6.7.2010

Lepakosta perhoseksi


Hilppa ihastui tähän kummitädin hylkäämään puuvillaneuleiseen lepakkopaitaan. Muotoilin sitä vähän sivusaumoista ja vähän enemmän hihojen osalta. Yhdessä suunniteltiin helmaan perhonen ettei näyttäisi ihan varhaisteiniltä.


Melkein käräytin käämini katkeilevan ompelulangan kanssa, vai olisiko vika neulassa kun kaikki säädöt on kokeiltu ja lanka katkeaa aplikaatiota siksakatessa kolmen sentin välein? Vinkkejä ottaisin kiitollisena vastaan!


Vaan tuli siitä kuitenkin pehmoinen kerhomekko syksyn varalle, tuntui olevan Hilpan mieleen ja itsekin tykkään kunhan toivun tuosta lanka-ahdistuksesta.
Nyt sataa, ihanaa!

12 kommenttia:

 1. Ihana Hilppa <3 Mahtava kerhomekko tuli!

  VastaaPoista
 2. Suloinen mekko ja hauska perhonen lepattaa vauhdissa mukana :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaunis ja tyttömäinen mekko tullut paidasta! Kiva idea,
  t Kewa

  VastaaPoista
 4. "Perhonen lentää liihottaa, äidille onnea toivottaa." Suloinen.

  VastaaPoista
 5. Pirtsakat kesäkirjoitukset. Reisuun on kiva lähteä ja ihailla uusia juttuja, mutta kotiin on myös kiva tulla. Perhospaita on magee!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :) Tuntuu olevan kovin tärkeää lapsille se, kenen vanhasta vaate on tehty. Kummitädit ohittavat kaikki muut fanitusjärjestyksessä!

  VastaaPoista
 7. Söpö tyttö näyttää säteilevän uudessa kivassa kerhoasussaan!

  VastaaPoista
 8. Hieno mekko !
  Huomasin muuten sun blogia lukiessani että meidän nuorimmat on syntyneet päivän erolla. Meidän nuorimmainen pikkuherra syntyi 21.1.2010 Lohjalla :) Ollaan voitu siis törmätä siellä käytävillä...;)

  VastaaPoista
 9. Langan katkeiluun voi vaikuttaa langan laatu. Mitä lankaa käytät? Mun koneen vakihuoltaja sanoo, ettei nykyisin ole hyvää kuin Gütermann-lanka. Se vaan on kalliimpaa, mutta olen kyllä huomannut eron.

  VastaaPoista
 10. nätti rätti: Kiitos!

  vupii: Juu, ihan tuttu kasvohan siinä profiilikuvassasi on! Hassu sattuma :) En olisi varmaan itse hoksannut ellet olisi maininnut.

  Anonyymi: Kiitos, mulla on jotain halpislankaa tuo punainen. Ihan eri näköistä, pörhöisempääkin kuin Gütermannit. Täytynee ostaa aplikointia varten sitä.

  VastaaPoista
 11. Aplikointiongelmaan vaikuttaa todellakin langan laatu ja hieman myös koneen säädöt. Joissakin koneissa vain on sellaiset tiukemmat säädöt luonnostaan, etteivät huonompilaatuiset langat niille sovi!

  Jos lanka sykkeröityy neulan kohdalle ja hetken päästä katkeaa, niin silloin kannattaa käyttää laadukkaampia lankoja. Gutermannin lisäksi Coatsin Duett on hyvää ja jos paljon ompelee, kuten sinä, niin isoissa puolissa löytyy Coatsin Epic, jota oma ompelukoneeni huoltaja suosittelee!

  Kivoja tuotoksia olet saanut aikaan helteestä huolimatta!

  VastaaPoista