8.11.2010

Sukkajuttuja

Keskimäärin kerran talvessa löydän sokerileipurin jalasta ammottavin rei'in varustetut villasukat, ei näissäkään juuri parsittavaa enää ollut. Joskus sentään kerkiän hätiin, parsiminen on minusta mukavaa kun siihen ryhtyy. Uusia sukkia on jostain syystä tylsä tehdä mutta vanhoja tykkään terittää!Taidan tänään olla kaukaa viisas ja tarkistaa heti missä kunnossa ne viime talvena korjatut nykyään ovat. Samaisen miehen sukkakorista löytyi taannoin harhaostossukat kokoa kanootti ja kokeilin niihin tänään Joskan loistavaa ideaa. Toimii! Nyt odotellaan vaan että jotkut nätimmät sukat kuluisivat puhki.


Pihalla olen tuhrannut lastenhuoneen oven kanssa ja se valmistuu ehkä sittenkin täksi jouluksi. Onhan tuota jo kaksi joulua taidettukin mennä väliaikaisella uksella. Kyökissä ilahduttaa niin ikään pari vuotta uuteen kotiin silmittynyt leipätiinuni joka vihdoin on asettunut taloksi ja suvainnut hapantua. Oi onnea! Ruisleipä on hyvää ja juuri ikiomaa. Nyt juuri lempijauhoa on ihanasti savuntuoksuinen riihiruis.7 kommenttia:

 1. Hauskoja juttuja, nuo nuken sukkahousut on lystikkäät. Ja ovesta tulee hieno! Tuo savuntuoksuinen ruisjauho kuulostaa mahtavalta, ja näemmä peräisin teiän "entisiltä kulmilta".

  VastaaPoista
 2. Tuli ikävä mummoa ja äitiä...
  Mummo parsi sukat ja äiti leipoo ruisleipää:)
  Mikään ei ole parempaa kuin lämmin ruisleipä voilla!

  VastaaPoista
 3. Komeet sukat! Tuo vauvanuken sukkahousuvinkki täytyy pitää mielessä. Oon sen joskus ennenkin nähnyt, mutta oli jo kadonnut muistista.

  VastaaPoista
 4. Enpä ollut tuotakaan koskaan tullut ajatelleeksi, että voi vanhan sukan varren säästää ja saa ehjän sukan puolella vaivalla! Kiva tapa tuhota ylijäämälankoja, joita kertyy aivan tuhottomasti... Itse inhoan sukkien parsimista ja yleensä ne rikkimenneet vain "unohtuvat" jonnekin =)

  VastaaPoista
 5. Meidän pesukone syö sukkia ;O) Silloin tällöin koneesta löytyy parittomia sukkia vaikka molemmat menevät pesuun. Ollaan kaksi kertaa tehty lasten kanssa parittomista sukista "sukkahemmoja". Täytetty vanulla ja ommeltu nappeja silmiksi jne.
  Nuken sukkahousuja en ole vielä keksinyt tehdä. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Onnitteluni sekä sukankorjausviitseliäisyyden että ruisleiväntekotaidon johdosta! Minusta kun sukkia on hauska kutoa, mutta rikkinäiset tahtovat kertyä korjattavien pinkkaan ja jäädä sinne... Ruisleipää opettelen tekemään 'vielä joskus'.

  VastaaPoista
 7. Oijoi, riihiruisleipä on tosiaan leipien aatelia :D Hieno sukkapelastus.

  VastaaPoista