26.11.2010

Pakkanen pyryn perästä


Kummitätini pelasti kerran roskiskohtalolta kilon tömäkkää kertaalleen purettua villalankaa, suunnilleen Alfan paksuista. Värjäsin vyyhtejä reaktiiviväreillä (keltainen) ja kahvin- sekä teenjämillä (vaaleanruskea). Tumma ruskea on aitoa Alfaa jota jäi pari kerää tähteeksi Elman takista. Takki alkoi jo keväällä kun tykästyin Twenty Ten Cardiganin vinoon nappilistaan. Yläosa on kyllä ihan oma sävellys, en halunnut isoa kaulusta eikä siihen olisi lankakaan riittänyt. Tähän upposi kaikkiaan 490g ja napit Karnaluksista.Merinoneuloksesta (1,5m pala kun oli kyseessä) tuli vielä isännän kalsonkien jälkeen kolme kypärälakkia pienimmille. Ja kyllä, Mymmeli nousee maasta seisaalleen ilman tukea. Maanantaina täyttyi 10kk ja hampaita tietääkseni kuusi.


Lisäyksenä vielä Mymmelin nutusta kiinnostuneille: Takki on maailmaansaapumislahja Jaanalta poikaselle (linkin takana yksityiskohtaisempaa tietoa nuttusesta) ja suoraan ohjeeseen pääsee tästä. Tykkään kyllä että tämä on paras takkimalli vauvalla, joustaa ja venyy, näyttää aina siistiltä ja on ihanan lämpöinen kutittamatta niskaa. Pitäisi varmaan tehdä vähän isompikin versio tästä. Poikaselle kuvan nuttu jäi pieneksi jo puolivuotiaana mutta meillä tytöt on vähän eri maata. :)

13 kommenttia:

 1. hieno villapaita ja tosi kauniit sävyt! Mymmeli varmasti kohta kävelee, isompien perään on niin kiire...

  VastaaPoista
 2. Tuo villatakki on HIENO! Vino nappilista on kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
 3. On ollut vaivan arvoinen tuo keltaruskea jakku!
  Mymmelin yllä olevan villatakin ohjeen olen joskus bongannut näkömuistiini; onko sitä missään suomen kielisenä?

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihastelin Mymmelin villatakkia jo edellisestä postauksesta. On kyllä tosi kiva tämä nyt valmistunut vinoilujuttukin!

  Alkoi kiinnostaa tuo kahvi/teevärjäys, olisko siihen jotain ohjetta antaa..?

  VastaaPoista
 5. kewa: Kiitos, minusta on erityisen hauskaa seurata Mymmelin liikkeitä kun muut vauvat meillä ovat juuri kymmenkuisina oppineet konttaamaan.

  Jonna: Kiitos :)

  Anama: Kiitokset, itse olin vähän kahden vaiheilla kun on niin monivärinen takki mutta tuntuu päällä hyvältä! Eiköhän se käyttöön päädy.

  pirle: Kiitos! Lisään tuonne postaukseen linkit liittyen vauvan villatakkiin. Tuo on parhaan mallinen takki mitä meillä on ollut ja ohjekin löytyy suomeksi!

  Pilvi: Muistaakseni keitin vaan teetä villalankojen seassa ja puretin lennossa keitoksen alunalla. Sama juttu kahvin kanssa ja lopputuloksena oli täsmälleen sama sävy! Tarttuu hyvin ja tulee vanhentuneet purut hyötykäytettyä...

  VastaaPoista
 6. Sulonen takki! Kauniit värit ja nätti tuo vino nappilista. =)

  VastaaPoista
 7. Ihana takki! Kauniit värit ja tuo vinonappilista on tosi kiva yksityiskohta!

  VastaaPoista
 8. Edelleen ihana tuo takin malli. Katselin sitä jo tuolta toisaalta aiemmin, sinunkin versiosi kiva! Itsellä ei kyllä taidot tähän riitä, mutta ehdottomasti laitetaan sinne " sitten joskus" osioon odottamaan :)

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Olen seuraillut blogiasi "salaa" jo vajaan vuoden. En voi olla joka kerta ihastelematta uskomattoman ihania käsitöitäsi ja hauskoja kuviasi! Ennen kaikkea pidän blogisi "tyylistä"; juttusi ovat aina positiivisia ja mukavia! Täällä blogimaailmassa blogisi on todella positiivinen poikkeus monien muiden ei-niin-positiivisten joukossa!
  Mukavia perhehetkiä, käsityöhetkiä ja joulunodotusta! Jään seurailemaan edelleenkin blogiasi! =)

  VastaaPoista
 10. Hieno Mymmeli ja hienoja takkeja molemmat!

  VastaaPoista
 11. Ihana Mymmeli! Taidot vaan karttuu! Ja mäkin haluan poikasen pussailtavaksi :)
  Takista tuli tosi pirtsakka!

  VastaaPoista
 12. Lämmin kiitos ohjelinkistä pikku jakkuun :)

  VastaaPoista