5.12.2010

Perinteiset joululeivonnaisetJouluna tuppaa meillä ainakin olemaan syömisiä vähän yli oman tarpeen, yleensä vielä normaalia suolaisempia ja tavallista makeampia. Ajattelin että makeiden leivonnaisten osalta voitaisiin tänä jouluna selvitä perinteistä vähemmällä pullamössöilyllä ja transrasvoilla. Leivottiin kokeeksi piparit normaalisti mutta kokonaan ruissihtijauhoihin ja joulutortutkin ihan oikeasti itse. Torttutaikinassa on voita, vehnäjauhoja ja maitorahkaa mutta ei liiemmin E-aineita eikä varsinkaan kovetettuja kasvirasvoja. Luumusoseesta tuli tosi maukasta nettiohjeella, hieman vain enemmän käytin vettä. Tässä taitaa olla jouluperinneainesta omaan kyökkiini!Piparitaikinasta ei kukaan erottanut jauhonvaihtotemppua, mitä nyt väri on minusta kauniimpi ruskea näin ruisjauhoilla. Vielä kun oppisin muistamaan kuinka paljon mausteet vuoden aikana menettävät potkuaan. Niitä ei varmaan voi laittaa liikaa! Muut käsityöt ovat kaikki omituisessa vaiheessa, kasana leikeltyjä vaatteita, yksinäisinä lapasina ja sisältöä odottavina nallekarhuina. Toivon mukaan jotain putkahtelee ennen joulun tuloa.
Eilen nähtiin Mymmeliltä ensimmäinen omatoiminen askel. Tämä viimeinen kuva on Hilpan ottama, siskosten lempileikki on nyt "äiti ja vauva", pienemmän osana on tietysti istua ilosta hihkuen taaperokärryn kyydissä.

5 kommenttia:

 1. Oi nämä Sinun kuvat, mina olen aivan ihastunut ja katselen kun kauneita tauluja!!! Kerrassaan upeita! Ja leivonnaiset, namm. Itse tehty ja terveelliset, parhaat!
  Meillä pojat istuivat taapero-käärryissä ja vauva työnsi, heti laitettiin töihin mutta iloisena se työnetelee edelleen traktoreita yms;)

  VastaaPoista
 2. nam ja ihania tunnelmia. Onnea myös ensiaskeleista!

  VastaaPoista
 3. Onnea ensiaskeleista! Herkullisen näköisiä leivonnaisia! Minä olen kanssa jo vuosia, syynä keliakia, tehnyt rahkavoitaikinan itse joulupasteijoihin ja tulee kyllä hyviä, edukkaampia myös! =) Tuo jauhonvaihtotemppu on hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. Meillä on tehty noita ruisspipareita kans kun pojat ei saa syödä vehnää. Ovat tosi hyviä :)
  Täytyykin koettaa tehdä torttutaikina itse myös, kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 5. Nam, kyllä siellä on taas oltu reippaana :) Oispa iteekin noin ahkera että jaksas kaikki tehdä itse alusta asti..meillä on käytetty ihan kaupan valmistaikinoita, helppoa ja hyvää,mut kuten sanoit ei läheskää niin terveellistä! Ihania kuvia sinulla, mymmeliki niin sulonen <3

  VastaaPoista