään tuotiin ja joulun asti joskus siellä kököttivät! Hyvää sosekeittoa niistä saa (päälle sitten vielä paahdettuja kurpitsansiemeniä, namm, vaikka puhdistus onkin iso homma) ja jotenkin kurpitsanpalaset vielä marinoitiin meillä (en vain tiedä miten), kivan makea ja kaunis keltainen lisukke oli meidän joulupöydässä...

  VastaaPoista
 4. Voi hyvää päivää miten ihanat tossut :D Pakko saada!

  VastaaPoista
 5. Nuo tossut on kyllä vinhat!
  Mahtava sipulisaalis. Millonkahan sitä ite sais oikiasti perehyttyä tuohon kasvimaan "salatieteeseen". OOn haaveillu siittä jo monta vuotta, mutta edelleenkään en oo mittään sen etteen saanu tehtyä.

  VastaaPoista
 6. Komealta näyttää puutarhan sato! Ja remontti näyttää etenevän mielenkiintoisesti!

  VastaaPoista