15.6.2010

Liikkuvia kuvia

Kuvansiirrosta tuli heti Hilpan bravuuri eli homma sopii ainakin 4-vuotiaan harrastukseksi, jonkun ikääntyneemmän täytyy toki päsmäröidä kuumaa rautaa. Tämäkään tekniikka ei vaadi muita aineita kuin sen aiemminkin mainitun vesiliukoisen lakan, loput materiaalit löytyy varmaan useimmasta kodista.


Valitaan ensin kuva. Mikä tahansa, ainoastaan hyvin paksut ja kiiltäväpintaiset eivät ole sopivia. Valokuvista tai aikakasuslehdistä voi ottaa kopion (laser- tai mustesuihku, molemmat on testattu!), sanomalehti on loistavaa sellaisenaan. Tänäänkin löysin paperinkeräyksestä aivan ihania optisia omenia Finlaysonin mainoksesta. Hilpalla on tässä vanhaa, revittyä Bambi-kirjaa.


Haluttu alusta sivellään lakalla ja annetaan kuivua, puu toimii takuulla. Miksei joku muukin karhea materiaali?
Sitten lakkaa levitetään joko kuvan tai puun pinnalle (makuasia) ja kuva laitetaan puupalan päälle oikeat puolet vastakkain. Painellaan ilmakuplat pois ja annetaan kuivahtaa.


Työtä silitetään minuutin verran leivinpaperin läpi kuumalla raudalla, jotta muste palaa kiinni lakkaan. Ei kuitenkaan polteta paperia ja lopuksi jäähdytellään rauhassa. Jes, nyt saa läträtä luvan kanssa! Paperi kastellaan vedellä ja hierotaan varovasti kuvan päältä.
Viimeistelyksi kuvaa lämmitetään vielä leivinpaperin läpi ja hierotaan siihen kynttilää.Kynttilän kirkastava vaikutus näkyy näissä eilisissä magneeteissa vielä paremmin:


7 kommenttia:

 1. Olipas kiva idea.pitääkin kokeilla tuota :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Vähän kiva idea. Tuota(kin) on pakko kokeilla. Kiva kun laitat tänne noita ohjeita!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ja valtavan hyvät ohjeet! Täytyy ehdottomasti kokeilla!

  -Piia

  VastaaPoista
 4. Kiva idea, tästä tykkäisivät varmasti meidänkin pojat.

  VastaaPoista
 5. vau. tosi hyvä ja kätsä idis kaikille niille vanhoille rakkaille kirjoille jotka oottavat tuolla kaapissa "korjausta".

  nim. suutarinlapsilla ei kenkiä, eikä kirjankorjaajakirjastotätin lapsilla korjattuja kirjoja..

  VastaaPoista
 6. Oi, ihania! Kiitos, kun laitoit ohjeetkin - ettei tarvi itekseen pähkäröidä, että mitenköhän tuommosiakin osaisi tehdä.
  Muutenkin sangen mukava blogi sulla! Kivoja kuvia ja inspiroivia ideoita.
  Mukavaa kesää sinne jonnekin!

  VastaaPoista